Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Santuokinio sekso privalumai ir galimi pavojai

Seksas su mylimu žmogumi – pats nuostabiausias meilės aktas. Sutuoktinių seksas kartais, ypač po ne vienerių santuokos metų, gali atrodyt nuobodus ir neįkvepiantis. Tačiau, anot seksologų, seksualinis sutuoktinių artumas turi daugybę privalumų ir gali suteikti partneriams tai, ko neįmanoma gauti atsitiktiniuose santykiuose.
Pora miegamajame.
Pora miegamajame. / Fotolia nuotr.

1. Jūs galite mylėtis kada norite ir kur norite

Vienas nuostabiausių santuokinio sekso privalumų – „prieiga“ prie partnerio kūno 24 valandas per parą 7 dienas per savaitę. 

Jeigu norite pasimylėti, užtenka užsiminti arba tiesiai šviesiai pasakyti. Jums daugiau nereikia slapukauti ir galvoti apie padorumo taisykles, pavyzdžiui, kad pasimylėti jau būtų galima po 5 pasimatymų. Galite nusiųsti vyrui žinutę: „Grįžk greičiau namo. Kuo greičiau atvažiuosi, tuo karštesnė bus tavo vakarienė.“ Viskas taip paprasta ir aišku.

Pavojus. Žinojimas, kad TAI galite daryti bet kada, iš dalies pradangina tą aistrą, malonų jaudulį ir planavimą, kai turite vos kelias dienas ar net valandas, kai galite viską nustumti į šalį ir susitelkti tik į buvimą dviese. Galite palyginti: kai žinote, jog šaldytuvas pilnas ir visko ten rasite, ar labai karšligiškai duodatės pro prekybos centrą, ieškodami kuo nustebinti savo skrandį?

Kai žinai, kad bet kada galėsi pasimylėti ir žinai, kad nejusi seksualinio bado, tas pasimylėjimo akimirkas esi linkęs atidėti. 

Taip ir su gyvenimo partneriu: kai žinai, kad bet kada galėsi pasimylėti ir žinai, kad nejusi seksualinio bado, tas pasimylėjimo akimirkas esi linkęs atidėti. Tai darbas, tai galvą skauda, tai nuovargis... Bet santuokinio sekso privalumas vienas – jaučiatės emociškai saugūs, nes galite jaustis savimi ir nebeforsuoti įvykių, nesielgti dirbtinai ir viską planuoti, kad tik pasimėgautumėte intymiomis akimirkomis.

2. Saugumo jausmas 

Galite būti ramūs dėl sveikatos problemų (lytiškai plintančių ligų – LPL) arba dėl neplanuoto nėštumo. Juk jeigu sutuoktiniui svarbu, kad jo žmona jaustųsi gerai, jo nereikės įkalbinėti naudoti prezervatyvą. O dvasinis artumas ir visiškas pasitikėjimas partneriu apsaugos ir nuo psichologinių problemų, ir nuo liūdesio, kuris dažnai apninka po sekso su atsitiktiniu partneriu.

Pavojus. Saugumo jausmas gali būti iliuzija, jei kažkuris iš partnerių, tarkime, turi romaną ir nesinaudoja prezervatyvu. Pagaliau net ir santuokoje gali kilti nesutarimų dėl kontraceptinių priemonių naudojimo. Pavyzdžiui, vyrui gali nepatikti prezervatyvai arba moteris gali būti jiems alergiška.

Net jei sutariamas kitas apsisaugojimo nuo nėštumo būdas, tarkim, kontraceptinės tabletės, jos neapsaugo nuo LPL. Žodžiu, kuo giliau į mišką, tuo daugiau medžių. 

3.  Žinote, kaip padovanoti nuostabiausią orgazmą

Fotolia nuotr./Jis ir Ji
Fotolia nuotr./Jis ir Ji

Vedybiniame gyvenime tarp partnerių susiformuoja kone telepatinis ryšys. Jūs jau esate daug ką išbandę, žinote vienas apie kitą smulkiausias intymias detales, todėl padovanoti partneriui malonumą tampa labai paprasta. Vyrui nereikia aiškinti, kas jums malonu, o kas – ne. Jūs abudu žinote, kur ir kaip paliesti, ką pabučiuoti, kad orgazmas būtų jau čia pat. Žinote, kada prieiti švelniai, kad – grubiau, kada metas oralinėms glamonėms, o kada... miegui.

Vaidmenų žaidimai, įvairiausi kostiumai, botagėliai ir sekso žaisliukai gal netgi atrodo juokingas dalykas, nes po tiek santuokos metų norisi natūralumo, paprastumo ir grynumo. Grynų skanių braškių iš daržo pilna burna – be jokių grietinėlių ir liežuvių šokio.

Pavojus. Kai esate įsitikinę, kad viską žinote, jau nebežiūrite į partnerį kaip į naują knygą, kaip į dovaną. O reikėtų. Juk keičiasi ne tik žmogaus mintys, bet ir hormoninis fonas, seksualumas. Tai, kas patiko ir tenkino prieš 10–15 metų, gali nebetenkinti vyresniame amžiuje. Pavyzdžiui, vyresnio amžiaus (per 40 metų perkopusios) moterys mieliau mėgaujasi ne vakariniu, o rytiniu seksu. Taigi būkite vienas kitam dėmesingi ir atidūs, nesiliaukite domėtis vienas kitu.

Taip pat skaitykite: 5 sveikatos klaidos, kurias padarote iki 10 valandos ryto

4. Galite būti savimi

Matėte vienas kitą laimingą ir liūdną, pasipuošusią/pasipuošusį ir netvarkingą. Jums jau nebereikia apsimetinėti ir vaidinti poną/ponią tobulybę, kaip dažnai būna per pirmuosius pasimatymus. Jūs jau pripratote vienas prie kito, jums svarbiau jus siejantis ryšys, o ne išorė, todėl galite pasimylėti nesiskutę ar susivėlusiais plaukais.

Pavojus. Galimi to buvimo savimi trūkumai – perlenksite lazdą ir nei išvaizda, nei veiksmais nebegerbsite artimo savo. Taip ir šmirinėsite susivėlę pusę ryto, vietoj dailių suknelių jau tempsitės tampres ir džemperius, gersite kavą nesiprausę ir nevalytais dantimis bei gadinsite orą po sočios vakarienės. Buitinis jaukumas turi savo žavesio, tačiau nepamirškite ir tvarkingos išvaizdos. Pirštų antspaudais nusėti akinių stiklai ar nukleiptos šlepetės galbūt tinka studentų bendrabučio kambariokams, tačiau jūs esate vyras ir moteris, seksualiniai partneriai, ir tas vibracijas turite stengtis išsaugoti.

Tik nepulkite į kraštutinumus. Geros emocijos poroje ir jaukus buvimas juk svarbiausia, tiesa? O jei kas netenkina kitame žmoguje, juk visada galima pasakyti. Tačiau neabejotinai pliusu taps, kad nebereikės lovoje riesti nugaros, purtyti plaukų ir montuoti vaizdelio it iš erotinio filmo. Galėsite jaukiai rytinį greituką sumesti ir šaukštų poza. Ar pusiau miegodami pagražinti naktį lėtaeige aistra ir greitu miegu...

Taip pat skaitykite: Ar galima išlaikyti vyrą seksu?

5. Galite paneigti vedybinio sekso mitą

Tiksliau, mitą apie santuokinio sekso nebuvimą. Taip, savaime suprantama, kad seksas po daugelio metų tampa ne toks aistringas ir kiek pastūmiamas į antrą planą. Tačiau tai ne priežastis visiškai atsisakyti sekso. Atvirkščiai, sekso kokybė su metais tik gerėja – juk tik puoselėjant nuolatinius santykius ir jaučiant emocinį artumą, galima tapti tobulu meilužiu/meiluže. Jūs dar tikrai galite vienas kitą nustebinti ir padovanoti karštą naktį. 

Pavojus. Gal jų nereikia ieškoti? Kam verkti praėjusios dienos – kad seksas nebe toks, kaip jaunystėje? Kam tie penki orgazmai per parą? Svarbu juk kokybė, nuoširdūs jausmai ir noras būti drauge.  Ir į viską žvelgti su gera humoro doze ir nemirtinga filosofija! Juk esate tokie artimi, kad galite pasijuokti ir iš situacijų, ir iš savęs. Tai mieliausia buvimo forma.

Vida Press nuotr./Pora lovoje
Vida Press nuotr./Pora lovoje

6. Po sekso galite užsiimti savais reikalais

Santykių pradžioje po sekso taip gera apsikabinti ir dar pagulėti tyloje. Tačiau laikui bėgant, kai turite vaikų, darbų ir kitų įsipareigojimų, tai ne visada įmanoma.

Tam ir sugalvoti pabėgimo nuo vaikų, namų ir uošvių savaitgaliai. Nusigaukite į kitą miestą, į kokią kaimo turizmo sodybą ar sanatoriją. 

Bet dabar tai jūsų negąsdina. Vyras po sekso gali nusisukti ant kito šono ir ramiai užmigti arba išbėgti į darbą, ir jam nebereikia teisintis, kad „kažkas ne taip“. O jūs galite atsakyti į svarbią bendradarbės žinutę ar skubėti į virtuvę. Dabar tai neatrodo kvaila, nemandagu, grubu ar neromantiška. 

Pavojus. Kartais galite pasigesti tokių nerūpestingų rytų ir egoistinio laiko tik dviem. Tam ir sugalvoti pabėgimo nuo vaikų, namų ir uošvių savaitgaliai. Nusigaukite į kitą miestą, į kokią kaimo turizmo sodybą ar sanatoriją. Atstatysite tai, ko trūksta kasdienoje: skirsite vienas kitam daugiau dėmesio, galėsite pasinerti į ilgus pokalbius, neskubėti ir mėgautis tuo laiku, kurį pasidovanojote sau. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius