Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Psichoterapeutas: 7 dalykai, kurių vyruose nepakeisite

Nors jau seniai išaiškinta tiesa, kad pokyčiai priklauso tik nuo paties žmogaus, daugelis moterų tiki, kad vyras dėl jų pasikeis.
Susipykusi pora
Susipykusi pora / Vida Press nuotr.

Kiekvienas turime tam tikrų trūkumų. Tikėtis, kad vyras pasikeis taip, kad taptų tobulas ir atitiktų moteris įsivaizduojamą idealą, naivu. Štai septyni įpročiai, kurių nereikia stengtis pakeisti antrojoje pusėje, kadangi viskas priklauso nuo paties žmogaus pasirinkimo.

Blogi įpročiai

Jis kramto nagus arba čepsi išsižiojęs prie stalo. Žinoma, tai erzina, tačiau kai kuriuos įpročius išstumti labai sunku. Galite pasakyti, kad jums tai nepatinka, tačiau jeigu tai įsisenėję įpročiai, gali būti, kad vargu ar jie paprastai ir be pastangų išnyks.

Stiliaus pojūtis

Jūs galite parinkti vyrui drabužius, kurie patinka jums, tačiau jo stiliaus pojūtis nepasikeis. Nors jeigu santykių pradžioje imsitės darbo ir kartu rinksite jam drabužius, tai gali suveikti. Tačiau jeigu jo stilius jau susiformavęs, tuomet pakeisti jį bus labai sunku.

Požiūris į religiją

Verčiau net nesiimti nieko keisti šioje srityje. Labai svarbu gerbti antrosios pusės tikėjimą arba ateizmą ir nesistengti jo perkalbėti pakeisti nuomonės. Religinės pažiūros formuojasi jau vaikystėje, todėl moteriai panorėjus (ir atvirkščiai), vyras (moteris) tikrai nepakeis savo požiūrio.

Santykiai su šeima

Santykiai su tėvais yra labai svarbūs ir vaidina reikšmingą vaidmenį moters ir vyro santykiuose. Kad ir ko siekiate – suartinti mylimąjį ir tėvus ar nukirpti bambagyslę, gali būti, kad nieko neišeis. Tai žmonės, su kuriais jis augo nuo pat pirmų dienų ir svarbi patirtis, lemianti dabartį ir ateitį. Todėl bet kokiems sprendimams reikia laiko ir suvokimo, ko nors pats vyras.

Vertybės

Jūs negalite pakeisti to, kaip žmogus mato pasaulį ir kokie jo prioritetai. Vertybės – svarbi vyro asmenybės dalis. Jis negali jų keisti tik todėl, kad visa tai netinka jums arba nesutampa su jūsų požiūriu. Vertybės formavosi visą gyvenimą, todėl per dieną požiūris neišnyks.

Bendravimo stilius

Vieni mūsų introvertai, kiti ekstravertai, todėl jeigu tylenį vyrą norėsite paversti komunikacijos guru, geriau net nemėginkite, kadangi galite likti nesuprasta. Verčiau ieškokite kompromiso bendravime, kuris užtikrins sklandų ir įdomų pokalbį, o ne eikvokite pastangas, kad būtų taip, kaip norite jūs.

Interesai

Jeigu jums nepatinka vyro hobiai, gerbkite jo pasirinkimą. Gerbdami vienas kito domėjimosi sritis, jūs sukursite darnius santykius, tik nepamirškite įtraukti į juos laisvalaikio užsiėmimų, kuriuos būtų bendrų sąlyčio taškų. Ir niekada neprašykite vienas kito mesti to, kas jums patinka labiausiai.

Kaip gyventi su partnerio trūkumais?

Norėdami pakeisti kitą žmogų pagalvokite, ar norėtumėte, kad visais tais aspektais turėtumėte pasikeisti jūs pats. Ar jums būtų priimtina tapti kitu žmogumi, atsisakyti savo asmenybės, kad įtiktumėte antrajai pusei?

Galite svajoti apie idealų partnerį, tačiau realybė dažnai yra visai kitokia – nė vienas nesame idealus. Todėl geriausiai sutaria tos poros, kurios koreguoja savo elgesį ir lūkesčius tam, kad taptų vienas kitam artimesni.

1. Prieš nerdami į rimtus santykius, paanalizuokite, kokie partnerio bruožai jums nepatinka. Juos galite suskirstyti į kelias grupes: pirmoji – bruožai, kuriuos jis teoriškai gali pakeisti ir antroji – to, ko vyras negalės pakeisti (išvaizda, požiūris į moterį šeimoje, religija, temperamentas ir pan.) Jeigu jaučiate, kad jums tai ne prie širdies, gerai pagalvokite prieš kurdami ryšį.

2. Kita sritis, galinti sukelti konfliktus – jums nesuprantama partnerio susidomėjimo sritis, pavyzdžiui, tam tikra sporto šaka, žvejyba, ekstremalūs potyriai ir panašiai. Šiuo atveju jus išgelbės smalsumas – domėkitės vienas kito hobiais ir pabandykite atrasti naujų sąlyčio taškų.

3. Ne kovokite vienas su kitu, bet bandykite susikalbėti ir ieškoti kompromiso – nereikia spausti ir manipuliuoti. Aiškiai ir atvirai kalbėkite apie savo norus ir lūkesčius, o jeigu susitarimo nepavyksta pasiekti, bandykite ieškoti specialistų pagalbos.

4. Sukurkite naujus šeimos įpročius ir tradicijas, kurie jus džiugins. Išmėginkite ką nors naujo. Išsaugokite asmeninę erdvę: linksmybės, draugai, užsiėmimai gali būti skirti tik sau, juk ir šeimoje išliekate individualia asmenybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius