Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 01 04

Psichoterapijos konsultantė Rasa Andrikienė. Ar tu gyveni gyvenimą, ar gyvenimas tave?

Kai padarome savo darbus, dėl kurių ir atėjome į šią žemę, galime laisvai išeiti. Arba, kai nuo tikrųjų darbų nutolstame. Tuomet be pasirinkimo esame išimami iš Gyvenimo žaidimo. Bet prieš tai, sakoma, būna daug ženklų ir perspėjimų, kad ne tuo keliu, žmogau, eini.
Rasa Andrikienė
Rasa Andrikienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bet, kad ir kiek protingų knygų būtum žmogus prisiskaitęs, skaudu. Šių dienų kontekste, kai dar jaunų žmonių mirtys seka viena kitą, skaudu. Ir sąžiningai sunku suvokti, kodėl. Negi nebuvo galima kitaip?

Beveik visi mes dedamės tikslus naujiems metams – manifestuojam. Kam? Dėl ko? Ar tikrai tai suteiks laimės? Ar jausiesi laimingesnis žmogus numetęs tuos kilogramus. O uždirbęs tuos nerealius pinigus? Ar aplankęs dar penkias šalis? Kas iš to?

Todėl esminis klausimas yra – kas mane daro laimingą. Kurioje savo veikloje aš matau prasmę? Ką veikdamas jaučiuosi ne tik gerai, bet ir prasmingai? Gyvenimas yra labai paprastas, tik mes jį padarome sudėtingą. Klausiame, kodėl Dievas taip leidžia. Betgi Dievą prikalėm prie kryžiaus. Kaip kunigas Ričardas Doveika neseniai sakė, mes Dievą jau seniai išmetėm į šiukšlyną. Tai kam klausinėjam Jo ir kaltiname. Dievas yra ten, kur mes jį priimame. Kur randame prasmę, ten randame ir Dievą. Pagal kai kuriuos senuosius filosofus, aukščiausias brandžios asmenybės laiptelis – veikimas dėl kitų, nepametant savęs.

Bet apie viską iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje