-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sekso trukmė: vidurkis, apie kurį nepagalvotumėte

Seksologai dažnai sulaukia klausimų apie tai, kiek iš tikrųjų turi trukti lytinis aktas. Greičiausiai tokių pamąstymų kyla ir poroms, kurios mano, jog seksas trunka per trumpai, o gal kaip tik atvirkščiai, per ilgai.
Vyras trokšta pabučiuoti  moterį
Vyras trokšta pabučiuoti moterį / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Seksas Glamonės

Taigi, sužinokite, ką atskleidžia tyrimas, pavadintas „Kanados ir Amerikos sekso terapeutų įžvalgos apie įprastą ir neįprastą ejakuliacijos trukmę: kiek turi trukti lytinis aktas?“

Jeigu manote, kad sekso trukmė viršija keliolika minučių, esate ne visai teisūs. Visą naktį trunkantys meilės žaidimai su pasitenkinimu neturi nieko bendro, mano mokslininkai. Juolab, kad tai gali daugiau išvarginti nei suteikti malonumą. Vidutinė akto trukmė, pasak mokslininkų, yra nuo 3 iki 7 minučių. Tiesa, į tą laiką nėra įtrauktos „apšildomosios“, įžanginės, glamonės.

Taip pat skaitykite: Apie ką vyrai galvoja sekso metu? Triukas, kuris gali pratęsti lytinį aktą

Šie tyrimų duomenys, gauti apklausus žmones, besilankančius dėl seksualinių problemų pas sekso terapeutus, beveik atitiko anksčiau vykdytų apklausų rezultatus (tuomet minučių skaičius vyravo nuo 5 iki 7).

„Tik labai nedaug žmonių peržengia 12 minučių ribą“, – tikina seksologas Barry W. McCarthy.

Jis sako, kad laiką galite pratęsti pasitelkdami įvairias technikas ar jo paties siūlomą stimuliaciją rankomis. Taip pat padeda ir sekso pozų keitimas, atitinkamo greičio pasirinkimas ir pan. Tuo pačiu seksologas tikina, kad net ir 5 minutes trunkantis sekso aktas yra visiškai normalu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius