Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksualinio priekabiavimo atvejai mados versle: prabilo keli modeliai

Mados industrija nesugeba susidoroti su seksualinio priekabiavimo problema. Jungtinėje Karalystėje profesionalioms modelių agentūroms atstovauja apie 12 tūkst. merginų.
Seksualinis priekabiavimas, prievarta
Seksualinis priekabiavimas, prievarta / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Modelių agentų asociacija teigia, kad agentūros-narės „daro viską, ką gali, kad apsaugotų modelius“.

Štai keletas istorijų:

Modelis Marissa

„Pavyzdys, kuris pirmiausia ateina į galvą, tai – džinsų prekės ženklas. Aš atvykau fotografuotis, jau buvau apsirengusi, su makiažu, o tuomet makiažo meistras išėjo ir aš likau tik su fotografu“, – pasakoja Marissa.

„Pradėjome fotosesiją, per pertraukėlę nubėgau į vonios kambarį. Grįžau, o fotografas buvo suklupęs vietoj, kur, kaip aš supratau, turiu atsistoti, aš žengiau į priekį, jis mane pačiupo už kojų ir norėjo, kad aš atsisėsčiau ant jo ir imituočiau lytinį aktą. Aš tiesiog sustingau vietoje. Tokioje situacijoje tiesiog sustingsti, nes tai tiesiog buvo labai netikėta“, – siaubinga patirtimi dalijasi ji.

„Aš niekam apie tai nesakiau, visa drebanti grįžau autobusu namo, – tęsė modelis. – Pirma mintis buvo „Ar už tai dabar man sumokės?“. Jis galėjo nueiti ir papasakoti viską mano agentui ir tuomet man nebūtų buvę sumokėta už tai, taigi nusprendžiau tylėti“, – pasakojo mergina.

Anonimė

Jis baigė masturbuodamasis šalia manęs. Papasakojau viską jo bosui, tačiau jis nieko nedarė, nes nesikreipiau į policiją. Jis iki šiol dirba mados industrijoje, – teigė ji.

„Aš patyriau stilisto seksualinį priekabiavimą. Jis atstovauja gerai žinomam plaukų priežiūros priemonių ženklui“, – pasakojimą pradeda moteris, nenorėjusi, kad jos tapatybė būtų paviešinta.

„Jis griebė mane už gerklės, tuomet įkišo ranką tarp kojų ir pareiškė, kad mano kūnas tiesiog vertas pasišlykštėjimo“, – tęsė ji.

Motes teigimu, ji negalėjo išeiti iš ten, neturėjo raktų ir telefono. Nustūmė jį nuo savęs, kai jis bandė pabučiuoti.

„Jis baigė masturbuodamasis šalia manęs. Papasakojau viską jo bosui, tačiau jis nieko nedarė, nes nesikreipiau į policiją. Jis iki šiol dirba mados industrijoje su merginomis-modeliais, apsuptas jų visą dieną“, – teigė ji.

Kitų merginų, nenorėjusių atskleisti savo tapatybių, liudijimai:

  • Kai kuriems agentams buvo sumokėta, kad šie sąvadautų;
  • Fotografas suspaudė mano spenelius, kad padarytų „jausmingesnį“ kadrą. Aš vilkėjau marškinėlius;
  • Stebint makiažo meistrams, stilistams ir pan., fotografas kišo rankas man tarp kojų. Man buvo 16;
  • Papasakojau savo agentui apie priekabiavimą, o man pasakė „tylėk, jis per svarbus, kad prarastume tokį klientą“.

Modelių agentų asociacija teigia, kad agentūros „įsipareigojusios rūpintis modeliais ir daryti viską, kad apsaugotų merginas“.

„Mes nesiunčiame jų į susitikimus viešbučiuose ar privačiuose butuose su klientais ar fotografais, kurių mes nepažįstame“, – sako asociacija.

„Be to, mes darome viską, ką galime, kad šviestume modelius apie tai, kas yra priimtina ir nepriimtina profesiniame bendravime“, – priduria ji.

Joelle Hedgepeth

„Tas fotografas buvo ganėtinai populiarus. Kadangi mus skyrė pakankamai didelis atstumas, jis panoro, kad savo nuogos nuotraukas atsiųsčiau jam el.paštu“, – pasakoja Joelle.

„Pamenu, kad pagalvojau, jog suvokiu, kad dar nežinau daug apie mados industriją, bet esu pakankamai tikra, kad neturiu siuntinėti savo nuogos nuotraukų jam, kad jis nuspręstų, kokio tipo modelio nori“, – teigia ji.

Joelle bandė jį nuraminti ir pabandyti padaryti savaip – nusprendė nusiųsti jam nuotraukas, kuriose ji pozuoja vilkėdama maudymosi kostiumėlį.

„Jas pamatęs, jis pratrūko per žinutes, sakydamas: „Jei esi nepasirengusi realiam modelių pasauliui, nešvaistyk mano laiko“, – pamena modelis. – Vėliau fotografas vis dėlto atvyko manęs nufotografuoti mano gimtajame mieste. Kadangi mes žvalgėmės vietos, jis paprašė manęs sustabdyti mašiną. Tuomet jis mane pabučiavo, o aš pamenu, kad tai man nepasirodė normalu“, – pasakoja ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius