-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Situacija – moteriai patinka du vyrai. Santykių ekspertas pataria, kaip išsirinkti tinkamą

Tai netikėta sėkmė, o gal likimo išbandymas? Ką daryti, kai moters siekia du vyrai ir abiem jaučiamos vienodos simpatijos? Kaip išsirinkti ir nesuklysti priimant sprendimą?
Mergina ir du vaikinai
Mergina ir du vaikinai / „Shuterstock“ nuotr.
Temos: 3 Meilė Šeima Pora

Lektorius Vytautas Jančiauskas, lankomiausių seminarų Lietuvoje „Ką apie santykius turi žinoti kiekvienas“ autorius, dalinasi mintimis, kaip išspręsti gana keblią situaciją.

L.Martinkėnaitės nuotr./Vytautas Jančiauskas
L.Martinkėnaitės nuotr./Vytautas Jančiauskas

Svarbiausia žinoti, kokių santykių nori

Panorus užmegzti ilgalaikius santykius ir apsispręsti, kuris vyras būtų tam tinkamas, Vytautas siūlo trikampio metodą, kuris leidžia vertinti vyrus pagal tris elementus: panašumo, įsipareigojimo ir aistros, arba poliškumo.

1. Panašumas susideda iš kelių dalių: vizualinio, vidinio ir vizijos panašumo. Vizualinio panašumo žmonės sutaria geriau, tarkime, jeigu abu apkūnūs, tai abu susiduria su tam tikrais iššūkiais, pavyzdžiui, neiti į greito maisto restoranus, jeigu vienas yra apkūnus, o kitas ne, atsiras ginčų dėl mitybos.

Vidinis panašumas – tai vertybių struktūra, ir kuo ji panašesnė, tuo jūsų gyvenimas bus laimingesnis. Vizijos panašumas yra ateities planai, ką mes abu norime matyti po 10, 20 metų, kur praleisti gyvenimą, kiek vaikų turėti ar įsigyti augintinį ir panašiai.

Ilgalaikė laimė yra tada, kai išmokstama kurti ilgalaikius santykius su vienu žmogumi, bet jeigu moteris blaškysis, ji nebus laiminga nė su vienu iš jų.

2. Įsipareigojimas yra labai svarbus. „Reikia įvertinti, ar tu ir jis esate pasiruošę įsipareigoti, rūpintis vienas kito poreikiais, nes, manyčiau, kad 80 proc. vyrų apskritai nėra pasiruošę įsipareigoti, o moterys dažniausiai yra pasiruošusios, nes tai, galima sakyti, yra įgimta, bet, aišku, būna ir išimčių“, – teigia santykių konsultantas.

3. Aistra, arba poliškumas, tai yra, kiek mane jis traukia. Vytautas pasakoja, kad dažnai jam žmonės užduoda klausimą, ar priešinga lytis turi traukti iš karto, ar jeigu man dabar nepatinka, vėliau gali patikti. Jo teigimu, jeigu vyras sutiko moterį, kuri jam nepatiko arba netraukė iš karto, niekada nepatiks, nors yra išimčių.

Vaikinui nepatinkanti mergina gali pradėti patikti nuolat komunikuojant studijų, darbo ar draugų aplinkoje, nes jis pažins ir vertins ne tik išvaizdą, bet ir sugebėjimus. Be to, moteris sugeba kardinaliai pakeisti savo išvaizdą, todėl ir vyro požiūris gali pasikeisti.

Vyras turi nekreipti dėmesio, ar jis patinka moteriai ar ne, jis gali ją užkariauti ir savo veiksmais įrodyti vyriškumą, kuris įžiebs aistrą.

Visiškai priešinga situacija yra su vyrais. Jie labai dažnai iš pat pradžių nepatinka moteriai, tačiau jie gali ją užkariauti po kurio laiko. Vyro energija yra jo viduje, jo veiksmuose, ryžte, o moteriška energija dažnai atsispindi išorėje, todėl vyras turi nekreipti dėmesio, ar jis patinka moteriai ar ne, jis gali ją patraukti ir savo veiksmais įrodyti vyriškumą, kuris įžiebs aistrą.

Vytautas Jančiauskas pabrėžia, kad tai trys elementai, kuriuos reikia labai gerai apsvarstyti, tačiau yra visokių išvedžiojimų.

Jeigu pliusas dedamas tik prie dviejų požymių, panašumo ir aistros, rezultatas – romanas, jeigu yra tik panašumas ir įsipareigojimas – draugystė, bet aistros nebūna. Jeigu tik įsipareigojimas ir aistra, vadinasi jie patenkino aistrą, gimė vaikas, įsipareigojo būti kartu, bet santykių nėra, jie tušti, tai tiesiog buvimas kartu, rūpinimasis vaikais, ir viskas.

Lektoriaus teigimu, kuo daugiau šiuose elementuose yra panašumo, tuo santykiai tvirtesni.

Pliusus ir minusus pranokti gali tik intuicija

Pasąmonė dirba tūkstančius kartų greičiau nei sąmonė, todėl daugeliu atveju užtektų įsiklausyti į savo vidinį balsą, jeigu moteris yra ne struktūriška, o emocinga.

Pasąmonė savaime įvertina vyrą pagal aptartus požymius, todėl nereikia nieko suprasti, reikia sekti širdimi, nes dažniausiai ji būna teisi.

Santykių ekspertas siūlo moterims pasikliauti intuicija, nes ji „yra tai, ką ir širdis, ir pasąmonė sako, įvertina, bet pats dar nesuvoki“. Ne veltui dažnai girdime frazę „man sakė širdis, kad čia nieko gero nesigaus, o dabar jis yra neištikimas“.

Moteriška savybė – dvejoti, vyriška – priimti sprendimus ir jų laikytis

Anot pašnekovo, labai moteriška savybė yra dvejoti, o vyriška savybė yra nuspręsti, ir nesvarbu, gerai ar ne. Vyras nusprendė ir veikia, o jeigu nepavyksta ko nors atlikti, supranta, kad blogai nusprendė, ir priima kitą sprendimą.

Pasirinkimo situacijoje viena moteris gali būti išlavinusi gebėjimą priimti sprendimą, nesvarbu, ar jis geriausias, ar ne, ir jo laikytis; kita moteris nusprendžia, tačiau visą gyvenimą svarsto ir dvejoja. Tai yra žmogaus asmenybės raida, kiek jis sugeba tvirtai priimti sprendimus.

Gyvenimas išmoko priimti sprendimus arba dvejoti visą gyvenimą.

Informavus vyrus apie susidariusią situaciją, gali nebeprireikti ilgo svarstymo

Santykių eksperto nuomone, vyrai turėtų žinoti apie moters svarstymus. Atskleidus susiklosčiusią situaciją, moteris gali patikrinti, kiek vyras yra pasiryžęs konkuruoti ir stengtis dėl jos. Jeigu vyras pareikš, kad nenori tokių santykių, nes yra lyginamas, tai tik parodys, kad jis yra nepasirengęs įveikti iššūkius.

Iššūkis tai ne tik pastovėti save, savo ketinimus dėl moters – daug iššūkių atsiras šeiminiame gyvenime, pavyzdžiui, vaiko riksmai, moters nuomonių pasikeitimai, galbūt, finansinės krizės. Ir jeigu vyras jau pirmoje stadijoje nesusidoroja su iššūkiu parodyti savo vertybes ir išskirtinumą, tai gal geriau jo atsisakyti.

Žavėtis dviem vyrais ir iš jų sulaukti atsako – likimo išdaiga arba, priešingai, jie abu ne tai, ko jums reikia

„Aš buvau sutikęs tokią moterį, kurios klausiau, kokio vyro tu ieškai, ji man atsakė „svarbu, kad dirbtų, kad uždirbtų pinigus ir kad negertų ilgiau nei savaitę“. Tada pagalvojau, kad jai tikrai daug vyrų turėtų patikti. Visa tai priklauso nuo standartų, jeigu nežinai ko nori, tai nežinai, ko ieškoti. O tokioms moterims tiesiog pasisekė, kad atsirado netgi ne vienas vyras, suteikiantis jai tai, ko norisi. Arba priešingai, antras vyras atsiranda kaip kompensacinis mechanizmas – abu duoda tai, ko tau reikia, bet ne pilname komplekte, kaip turėtų būti, o, galima sakyti, pasidalinę atsakomybę“, - pasakoja lektorius.

Vytauto nuomone, nereikėtų rinktis nė vieno iš jų. Ilgalaikė laimė yra tada, kai išmokstama kurti ilgalaikius santykius su vienu žmogumi, bet jeigu moteris blaškysis, ji nebus laiminga nė su vienu iš jų: „Aš visą laiką patariu nesiblaškyti. Dėl sportinio intereso, kol esi jaunas, gali daryti, ką nori, bet išsiblaškymas sukelia daug dvejonių. Tai yra energijos ir savęs švaistymas.“

Išmintinga moteris moka paskatinti vyrą daryti stebuklus.

Atsidūrus tokioje situacijoje moteris turi nuspręsti, su kuriuo vyru gali išmokti patenkinti visus savo poreikius, tai reiškia, ir jam duoti, ir gauti iš jo viską, ko nori. Svarbu apsvarstyti, ar tas vyras geba duoti, ir kiek tu, kaip moteris, esi užaugusi subrandinti vyrą.

Anot V.Jančiausko, kaip vyrui derėtų kurti santykius su moterimi, būtent ji ir turėtų parodyti: ar masažą turėtų daryti taip, kokias gėles dovanoti ir panašiai, nes visos moterys yra skirtingos. Ir jei moteris yra naivi, ji gali sakyti, kad tik neišmanėlis nesupranta, o jei išmintinga, pasakys jam penkis kartus ir jeigu jis net tada nesupras, tai jis tikrai neišmanėlis. Išmintinga moteris moka paskatinti vyrą daryti stebuklus.

Ar vertėtų klausyti patarimų iš artimų žmonių, pasirenkant partnerį?

„Aš visą laiką sakau, kad patarimai nėra sprendimai, o ar galima priimti gerą sprendimą nesiklausant patarimų? Apskritai gyvenime – ne. Žmogus turi pasikliauti kitų išmintimi, bet atsakomybė yra jo, jis turės priimti sprendimą, nesvarbu, ką draugai ar artimieji pasakė.

„Scanpix“ nuotr./Pora
„Scanpix“ nuotr./Pora

Santykių žinovas rekomenduoja atsižvelgti į patarimus, ypač išmintingų žmonių, kuriais žmogus pasitiki, nes iš šono situaciją matantys mylintys tėvai turi daugiau patirties ir jie gali pasakyti „žinai, dukrele, aš nujaučiu, kad čia kažkas negerai“ arba „šito akys taip į tave žiūri, aš matau, kad jis nori tavimi rūpintis ir nors aš nežinau, kuo jis dirba, kiek uždirba, kokie jo tėvai, bet matosi, kad jis tavimi rūpinsis“. Aišku, yra ir neadekvačių tėvų, kurie stengiasi vaiką išlaikyti prie savęs ar žiūri tik į finansinę pusę. Kiekvienas gyvena savo gyvenimą ir už priimtus sprendimus yra atsakingi tik jie patys, todėl kuriant santykius, būtina įvertinti, ar pasirinktas žmogus norės ir sugebės padaryti jus laimingą.

Vytauto Jančiausko teigimu, santykiai yra paremti x faktoriumi, kurio pagrindinis tikslas yra atsakyti sau į klausimus: ar jauti, kad esi pasiryžusi siekti to žmogaus, ar jauti, kaip stipriai jis tavęs siekia, ar tu esi pasiryžusi kurti ilgalaikius santykius ir ar jis yra apsisprendęs kurti ilgalaikius santykius. Ir vis dėlto, renkantis vyrą, intuicija ir jausmai yra daugiau nei struktūrinis vertinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius