-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Santykių ekspertė Rachel Sussman apie seksualinį gyvenimą gimus kūdikiui

Meilė, sako, trunka trejus metus. Bent jau taip visus gąsdino rašytojas Fredericas Beigbeder. O kiek laiko tęsiasi aistra? Ją, kaip ir meilę, nuolatos reikia kurstyti, kad seksualinis gyvenimas netaptų lyg išdžiūvusi dykuma.
Tėveliai su kūdikiu
Tėveliai ir kūdikis / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Kūdikis Santykiai

Labiausiai intymūs santykiai apsiverčia aukštyn kojomis, kai susilaukiama vaikų. Tiesą pasakius, tuomet miegą galima pavadinti naujuoju seksu. Rachel Sussman, vienos garsiausių knygų „The Breakupe Bible“ autorė, dalijasi patarimais ir teigia, kad reikia itin stengtis neapleisti bene svarbiausios savo santykių srities.

Ieškokite kompromiso

Beveik visada gimus kūdikiui moteris tiesiog trokšta kuo ilgiau pamiegoti, nesijaučia patraukli, seksuali ir geidžiama, o kur dar prilipę keli ar net kelios dešimtys papildomų kilogramų, todėl apie seksą net galvoti nesinori. Taigi, ką reikėtų daryti? Rachel Sussman sako, kad daugumai porų iškyla tokių problemų. Šiuo atveju negalima kaltinti vien tik vyro ar moters. Pirmaisiais metais sutuoktinis savo žmoną nuolatos mato beveik visą laiką praleidžiančią prie kūdikio, o tai visai natūralu – juk moteris dažniausiai žindo naujagimį, o vyras eina į darbą. „Vyrai tokiu metu jaučiasi gana apleisti, todėl nieko keista, kad jiems pradeda trūkti sekso“, – teigia santykių specialistė. Sunku ne tik suplanuoti laiką, kad būtų galima jį praleisti dviese. Kūdikis priklausomas nuo mamos, tad ištrūkti net ir kelioms valandoms yra gana keblu. „Tai tikrai komplikuota situacija, todėl tokiu atveju, kaip ir bet kuriuose santykiuose, reikėtų ieškoti kompromiso, o geriausia pasikalbėti“, – pataria R. Sussman. Dažna mama gali būti dar nepasiruošusi savo mažylio palikti net ir močiutei, todėl galbūt verta daugiau laiko skirti vienas kitam kūdikiui užmigus. Šiuos niuansus pora turėtų nuoširdžiai aptarti tarpusavyje ir priimti vienokį ar kitokį sprendimą.

Įtraukite antrąją pusę į kūdikio gyvenimą

Ne tik moterys po gimdymo, bet dažnai ir vyrai gali patirti depresiją, jaustis prislėgti ir nusiminę, atstumti, netgi pavydėti dėmesio mažyliui. „Taip, tikrai vyrai gali pavydėti, – teigia R. Sussman, todėl aktyvus tėčio įsitraukimas ir dalyvavimas vaiko gyvenime gali padėti išspręsti šią problemą.“ Taigi, mamos turėtų pasistengti nepalikti savo antrųjų pusių nuošalyje – juk jei tėtis daugiau dėmesio skirs savo vaikams ir bus labiau su jais susijęs, jais užsiėmęs, tada ir mama turės daugiau laiko sau ir greičiau pasijus seksualesnė ir laimingesnė. Įtakos tam turi ir gyvenimo būdas: kokybiškas ir sveikas maistas, pakankamas poilsis, mankšta, grynas oras – skirkite tam dėmesio, juk nuo to priklauso ir seksualinio gyvenimo kokybė. 

Pokalbiai apie seksą atskleidžia troškimus

Kartais yra gana sunku suvokti, kad pora jau niekada nebebus tik dviese. Pasikeičia ir požiūris, ir vertybės, tad, moteriai, pradėjus geriau jaustis po gimdymo, vertėtų pasikalbėti apie tai, kaip sugrąžinti seksą į gyvenimą. Kai kuriems tai pavyksta greitai ir natūraliai, tačiau kiti gali jaustis nejaukiai ir nesmagiai. Tai kaip pirmas pasimatymas – bandymas iš naujo pažinti vienas kitą ir susigrąžinti intymaus gyvenimo džiaugsmą.

Kai kurie vyrai gana prieštaringai vertina maitinančios moters vaizdą – nes tokiu metu ji suvokiama ne kaip sekso objektas, bet kaip mama. Todėl itin svarbu atskirti šias dvi sąvokas – vyrui ji turėtų išlikti žmona, moteris. Tokiu metu vyrams vertėtų nepamiršti pasakyti komplimentų – pakitusios kūno formos jaudina dažną moterį, jaučiamasi nepatraukliai ir nejaukiai, todėl gražūs ir nuoširdūs žodžiai padeda pasijusti geidžiamesnei ir seksualesnei. Vis dėlto, jaunos mamos iš pradžių jaučiasi tiesiog išsekusios, todėl vienintelis dalykas, apie ką svajoja, – tai minkšta lova ir aštuonios valandos miego.

Ką reikėtų sakyti vyrui, kuris trokšta savos moters: juk nuolatinis kartojimas „esu pavargusi“, „atidėkime rytojui“ jį nuliūdina? Šiuo atveju Rachel Sussman sako, kad vienintelė išeitis laiko planavimas. Iš kitos pusės, ir moteris turi jaustis pailsėjusi ir susikoncentravusi į savo intymų gyvenimą, kad seksas būtų kokybiškas. Be to, atsisakymas nereiškia niekada. Turint mažą kūdikį ar daugiau vaikų namuose, išties reikia pasistengti, kad seksualinis gyvenimas būtų kokybiškas. Galima susiplanuoti, kad kelias dienas per savaitę skirsite tik sau: paprašykite artimųjų, kad bent porą valandėlių pabūtų su mažyliais, arba palaukite, kol vaikai užmigs ir galėsite pabūti vienas su kitu. Na, o jeigu jums trūksta aštresnių prieskonių seksualiniame gyvenime, reikėtų apie tai pasikalbėti su antrąja puse.

Rachel Sussman pataria:

  • ⇒ Bendravimas – tai raktas, kaip pagyvinti jūsų intymius santykius. Švelniai pasikalbėkite su savo partneriu, pasakykite, kas neduoda jums ramybės ir kaip galėtumėte padėti vienas kitam tai išspręsti.
  • ⇒ Nusiteikite linksmai. Juk įvairovė – tai geriausi intymaus gyvenimo prieskoniai.
  • ⇒ Kalbėkite apie savo fantazijas. Poros, nebijančios išreikšti slapčiausių troškimų, dažniausiai mėgaujasi geriausiu seksu, be to, nepabandę nesužinosite, ar partneris pritaria jūsų norams.
  • ⇒ Žinoma, kai kurios fantazijos gali šokiruoti. Tačiau nereikėtų sutrikti – geriausia atvirai paklausti partnerio, kodėl jis to trokšta.
  • ⇒ Jeigu turite idėjų, kaip pagyvinti savo intymius santykius, bet drovitės, kuo greičiau įgykite drąsos. Apgalvokite, kaip vertėtų apie tai papasakoti savo partneriui. Greičiausiai jis tikrai apsidžiaugs išgirdęs, ką jūs sugalvojote ir kad rūpinatės vienas kito gerove.
  • ⇒ Jeigu jūsų partneris nėra suinteresuotas suteikti daugiau spalvų savo intymiam gyvenimui, reikėtų turėti kantrybės ir surasti kitą būdą, kaip jį įtraukti. Galbūt tereikia pasikalbėti, kaip įveikti baimes, drovumą ar sumišimą? O gal diskusijos ir veikimas kartu padės prisiminti pačius aistringiausius gyvenimo metus?
  • ⇒ Jeigu sunku surasti tinkamų žodžių, o antroji pusė jaučia spaudimą, vertėtų pasitarti su specialistu, kuris padės išspręsti kilusias problemas.
  • ⇒ Suplanuokite naktinį pasimatymą – tai dažnai padeda atkurti intymaus gyvenimo ugnį ir nuteikia smagiai ir aistringai. Kokia turėtų būti vakaro kulminacija – nuspręsti nesunku.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius