Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Situacija: seksas be įsipareigojimų

Turbūt matėte mažiausiai du filmus, kur kokiame nors romantiškame mieste du žmonės susitinka apynykiame bute tik tam, kad kartą ar du per savaitę pasimylėtų. be įsipareigojimų ir ateities planų kūrimo. Svarbiausias planas: kada pasimatysime kitą kartą? Kodėl žmones traukia toks ryšys?
Gundymas.
Gundymas. / Fotolia nuotr.

Tik nereikia painioti sekso be įsipareigojimų su vienos nakties nuotykiais, karštligišku vis naujų sekso aukų kolekcionavimu ar sugyventinių buvimu be jokių santuokos saitų. Vienos nakties nuotykiai dažnai ir apsiriboja viena naktimi, o seksas be įsipareigojimų gali tęstis ilgai. Tačiau toks ryšys, deja, neturi perspektyvų.

Tokie santykiai suteikia laisvę ir kitam, tad nereikia puoselėti iliuzijų, kad kai jums prireiks, jis pirmas atskubės jus paguosti...

Dažniausiai vienas iš tokios poros dedasi toliau žaidžiąs tą žaidimą – be jokių įdomių žinių apie tą kitą žmogų, tik vardas ir ką veikia gyvenime, tačiau beviltiškai įsimyli ir tikisi, kad nutiks stebuklas – vieną gražią dieną tie keisti santykiai virs begaline meile. Tačiau tas ar ta tik pakšteli į skruostą ir mesteli: „Ate, mažiuk, pasimatom kitą savaitę“.

Kita tokių santykių variacija – kai vienas susituokęs, o kitas laisvas, ir abu sutaria, kad susitikinės pas kurį nors „be jokių įsipareigojimų“. Tačiau ateina metas, kai atsiduriama aklavietėje – ryšys tampa toks stiprus, toks įtraukiantis, kad jį sunku nutraukti, net ir žinant, kad iš to nieko gero nebus.

Tas kitas žmogus tarsi suauga su tavimi taip, kad nesinori ir neįmanoma atsiplėšti, o dar tas geliantis neužtikrintumo jausmas, kai nežinai, ar ateinantis pasimatymas nebus paskutinis. Juk kažkada buvo sutarta išsiskirti – be ašarų, priekaištų ir dramatiškų scenų, kai bent vienam pasidarys blogai, kai kažkuris pradės negerai jaustis. Pamestasis neturi teisės net įsižeisti, supykti, nusivilti, juk jam niekas nieko ir nežadėjo...

Sekso be įsipareigojimų pliusai ir minusai

Jų maždaug po lygiai, bet kiekvienas pliusas turi tamsiąją savo pusę – minusą.

Pliusas – tai pirmiausia galimybė patirti malonumą be jokių moralinių ir materialinių įsipareigojimų, pareigų ir pažadų. Taigi, čiuožinėjant nuo kalniuko, visai nebūtina sunkiai tempti į jį rogučių. Nemenkas privalumas.

Minusas – tai būtinybė pripažinti kito žmogaus laisvę jūsų atžvilgiu, nes save juk irgi laikote laisva ir neįsipareigojusia. Bet žmogus jau taip surėdytas, kad dažniausia nenori niekam nieko privalėti, bet štai kiti privalo elgtis taip, kaip patinka jam. Ir taškas. Tokie santykiai suteikia laisvę ir kitam, tad nereikia puoselėti iliuzijų, kad kai jums prireiks, jis pirmas atskubės jus paguosti...

Taip pat skaitykite: Apie ką vyrai galvoja sekso metu? Triukas, kuris gali pratęsti lytinį aktą

Shutterstock nuotr./Intymus poros gyvenimas
Shutterstock nuotr./Intymus poros gyvenimas

Pliusas – tai galimybė kontroliuoti intymiąją sferą, paversti santykius magišku žaidimu, savotišku detektyvu, kai niekada nežinai, kaip viskas baigsis – o tai velniškai kutena jausmus.

Minusas – tokie santykiai įtraukia kaip klampus liūnas, žmogus niekaip negali apsispręsti, ar kuo greičiau viską baigti, ar tęsti ir laukti, kad viskas kaip nors savaime išsispręs. Taip laikas eina,  aplinkiniai kuria rimtus santykius, tuokiasi ir skiriasi, gimdo vaikus, o jums ilgainiui ima atrodyti, kad gyvenate tik tas kelias dienas per savaitę – tada, kai laukia susitikimas. Kur? Iš pradžių tai būna vis naujos vietos, o paskui lieka butas ar viešbutis.

Pliusas – saugūs seksualiniai santykai gerina savijautą ir būklę, tiek kūnišką, tiek psichinę. Dėl sveikatos toks ryšys gerai, jei abu žmonės laisvi. Nusiteikti pasimatymui, suplanuotam seksui nėra taip blogai.

Minusai – ilgainiui gali trodyti, kad tik seksas jus ir sieja, o juk norisi kažko daugiau. Net jei pirminis susitarimas buvo be įsipareigojimų, vėliau apetitas ima augti. Juk tai žmogiška. Kol teigiamų emocijų daugiau nei neigiamų tokiame ryšyje, tol gerai. Kai ima sklisti neigiama energija, priekaištai ar reikalavimais, spaudimas, tuoj ryšys tampa nebeskanus.

Be to, nelabai tokiu bendravimu galima pažinti kitą žmogų, susidaromas vaizdas tik iš pasimatymų. kai nėra žmogaus kasdienybėje, kai nežinai, kuo jis gyvena, minti iliuzijomis ir manai, kad jis toks ir tada, kei išeina iš miegamojo. Deja, tai nėra taisyklė.

Kam tokie santykiai priimtini?

Dažniausiai – infantilioms asmenybėms, vengiančioms bet kokios atsakomybės už save ir kitą. Kodėl taip yra, dabar nesigilinsime – gal vaikystė sunki pasitaikė, o gal buvę partneriai gerokai prikiaulino, bet tiesa ta, kad tokie žmonės sąmoningai vengia įsipareigoti. Beje, kai kuriam etapui taip gali sąmoningai pasirinkti žmonės, kurie ieško partnerio, tačiau nesėkmingai. Todėl, kad nelauktų „sausai“, nebadautų, pasitenkina šiuo  kompromisu – seksu be įsipareigojimų.

Taip pat skaitykite: Kaip nesugadinti pirmojo intymaus pasimatymo?

To paties bijo ir vainamieji intymofobai – kadaise jie buvo taip emociškai traumuoti, kad iki šiol bijo vėl išgyventi meilės kančias. Skirtingai nei infantilias asmenybes, intymofobus galima lengvai prisijaukinti, parodant, kad gali egzistuoti ir kitokie santykiai, kurie teiks ne tik skausmą, bet ir džiaugsmą.

Rizikuoti ar ne?

Jei įžvelgiate vien tik privalumus – kodėl gi ne? Tik gerai viską pasverkite. Jei esate jautrus žmogus ir nujaučiate, kad tokie santykiai jus žeis, nerizikuokite. Beje, susitarti su partneriu reikėtų labai aiškiai – kad paskui nesijaustumėte nuskriausta ir nelietumėte ašarų, kad esą ne taip viską supratote, to nesitikėjote, kad tas niekšas jus paliko, išskrido kaip Karlsonas ir nepažadėjo grįžti...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius