Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sadomazochistinį seksą pakeitęs BDSM: skausmas, vergavimas, bausmės ir komandos

Jeigu kada nors fantazavote apie surišimą ar plakimą miegamajame, kad patirtumėte seksualinį pasitenkinimą, jūs – ne vienintelis. Ir nesvarbu, norėtumėte paklusti ar dominuoti, bausti ar būti baudžiamas, plakti rimbu ar jausti, kaip ant jūsų kūno lašinamas karštas vaškas, panašūs norai nėra tokie reti, kaip gali atrodyti.
BDSM vaidmuo - vergas
BDSM vaidmuo - vergas / Wikimedia Commons nuotr.

Tai užtikrintai įrodo virš 100 mln. parduotų „50 pilkų atspalvių“ knygų kopijų ir filmo anšlagas kino teatruose. Taip pat Lietuvoje populiarėja sekso žaisliukai, naudojami BDSM žaidimuose. Šis trumpinys reiškia priklausomybę ir drausmę, dominavimą ir paklusnumą, sadizmą ir mazochizmą (angl. bondage and discipline, dominance and submission, sadism and masochism). Nuo kitų sekso rūšių ši skiriasi dėl dominuojančio ir paklūstančio partnerių, kas populiariuosiuose santykiuose dažniausiai nėra taip aiškiai nustatoma.

Šis trumpinys po truputį išstumia anksčiau tokius santykius apibūdinusį terminą – sadomazochizmas. Bene svarbiausias dalykas BDSM – abipusis susitarimas ir sutikimas užsiimti šiais žaidimais, kas tokį seksą skiria nuo smurto. Taip pat partneriai susitaria dėl žodžio, kurį reikia pasakyti, jeigu žaidimas vienam iš jų tampa per agresyvus ar nebepatinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius