Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksualumo ugdytoja Aurika Valan: ko jūs, moterys ir vyrai, net neįsivaizdavote apie orgazmus

„Energetinis, spenelių, klitorinis, G-taško, gimdos kaklelio, analinis, gerklės , A-taško“, – orgazmų rūšis vardina seksualumo ugdytoja Aurika Valan. Ar apie visus esate girdėję? Greičiausiai tik vos apie kelis iš jų. O ar žinojote, kad vyrai gali atskirti ejakuliaciją nuo orgazmo, kas pagerina sekso kokybę? Vargu. Tačiau kaip sako pati Aurika – geriau sužinoti vėliau nei niekada. Todėl Balyje gyvenanti specialistė žada šiek tiek praplėsti lietuvių akiratį – pasirodo, kiek daug daugelis iš mūsų praranda, nežinodami visų tiesų apie orgazmus arba tiesiog nuleisdami rankas, nepavykus jų patirti. Dėl kai kurių jos atsakymų iš nuostabos net ir išsižiosite.
Aurika Valan
Aurika Valan / Erick Tejas nuotr.

Daugiau įkvepiančio Aurikos turinio kas dieną galite rasti jos lietuviškose instagramo bei feisbuko paskyrose. Taip pat – jos internetiniame puslapyje arba angliškoje feisbuko paskyroje. O čia galite parsisiųsti ir nemokamą krūtų masažo gidą moterims.

– Esi sakiusi, kad daug kam orgazmai atrodo didelė mistika. Ką turėjai omenyje?

– Iš pradžių įvesiu į kontekstą Kai pradėjau sąmoningai budinti bei tyrinėti savo seksualumą, tarsi atsitrenkiau į sieną. Klausimas – kodėl vienos moterys patiria daugkartinius orgazmus be prisilietimo, kitos patiria orgazmą tik vienu būdu ar kampu, o dar kitos visiškai nėra pažinusios šios palaimos – mane privertė giliai susimąstyti. Gyvenau sąmoningoje bendruomenėje Balyje ir to klausiau daugelio mane supančių žmonių, bet niekas neturėjo konkretaus, mano smalsumą patenkinančio atsakymo.

Turint omeny, kad mes visos turime daugmaž tokią pat fiziologiją, mūsų skirtingi orgazminiai „gebėjimai“ daug kam gali atrodyti it mistika.

Kitas mistikos komponentas: kodėl vieną dieną moteris gali visa esybe atsiduoti, patirti sielą suvirpinančią palaimą ir po to vaikščioti švytinčiu veidu tris dienas, o kitą dieną, kad ir kaip stengtųsi, jai nepavyksta patirti malonumo. Dar kitą kartą, mylintis išlenda senos traumos, prisiminimai ir mintys nukeliauja į priešingą pusę, nei kur slypi orgazmas.

Va čia ir yra moteriška mistika. Kodėl negalime nuspėti savo orgazminės kelionės ir kur ji nuves?

Kodėl vienos patiria daugkartinius orgazmus be prisilietimo, kitos patiria orgazmą tik vienu būdu ar kampu, o dar kitos visiškai nėra pažinusios šios palaimos

– Tai kodėl moterys kartais negali to nuspėti ar net apskritai patirti orgazmo?

– Priežasčių yra daug ir jos apima visą mūsų gyvenimą. Seksualumas nėra tik seksas ar kažkas, kas vyksta už miegamojo durų. Seksualumas apskritai atspindi mūsų ryšį su savo širdimi, kūnu, emocijomis, turimu energijos kiekiu, savęs pasitikėjimu ir t.t. Taigi, su klientėmis, kurios negali patirti orgazmo, mes dirbame holistiškai – ties kūno, proto, emociniu bei dvasiniu lygmenimis.

Erick Tejas nuotr./Aurika Valan
Erick Tejas nuotr./Aurika Valan

Pirma priežastis yra mūsų emociniai ir energetiniai blokai. Grįžkime į vaikystę tam, kad suprastumėme, kaip mes sukuriame traumas – tiek dideles, tiek mažas. Kiekvieną kartą, kai įvykdavo situacija, kurios mūsų nervų sistema negalėjo pakelti, mes tą intensyvią emociją turėdavome užspausti. Kiekvieną kartą, kai mums sakė: „nekalbėk garsiai, neverk, būk gera mergaitė, turėk gėdos, ką žmonės pagalvos“, mūsų natūralus impulsas autentiškai save išreikšti buvo užspaustas. Ir šitaip mūsų kūnus užpildė daug mikro traumų, kurių dažniausiai net neprisimename. Daugelis mūsų yra patyrę ir rimtų traumų. Tokiu atveju energija negali tekėti, viskas yra užsispaudę. Tad, kad ir kaip norėtume – proto lygmeniu – pasiekti orgazmą, mūsų kūnas galvoja kitaip.

Net ir būdami suaugę, kai nebėra tėvų, kurie sakytų: „neverk, nedaryk man gėdos“, mes toliau gyvename pagal tas taisykles. Kuris mūsų leidžia sau pilnai išjausti visas emocijas, įskaitant ir pyktį, ir liūdesį? Daugelis gyvena nejautroje, atbukę. Mes toliau viską tik stumiam žemyn ir pildome savo emocinį bagažą. Iki kol pyktis prapliūpsta dėl neuždarytos dantų pastos tūbelės. Matote, kur einu – pyktis pratrūksta ne dėl dantų pastos, bet dėl visą gyvenimą spaustų emocijų.

Kita svarbi priežastis yra ta, kad norint patirti orgazmą, moteris turi jaustis saugi. Ne tik fiziškai, bet ir emociškai. Orgazmo metu išsijungia tam tikri smegenų centrai, atsakingi už sprendimų priėmimą bei galimos grėsmės aplinkoje „skenavimą“ (kas buvo būtina išgyvenimui mūsų tolimų protėvių laikais). Todėl tam, kad atsipalaiduotumėme, turime būti užtikrintos, kad esame visiškai saugios.

Deja, daugelis mūsų gyvenime ir santykiuose nesijaučia visiškai saugios emociškai, galinčios apnuoginti širdį ir dalintis savo giliausiais jausmais. Jei mylintis galvojame: „ar aš darau viską gerai? Ar ir vėl reikės vaidinti orgazmą, kad po to nebūtų nesutarimų? Apie ką jis galvoja? Jaučiuosi negraži“ – visa tai sukuria stresinę reakciją mūsų kūne, o tai lygu nesaugumui mūsų nervinės sistemos atžvilgiu. Tai sukuria nejautrą ir mūsų lytiniuose organuose. Išvadas galite pasidaryti patys.

Moterims reikia daug daug daug ilgesnės preliudijos, nei daugelis galvoja. Daoizmo tradicijoje yra sakoma: „Kaip žinoti, kada moteris yra pasiruošusi sueičiai? Tada, kai ji maldauja, kad jos mylimasis į ją įeitų“. Tokiam susijaudinimo lygiui reikia laiko, rekomenduoju 20–45 minutes. Deja, 5 minučių trukmės mechaninės, nuspėjamos klitorio stimuliacijos moteriai tikrai neužtenka tam, kad atpalaiduotų kūną, atvertų širdį ir galėtų atsiduoti giliai palaimai.

Dar viena priežastis yra ta, kad mes visiškai nepažįstame savo kūnų. Vadiname savo vidinę šventovę „ten“, tarsi kalbėtume apie kokią niekieno žemę. Nežinome, kas mums patinka. Jei ir žinome, dažnai nedrįstame to paprašyti. Priimame partnerį į savo yoni (sanskrito kalba „šventa vieta“), kai ji dar nėra pasiruošusi sueičiai. Visa tai sukuria tik daug daugiau nesaugumo jausmo tiek kūne, tiek širdyje.

Susijaudinimui reikia laiko, rekomenduoju 20-45 minutes. Deja, 5 minučių trukmės mechaninės, nuspėjamos klitorio stimuliacijos moteriai tikrai neužtenka tam, kad atpalaiduotų kūną

– Ar tai yra didelė problema apskritai?

– Taip, tai problema. Nes, trumpai sakant, orgazmas mus nuveda ne tik į gilias meditacines ir kosminės vienovės būsenas, kur mes susiliejame su visata, bet jis yra naudingas ir sveikatai. Jo metu aktyvuojame visą „smegenų vaistinę“, kur gaminasi endorfinas, dopaminas ir oksitosinas. Orgazmas nuramina nervų sistemą, duoda energijos ir stiprina imuninę sistemą.

– Bet tavo nuomone, visoms įmanoma tai patirti? Jos tik dar neatrado būdo?

– Nuraminu visas skaitytojas – tikrai taip. Visos moterys gali patirti orgazmą ir tai yra mūsų prigimtyje. Padėti moterims grįžti namo, į natūralią malonumo būseną, yra mano gyvenimo misija!

Erick Tejas nuotr./Aurika Valan
Erick Tejas nuotr./Aurika Valan

– Ką tu patari moterims, kurios į tave kreipiasi dėl to, kad nežino, ką reiškia patirti orgazmą?

– Visų pirma, joms primenu, kad nieko nėra su jomis blogai, kad jos nėra „brokuotos“ ar nemoteriškos, kad negalima savęs teisti. Mūsų visuomenėje yra tiek daug konfliktuojančių normų, kad tiesiog labai sunku suprasti, ką reiškia būti moterimi ir kaip tai atrodo? „Tam, kad susirastų vaikiną moteris turi būti seksuali, bet ne per daug, kad nepagalvotų kiti, kad ji laisvo elgesio“ arba „laisvai elgtis išgėrus yra priimtina, bet turėtų sveiką, atvirą pokalbį apie seksualinius poreikius yra keista“.

Moterims primenu, kad mūsų pasąmonę valdo aibė tokių programų, kurių dažniausiai mes pačios nepasirinkome.

Pasidarykite šį pratimą: nusipieškite tris stulpelius ant popieriaus lapo ir užrašyk bent po penkias pirmas pasitaikiusias mintis kiekvienam sakiniui: Moterys yra....; Vyrai yra…; Seksas yra...

Kokie įsitikinimai slypi jūsų pasąmonėje? Ar jie sukuria pozityvias emocijas apie malonumą ir santykius? Daugelio atveju atsakymas bus ne.

O tuomet su moterimis pradedame gilią kelionę namo, kur, kaip ir minėjau, dirbam ties daug lygmenų: kūno, proto, emociniu bei dvasiniu. Iš esmės, pradedam nuo darbo su ribojančiais įsitikinimais ir emocijomis. Kai „išvalom“ šiuos požemius, tada galim kurti naujus įsitikinimus, įpročius bei naujai apibrėžti meilę sau.

– Ar buvo kartų, kai tavo patarimai padėjo? Kokios buvo reakcijos? Ką iš tikrųjų jaučia moteris po daugybės metų pagaliau sužinojusi, ką reiškia orgazmas?

– Tai yra ne tik patarimai. Vien patarimais netikiu, nes per vieną ausį ateina, per kitą išeina. Mes dirbame somatiniu, t.y. kūno lygmeniu, kartu kuriame motyvaciją keistis ir turėti savo kasdienę praktiką, kurios metu įvyksta gilūs perversmai.

Kai kurios moterys suvokia, kad yra ir anksčiau patyrusios orgazmą, tik jos nežinojo, kad čia orgazmas. Per pornografiją rodo vieno tipo, intensyvius, bet trumpus orgazmus. Bet tos ilgos, saldžios, sielą kedenančios malonumo bangos irgi yra orgazmai, tik mes juos nurašome it nereikšmingus.

Žinoma, kai moteris patiria savo pirmą orgazmą, būna daug džiaugsmo emocijų, kartais ašarų.

Noriu pabrėžti, kad darbas su seksualumu nėra tik orgazmų vaikymasis. Aš orgazmų negarantuoju, nes tai būtų neprofesionalu – kiekvienos klientės kelionė atrodo visiškai skirtingai. Daugelis moterų ateina pas mane, nes nori save pamilti, priimti savo kūną, sukurti ryšį su savo seksualumu, išlaisvinti savo moteriškumą ir kurti prasmingus santykius. Tad jei ateina tas orgazmas, tai atrodo savaime suprantama. O jei ir neateina, tai nebėra taip svarbu, nes moteris patiria visokeriopą gyvenimo transformaciją, kuri užpildo jos gyvenimą gilesne meile sau.

Erick Tejas nuotr./Aurika Valan
Erick Tejas nuotr./Aurika Valan

– Yra kelios orgazmų rūšys. Kuo jos skiriasi?

– Taip, yra daug skirtingų orgazmų rūšių: energetinis (viso kūno), spenelių, klitorinis, G-taško, gimdos kaklelio, analinis, gerklės , A-taško ir dar kitokių taškų... G-taško orgazmo metu galima patirti ir moterišką ejakuliaciją, sanskrito kalboje vadinamą „Amrita“ – saldžiuoju nektaru, kuris senovės Daoizmo ir Tantros tradicijose buvo garbinamas kaip šventas nemirtingumo eliksyras.

Lengviausiai moterys patiria klitorinį orgazmą, nes klitorį lengva stimuliuoti iš išorės. Klitoryje yra apie 8000 nervų galūnėlių ir šis organas yra sukurtas vien tik malonumui, jis neturi jokios kitos funkcijos! Čia svarbu paminėti, kad daugelis mūsų dar nežino tikrojo klitorio dydžio ir mano, kad tai – mažas „iškyšulėlis“. Didžioji organo dalis yra viduje, jos nematome, bet ją galime stimuliuoti.

Aurikos Valan nuotr./Tikroji klitorio forma. Išorėje matome tik jo galvutę
Aurikos Valan nuotr./Tikroji klitorio forma. Išorėje matome tik jo galvutę

Klitorinis orgazmas yra labiau lokalizuotas vienoje vietoje ir jo metu dubenys raumenys patiria susitraukimus. Kitiems orgazmams, kaip G-taško, reikia visiško atsipalaidavimo. Tam, kad patirtų gimdos kaklelio orgazmą, moteris turi būti ne tik visiškai atsipalaidavusi, bet turi būti giliame ryšyje su savo mylimuoju, nes šis orgazmas visiškai atveria širdį. Daugelis nežino apie tai, kad gimdos kaklelis gali būti pačių giliausių orgazmų šaltinis, bet, iš savo patirties sakau, kad jo dėka moteris gali patirti mistiškas, kosmines, protu nesuvokiamas gilios meditacijos bei meilės būsenas.

Visa šį informacija turėtų būti privaloma lytinio švietimo metu. Bet geriau anksčiau nei niekada! Esu turėjusi moterų, kurios padovanojo savo vyrui 2 val. trukmės paskaitą su manimi, kur vyrą nušviečiu, kaip veikia moters malonumo anatomija. Po to jos grįžta su labai dėkingais laiškais.

Daugelis nežino, kad gimdos kaklelis gali būti pačių giliausių orgazmų šaltinis. Iš savo patirties sakau, kad jo dėka moteris gali patirti mistiškas, kosmines, protu nesuvokiamas gilios meditacijos bei meilės būsenas

– Ką daryti, kad kiekviena galėtų mėgautis tokia galybe orgazmų?

– Prioretizuoti atsipalaidavimą, mokytis paleisti emocijas, mažinti streso lygį gyvenime, gyventi ne tik galvoje bei mokytis jausti kūno pojūčius.

Poroms būtina paleisti tikslą, kad mylintis žūtbūt reikia patirti orgazmą

Būtina paleisti tikslą, kad mylintis žūtbūt reikia patirti orgazmą. Mes dažnai einame į seksą ir orgazmus kaip į egzaminą, kurį turime išlaikyti, norėdami patvirtinti savo moteriškumą ar vyriškumą. Tada mylimės galva, o ne kūnu, ir tiek vyrai, tiek moterys jaučia įtampą. Šitaip niekad nepatirsime vidinio orgazmo, nes mes nejaučiame kūne net paprastų pojūčių – taip būnam įsisukę į minčių labirintus.

Be galo svarbu mokytis atkurti jautrumą visame kūne ir ypač lytiniuose organuose (tiek vyrams, tiek moterims) tam, kad galėtume jausti daugiau darydami mažiau.

Mylintis būtina leisti energijai judėti per kvėpavimą, garsą ir judesį. Tai reiškia gilinti kvėpavimą ir vizualizuoti, kad jo būdu keliame energiją vidun ir aukštyn stuburu. Reikšti pojūčius per garsą, kas gali būti ir gilus iškvėpimas su garsu. Rasti kūne malonumo pojūčius (tai gali būti tiesiog švelnus pilvo glostymas) ir kartu su juo judėti, švelniai siūbuojant klubams. Tada gyvybinė, orgazmo energija lengviau judės kūnu. Ir susitelkiame ties kūnu, o ne minčių procesais.

Gulbe photography nuotr./Aurika Valan
Gulbe photography nuotr./Aurika Valan

- Ne ką mažiau įdomus yra tavo paminėtas aspektas, kad vyrai gali atskirti ejakuliaciją nuo orgazmo. Turbūt retas apie tai yra girdėjęs.

– Yra tam tikros praktikos, kurių dėka vyras treniruoja savo gebėjimą kontroliuoti, kada ejakuliuoti, o kada ne. Tai nereiškia, kad reikia atsisakyti ejakuliacijos, bet ejakuliacija tiesiog įvyksta sąmoningu sprendimu. Ejakuliuoti yra sveika ir būtina, priklausomai nuo vyro amžiaus: jaunas vyras dažnai nepastebės pokyčių energijoje net ir dažnai ejakuliuodamas, o vyresnis, kuo daugiau ejakuliuos, tuo daugiau jaus energijos praradimą.

– Kokie to dar pliusai?

– Vyro sėkla turi potencialą sukurti naują gyvenimą, ji yra gyvybės šaltinis ir jos nedėtų tiesiog švaistyti.

Ejakuliacijos sulaikymas turi naudos sveikatai.

Įsivaizduokite, kad per dieną mes gauname 100 energijos vienetų sveikai gyvenant, gerai miegant ir maitinantis. Bet daugelis per dieną išleis 125 energijos vienetų dėl streso, prastos mitybos, rūkymo, alkoholio, persidirbimo, dažnos ejakuliacijos ir t.t. Šitaip vyras išleidžia daugiau energijos nei išties turi, todėl kūnas turi „skolintis“ energijos iš gyvybinių organų. Su laiku, tai silpnina kūną, ankstina senėjimą ir sukelia ligas.

Mokantis sulaikyti sėklą, vyras pasisemia energijos. Tai yra tarsi investicija į savo fizinę, protinę ir dvasinę sveikatą bei augimą

Mokantis sulaikyti sėklą, vyras pasisemia energijos. Tada galime sukurti 125 energijos vienetų, o išleisti tik 100. Tai yra tarsi investicija į savo fizinę, protinę ir dvasinę sveikatą bei augimą.

Iš dvasinės pusės, mokantis sąmoningai (ne)ejakuliuoti, vyras mokosi ir seksualinės energijos sublimacijos. Sublimuoti reiškia kelti energiją į aukštesnius dvasinius centrus. Mylintis daugelio vyrų visa energija yra susikaupusi ties jo seksualiniu centru. Yra tam tikros praktikos, kurių dėka, galima tą energiją delokalizuoti ir kelti aukštyn.

Paaiškinsiu sublimaciją paprastais žodžiais. Žinote tą susijaudinimo ugnį ar bangą genitalijų srityje, kai pagalvojate ar pamatote kažką seksualiai jaudinančio? Kalbu apie šios energijos kėlimą kūnu vietoj to, kad ją prarastumėme per greitą ejakuliaciją. Tada protą nukreipiame nuo genitalijų į visą likusį kūną. Po tokio mylėjimosi mes spindime, jaučiamės pakylėti ir pajutę ryšį su visatos vienove. Tada vyras gali ir ejakuliuoti, bet jis jaus bus pasisėmęs tos gyvybinės energijos ir po ejakuliacijos nesijaus toks išsekęs.

Na ir kitas akivaizdus pliusas: kuo vyras ilgiau galės mylėtis, tuo daugiau šansų jo mylimajai patirti gilias orgazmines būsenas.

– Ar to sunku išmokti?

– Tai nėra lengva. Panašiai kaip kad moters kelionė į savo šventą moteriškumą yra per dvasinio orgazmo susigrąžinimą, vyrui – per gebėjimą kontroliuoti savo ejakuliaciją ir, galų gale, ją atskirti nuo orgazmo. Tada vyras gali patirti daugkartinį orgazmą prieš ejakuliaciją ar išvis be jos.

Visų pirma, vien tik neejekuliuoti nedarant jokių kitų praktikų nepavyks. Vyrai kūne sukurs tik dar daugiau įtampos, sutrauktais veidais mėgindami ištęsti dar minutę kitą. Jie liks tik dar labiau suirzę, galimai skaudės sėklides.

Kaip aš mokau moteris apie orgazmo meną, taip yra ir vyrų, kurie moko vyrus apie vyriško seksualinio pajėgumo lavinimą.

Labai trumpai atsakant, tam reikalinga reguliari praktika, kuriuos metu vyras mokosi judinti seksualinę energiją. Vėlgi, tai vyksta kaip ir moterų atveju – per kvėpavimą, garso reiškimą, judesį. Svarbus yra savęs masažas bei maloninimas, kur vyras pamažu lavina savo seksualinius gebėjimus. Šlapinantis galima mėginti sustabdyti šlapinimąsi ir taip pat treniruoti šį įgūdį.

Į lietuvių kalbą yra išversta klasikinė knyga šia tema: „Seksualinės daoistų praktikos vyrams“, ją parašė daoizmo meistras ir vienas mano mokytojų, Mantekas Čija. Rekomenduoju ją visiems vyrams.

Erick Tejas nuotr./Aurika Valan
Erick Tejas nuotr./Aurika Valan

– Aurika, kodėl mes šia tema, pasirodo, tiek mažai žinome?

– Kai žmonės yra atskirti nuo savo seksualinės energijos, jie yra atskirti nuo savo didžiausios galios bei energijos šaltinio. Žmonės gyvena „prikimšti“ visuomenės programų, kurioms jie lengvai paklūsta nekvestionuodami, ar tai atitinka jų vidinę tiesą. Žmonės tiesiog patogiai miega, užslopinti televizijos šviesų ir trumpalaikių malonumų.

Šitaip valstybei, religijoms yra paprasčiau kontroliuoti žmones ir sakyti, ką galvoti ir kuo tikėti. Jei žmonės išties pabustų, pradėtų iš esmės kvestionuoti, kokia yra jų tiesa, atsikratytų ribojančių įsitikinimų, pilnai prisiimtų atsakomybę už savo gyvenimą, malonumą, sprendimus – jų nebebūtų galima taip lengvai kontroliuoti.

Šiuometinė koronaviruso situacija tai labai aiškiai iliustruoja. Aš pati sąmoningai nusprendžiau likti Balyje, nes čia galiu gyventi laisvai, priimti sprendimus pati už save ir jaustis laisva.

– Kiek girdėjau, dar daugiau įdomybių šiomis temomis bus galima išgirsti tiesiai iš tavo lūpų jau netrukus?

– Kitą savaitę, rugpjūčio 24–28 dienomis vesiu 5 dienų nemokamą internetinį kursą moterims „Reclaim Your Pleasure“ („Susigrąžink savo malonumą“). Jis yra skirtas visoms moterims, kurios nori pradėti kelionę atgal į savo malonumą, kūno priėmimą bei seksualinės energijos budinimą, bet nežino, kaip žengti pirmą žingsnį. Kursas vyks angliškai. Registracija ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius