Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Situacija: užkietėjęs viengungis. Imti ar palikti ramybėje?

Beveik visada tokia diagnozė – sudėtingas atvejis. Net jeigu jis nuoširdžiai tikina jus mylįs ir neatikraukia nuo jūsų akių bei rankų, tai visai nereiškia, kad jis pasiryžęs išmainyti senąjį linksmąjį savo gyvenimo būdą į naująjį rimtąjį...
Ką čia galėčiau pasigaminti šiandien?
Ką čia galėčiau pasigaminti šiandien? / Shutterstock nuotr.

Ir neverta visko suversti bjauriam charakteriui ar prastam auklėjimui, pati laisvai galite padėti jam pasiryžti lemtingam žingsniui. Juk viengungis – tai žmogus, kuris tik kol kas nevedęs, o kodėl – tai ir verta išsiaiškinti.

Čia galimi keli variantai: galbūt jis giliai širdyje trokšta būti geru šeimos vyru ir tėvu, bet jais tapti trukdo baimės ir kompleksai. O gal jis tiesiog, kaip tautoje sakoma, dar neišsilakstė. Kur bepasisuksi, ten rasi psichologą, kuris patars „nuoširdžiai pasikalbėti“. Cha, ačiū už patarimus.

Norint ištraukti teisybę, reikia subtiliai iš smulkmenų ir nutylėjimų susidėlioti mozaiką, negi iškart remsi prie sienos ir rėksi į ausį: „Tai ką, dar neišsilakstei, kuily? Tau vis dar negana? Vis lakstai paskui kiekvieną? Nenusibodo?“

O jei žmogus yra krūtine suaugęs su kompiuteriu ir nieko aplink nematantis per savo dioptrijas, nuleiskite kokį kartą jį parašiutu, užsodinkite ant motociklo, ištempkite jį į barus, išmokykite vizginti klubus ir apžavėkite.

Mažai tikėtina, kad jis nuleis galvelę, nuridens ašarą ir prisipažins: „Aš, nedorėlis, kaltas, be galo kaltas, prieš tave, brangioji. Daugiau taip nedarysiu, nelakstysiu ir vakarais abu žaisime stalo žaidimus.“

„Lakstūnų“ draugėms turime dvi naujienas: gera tai, kad jis kada nors turbūt ves. Bloga – ta, kad tikriausiai ne jus. Todėl kažin ar verta su juo toliau puoselėti santykius.

Na, o kaip dėl vyro, kuris tiesiog dar nesubrendo? Jei norite jį greičiau, kaip kokį pomidorą ant palangės, subrandinti, teks nepastebimai ir subtiliai įeiti į jo gyvenimą ir tegul jis, tas naujas jo gyvenimas su jumis, bus kokį šimtą kartų įdomesnis už jo įprastinį.

Čia suveikia kontrasto principas: jei jis įpratęs vakarais, kaip koks valkataujantis katinas, misti pigiausiu tunu iš skardinės ir prieš šimtmetį užšaldytais koldūnais, iškepkite jam kokių pyragėlių su grybais (tešla šaldyta, iš parduotuvės, bet kas supras?) ar palepinkite kokia trinta sriuba, kokios jis gyvenime nevalgęs (na, ir kas, kad iš dviejų komponentų).

Taip pat skaitykite: Vienišių gyvenimo pliusai ir minusai

O jei jo diagnozė „aitišnikas“, t. y. žmogus, krūtine suaugęs su kompiuteriu ir nieko aplink nematantis per savo dioptrijas, nuleiskite kokį kartą jį parašiutu, užsodinkite ant motociklo, ištempkite jį į barus, išmokykite vizginti klubus ir apžavėkite. Tik ne alum, kaip jis pratęs, o savimi.

Būkite jam tikra draugė. Pasiūlykite padėti išsirinkti puodelį kavai ar palydėkite pas odontologą. Tik nepersistenkite – tegul jis turi šiek tiek asmeninės erdvės, na, nors tamsaus kambarėlio dydžio. Palaikykite jo keistus pomėgius, nukvakusius draugus ir įtartinus giminaičius. Nekankinkite jo dažnais telefono skambučiais – pats pasiilgęs paskambins – niekur nesidės. Kodėl? O todėl, kad į jo apipelijusį gyvenimą įnešėte avantiūros dvelksmo.

Pagaliau – galbūt jūsų sutiktame viengungyje yra kažkokio žavesio, laisvės, intelekto, atsainumo ir baimės mylėti bei atsiverti, įsileisti kitą žmogų mišinio, kuris jus ypač žavi. Jei pamilsite tą baugštų žvėrį tokį, koks jis yra, nenorėdama modifikuoti pagal šeiminio gyvenimo taisykles, galite ir nustebti... Ir vaikus išmoks mylėti, ir tas jo ciniškas požiūris į meilę pasikeis, ir išvaizda bei sveikata savo susirūpins, ir atsakomybės bei pareigingumo lygis išaugs. Žodžiu, stebuklingi virsmai tikrai įmanomi!

Taip pat skaitykite: Įkvepiančios citatos, kurios išmokys gyventi ir mėgautis šia diena

Taigi, kaupkite bendrų įspūdžių archyvą: nuo vakarienės kokiame nors beprotiškame restorane iki naktinio žygio baidarėmis. Niekas taip nesuartina, kaip kartu išgyventos emocijos.

Na, ir esmių esmė – žaidimas į vienus vartus neturi prasmės. Jei vyriškis tiek sustabarėjęs, kad tingi dėl jūsų pirštą pajudinti, tegul rūgsta toliau toje savo viengungio irštvoje, nors sakoma, kad gamtoje beviltiškų individų nebūna...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius