-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Santykių ekspertai Mažuoliai pataria. Situacija – vyras „po padu“. Kaip jam išsilaisvinti?

Vieno iš partnerių dominavimas santykiuose nebūtinai žaloja antrąją pusę – daliai vyrų ar moterų reikalingas partneris, kuris būtų labiau dominuojantis. Taip jie jaučiasi ramiau, saugiau tiek santykiuose, tiek ir gyvenime, taigi moters dominavimas santykiuose vyrui gali būti priimtinas.
Santykiai
Santykiai / „Fotolia“ nuotr.

Tačiau jei visgi esate iš tų vyrų, kurie jaučiasi stipriai užspausti ir dėl to savijauta santykiuose prastėja, atsakymų į klausimą, kaip tapti nepriklausomu nuo dominuojančios partnerės, teks ieškoti savyje.

Moterys užgožia tuos vyrus, kurie turi „spragų“ charakteryje ar netinkamus įsitikinimus – nepasitiki savimi, yra sudievinę moterį, jiems trūksta savęs, kaip asmenybės, pajautimo, nežino, ko nori iš gyvenimo, arba neturi valios tuo užsiimti, lengvai pasiduoda kitų nuomonei ir įtakai ir t. t.

Taip pat skaitykite: Santykių ekspertai Mažuoliai pataria. Kas labiausia trukdo šeiminiam gyvenimui ir darnai?

Švelnesnis, tačiau pakankamai tvirtas vyras, pasitrauks iš santykių, kuriuose jaučiasi prastai, o lengvai užvaldomas vyras lieka su dominuojančia moterimi ilgus metus.

Toks vyras nėra pajėgus pats būti dominuojančiu ar lygiaverčiu partneriu santykiuose, tad traukia dominuojančią moterį. Daugeliu atvejų pasyvus vyras pats yra labiau susidomėjęs aktyviomis, tvirtomis, dominuojančiomis moterimis ir jas renkasi.

Vyro veiksmai ar žodžiai santykiuose, kuriuose jis yra stipriai užvaldytas moters, neturės jokio poveikio tol, kol jis nesusitvarkys tų charakterio dalių, kurios ir lėmė pasyvumą bei paklusnumą prieš savo paties valią. Moteris jaučia vyro esybę, jaučia, kiek jis yra tvirtas savo vidumi, kokį svorį turi jo žodis ar veiksmas. Ji gali užgožti santykiuose tik tą vyrą, kurį gali užgožti.

Švelnesnis, tačiau pakankamai tvirtas vyras, pasitrauks iš santykių, kuriuose jaučiasi prastai, o lengvai užvaldomas vyras lieka su dominuojančia moterimi ilgus metus.

Taip pat skaitykite: Santykių ekspertai Mažuoliai pataria. Kaip sugyventi skirtingų charakterių ir pomėgių žmonėms?

Ką galima padaryti, jei esate pavargęs nuo netenkinančių santykių, kuriuose jaučiatės valdomas, paspaustas moters:

Gali atrodyti, kad paklūstate moteriai dėl to, kad tai vienintelis būdas ją nuraminti ir nesulaukti dar vieno skandalo, nors iš tiesų – jūs tiesiog bijote moters emocijų, jaučiatės išmuštas iš vėžių, kuomet kyla skandalas, ir bijodamas, jog vėl „nepastovėsite“ už savo norus, nusprendžiate verčiau nusileisti.

  • Prisiimkite atsakomybę už situaciją, kurioje atsidūrėte. Nesvarbu, kokia yra jūsų moteris – ją pasirinkote laisva valia ir taip pat pats pasirinkote jai paklusti. Turėkite galvoje, kad jei jus gali užspausti viena moteris, greičiausiai tą padarys bet kuri, su kuria sukursite santykius. Moterys intuityviai jaučia vyrų silpnas vietas ir arba jas saugo, globodamos vyrą kaip vaiką, dėl ko tampa nelaimingos su vyru, arba nesąmoningai tomis silpnomis vietomis naudojasi.
  • Įvertinkite, kodėl pradėjote santykius su savo moterimi. Jei priežastys buvo panašios į: ji buvo graži, draugai stebėjosi, su kokia patrauklia moterimi esu, su ja atrodau šauniau, netikėjau, kad tokia graži moteris gali atkreipti į mane dėmesį, ir t. t., tuomet teks pastudijuoti santykių žinias ir suprasti, į ką dar, neskaitant išvaizdos ir patrauklumo, reikia atkreipti dėmesį, renkantis moterį.
  • Pasidomėkite vyriškumo mokymais. Lietuvoje jų rasti sunku, tačiau Europoje tokie mokymai yra rengiami ir jų pagrindas yra ne teorija, o patyriminiai mokymai, po kurių įvyksta teigiami vidiniai lūžiai visam gyvenimui.
  • Pažinkite save. Kodėl esate santykiuose, kurie jūsų netenkina? Kodėl paklūstate moters valiai prieš savo paties valią? Kodėl negalite santykiuose būti savimi ir atsipalaiduoti? Kodėl leidžiate, kad kažkas kitas reguliuotų jūsų gyvenimą? Visi šie klausimai turi atsakymus, tik jie paprastai nėra akivaizdūs. Gali atrodyti, kad paklūstate moteriai dėl to, kad tai vienintelis būdas ją nuraminti ir nesulaukti dar vieno skandalo, nors iš tiesų – jūs tiesiog bijote moters emocijų, jaučiatės išmuštas iš vėžių, kuomet kyla skandalas, ir bijodamas, jog vėl „nepastovėsite“ už savo norus, nusprendžiate verčiau nusileisti. Į šituos atsakymus galite kelti ir daugiau klausimų, pvz.: „Kodėl jaučiuosi išmuštas iš vėžių, kai kyla skandalas? Kodėl bijau moters emocijų ir to, ką ji gali pasakyti?“. Tuomet atrasite dar gilesnes priežastis – pvz., savo paties emocijų baimė ir nežinojimas, kaip su jomis tvarkytis, paslėpta kaltė, gėda, dėl kurių jaučiatės sukaustytas, išgirdęs moters nepasitenkinimą ir t. t. Atradus tikras priežastis, bus lengviau ieškoti sprendimų ir pamatysite, kad visos jos susijusios ne su moterimi ar santykiais, o su jumis pačiu.
  • Išmokite tvarkytis su savo emocijomis. Pastudijuokite Sedonos metodą ar Davido Hawkinso knygas – „Letting go“, „Healing and recovery“ (lietuvių kalba šių knygų kol kas nėra). Lietuvoje galite rasti instruktorių, mokančių emocijų paleidimo technikų, kurie padės susipažinti su savo emocijomis ir atrasti tikrąsias priežastis, kodėl esate netenkinančiuose santykiuose ir kodėl moterys jus užvaldo, pakiša „po padu“.
  • Peržiūrėkite savo draugus ir atsisakykite kompanijos tų, kurie turi problemų su moterimis ir jaučia joms neapykantą. Laisvalaikis su draugais, su kuriais kartu pajuokiate moteris ir randate būdų, kaip kalbomis pasirodyti geresniais už jas, padaro meškos paslaugą jums, kadangi tokiomis kalbomis kuriam laikui pakeliate savo savivertę ir pasijuntate geriau, tačiau problemos neišsprendžiate.
  • Leiskite laiką su vyrais, kurie, jūsų manymu, yra sėkmingi ten, kur jums nesiseka. Žmonės daro įtaką, tad bendraudami su vyrais, kurie turi tų charakterio savybių, kurių jaučiate, kad jums trūksta, pradėsite dalį jų perimti pats. Atitinkamai mažiau laiko leiskite su vyrais, kurie turi tų pačių problemų, kaip ir jūs, nebent visi kartu ieškote joms sprendimų ir palaikote vienas kitą.
  • Peržiūrėkite savo gyvenimą. Ar esate juo patenkintas? Ar darote tai, ką norėtumėte daryti? Ar neturite norų, kurių atsisakėte, bet kurie jums iki šiol yra aktualūs? Ženkite drąsius žingsnius link to, kad pradėtumėte gyventi savo gyvenimą ir siektumėte to, ko norite. Išeikite iš ten, kur išbandėte viską, tačiau nesijaučiate gerai: žmonių kompanijos, darbo, savaitgalio leidimo būdų ar santykių su savo moterimi.

Poros dinamika yra sveika tada, kai ji tenkina abu partnerius. Moters dominavimas dar nereiškia, kad vyras jausis užspaustu. Ne vienas vyras yra laimingai vedęs aktyvią moterį, dominuojančią tiek gyvenime, tiek santykiuose. Tokiose sėkmingose porose, kur moteris yra aktyvesnė, paprastai vyrauja tarpusavio pagarba, o vyras moka subtiliau pasiekti tai, ko jam reikia, palikdamas dominavimą moteriai.


Jums su partneriu kyla sunkumų, kurie kartina jūsų santykius? O gal neduoda ramybės kokie komplikuoti širdies reikalai (tarkime, nesiseka rasti antrosios pusės, užmegzti santykių, nesugebate atsikratyti pavydo ir pan.)? Drąsiai siųskite klausimą mums el. paštu ji24.lt@ji24.lt. Santykių ekspertai Šarūnas ir Silvija Mažuoliai mielai atsakys į įdomiausius laiškus.

P. S. LABAI PRAŠOME KLAUSIMUS RAŠYTI TIK LIETUVIŠKOMIS RAIDĖMIS!       

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius