-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksologai: spenelių orgazmo ypatumai

Kalbant apie orgazmą nuolat yra kalbama apie tai, kaip sujaudinti tarp kojų esančius lytinius organus, tačiau pamirštama svarbi erogeninė zona virš juosmens – speneliai. Išskyrus tam tikras situacijas, kai atlikta krūtų mažinimo arba didinimo operacija, speneliai turi potencialą atskleisti mums visai kitokį orgazmo patyrimo būdą, rašo womenshealthmag.com.
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Kas yra spenelių orgazmas?

Dr. Janet Brito, seksologė ir klinikinė psichologė iš Honolulu (Havajai), spenelių orgazmą apibrėžia kaip „malonų seksualinio susijaudinimo išlaisvinimą, sukoncentruotą į spenelių stimuliaciją, nesukeliant tiesioginės klitorio (ar penio) stimuliacijos“.

„Stimuliuodami spenelius ir juos supančius krūtinės audinius galite sukurti seksualinį patyrimą, prilygstantį genitaliniam orgazmui“, – antrina Amy Boyajian iš „Wild Flower“ internetinės sekso žaislų parduotuvės.

Spenelių orgazmas gali atrodyti bevertis, kai galite patirti genitalinį orgazmą, tačiau iš tiesų jis gali būti toks pat intensyvus, o gal net dar intensyvesnis, pažymi A.Boyajian.

O geriausia dalis, kad spenelių orgazmas gali būti genitalinio orgazmo pirmtakas, vadinamasis prekursorius, jei norite vienu metu patirti kelis orgazmus. A.Boyajian taip pat pažymi, kad spenelių orgazmo privalumas tas, kad jį galima patirti ir menstruacijų metu.

Kaip pasiekti spenelių orgazmą?

Kiekvienas kūnas į stimuliaciją reaguoja savaip, todėl svarbu eksperimentuoti, klausyti savo kūno ir susitelkti į malonumą – nebūtinai į tikslą pasiekti orgazmą.

J.Brito rekomenduoja „eksperimentuoti su lietimo įvairove“. Pavyzdžiui, pradėkite nuo lengvo ar vidutinio stiprumo spenelių lietimo (pirštais), arba pabandykite masažuoti visą krūtį, tada pereikite prie lengvo gnaibymo, sukinėjimo ir spustelėjimų. Vėliau galite spenelį šiek tiek patampyti ir tada susitelkti tik į spenelį.

„Lėtai sukurkite įtampą, o tada spenelį spustelėkite labiau ir mėgaukitės malonumu“, – sako J.Brito. Tiesa, ne visi žmonės sugeba patirti orgazmą vien nuo žaidimo speneliais, todėl pajutę, kad esate arti seksualinio susijaudinimo viršūnės, įtraukite ir genitalijų stimuliaciją.

Jei pirštų, liežuvio (arba dantų!) neužtenka patirti spenelių orgazmui, galite išbandykite seksui skirtus žaisliukus.

Taip pat egzistuoja specialios pompos, kurios „aplink spenelį ir aureolę sukuria spaudimą, primenantį čiulpimą burna“, spenelių gnybtai, kurie užspaudžia kraujotaką į spenelius, o atleidžiami suteikia malonumo antplūdį. O tiems, kurių speneliai jautresni, rekomenduojama išbandyti lietimą plunksna arba preliudijos metu naudoti lubrikantą.

Svarbiausia leisti partneriui tyrinėti jūsų kūno galimybes be smerkimo ar lūkesčių.

„Spenelių orgazmas, kaip ir klitorinis orgazmas, reikalauja kantrybės ir žingeidumo. Nebijokite eksperimentuoti bei išbandyti įvairius būdus, ir atrasite, kas malonumą kelia būtent jums“, – sako J.Brito.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius