-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Situacija: vieniša mama ir nauji santykiai

Vienišos mamos dažnai save nurašo, prisiklausiusios frazių: „Kas tave ims su vaiku?“ arba „Nuleisk kartelę, aplink pilna gražesnių ir jaunesnių!“. Tačiau vyrų akims jos dažnai būna patrauklesnės už vienišas ir laisvas savo bendraamžes.
Mama su vaiku
Mama su vaiku / Shutterstock nuotr.

Na, tų vyrų mamoms (ypač, jei sūnaitėlis dar gana jaunas) būsimos marčios su tokiu kraičiu dažniausiai didelio susižavėjimo nekelia, bet kas gi sako, kad visada reikia klausyti mamos? Taigi, toms, kurias kažkada paliko vaiko tėtis (ar pačios nusprendė skirtis), neverta nusiminti. Vyrams jos atrodo patikimesnės už kitas, nes:

... rimtai vertina kontracepciją

Nes kartą jau pasimokė. Ji jau tikrai žino, ką reiškia vienai auginti vaiką. Dabar yra atsargesnė ir išmintingesnė.

... niekur neskuba

Nes nesiveržia iškart santykių su vyru paversti itin rimtais. Juk ji atsakinga už vaiką ir nenori susitikinėti su bet kokiais „dėdėmis“. Taigi, jei tarp darbo, draugų, vaiko ji randa laisvą valandėlę naujajam pažįstamui – tai jau daug reiškia. Ji leidžia vyrui susivokti savo jausmuose ir jo neskubina, nereiklauja daugiau dėmesio ir laiko (nes pati nedaug jo turi).

... ji rūpestinga ir šeimyniška

Ne tik jos namuose, bet ir rankinėje visada yra to, ko reikia. Ji – kaip karys mūšio lauke: turi visą amuniciją, padedančią išlikti, ir gali ja pasidalyti su kitu.

... ji karšta lovoje

Jei manytume, kad intymiuose santykiuose itin praverčia pasitikėjimas savimi ir atvirumas, vieniša mama tokių savybių turi su kaupu. Ir dar, aišku, daugiau gyvenimiškos patirties už šiltnamio sąlygomis tėvų išaugintą pupytę – mat atsako ne tik už savo, bet ir už vaiko gyvenimą.

... ji užsigrūdinusi

Nes yra mačiusi ne tik šviesiąją gyvenimo pusę, o vaikas neleidžia jai užsisklęsti savyje net ir liūdint. Žmogus, auginantis vaiką, jau savaime yra dosnesnis, nuoširdesnis ir atviresnis pasauliui už bevaikį. Be to, tokia moteris yra lengviau prisitaikanti prie besikeičiančių aplinkybių, užsigrūdinusi, bet nepraradusi smalsumo, gyvybingumo ir entuziazmo.

... jaučia bendravimo ribas

Beje, jų dažnai nejaučia nepatyrusios merginos: jos įsimyli beatodairiškai, pamiršta mokslus, tėvus, draugus, o paskui atsikvošėjusios priekaištauja mylimajam, kad ji jam viską paaukojo, o jis... Vieniša mama pirmiausia rūpinasi savo vaiku, paskui – naujuoju pažįstamu. Ji neprimeta savo bendravimo ir normaliai reaguoja į tai, kad tas kitas irgi ne visada turi laiko jai. O svarbiausia – ji nėra egoistė.

... neieško savo vaikui naujo tėtušio

Šiaip ar taip, jis jau jį turi. Kokį – jau kitas klausimas. Bet ji su vaiku įprato gyventi viena, jis jai – svarbiausias. Ir ji tikrai nesupažindins naujojo draugo su vaiku tol, kol bus tikra, kad jų santykiai rimti. Ir norės tik tiek, kad abu, jei net ir nesusidraugaus, bent toleruotų vienas kitą.

... gana savarankiška

Įpratusi viską tempti ant savo pečių, ji išmoko būti savarankiška, nepriklausoma ir pasikliauti tik savimi. Ji stipri. Labai stipri. Moteriškas sugebėjimas vienu metu daryti kelis darbus – ypač išlavintas!

... ji sugeba aukotis

Tai tokia reta ir šiais laikais beveik visai išnykusi moters savybė, kad kiekviena, ją turinti, verta karalystės. Vieniša mama išmokusi laikyti savo interesus ne svarbesniais už kitų, o tai jau labai daug.

... yra švelni ir kantri

Moteris, auginanti vaiką, neabejotinai pasižymi kantrybe, moka išklausyti, stengiasi suprasti. Jeigu gali būti gera drauge savo vaikui, tai nejaugi sudėtinga tapti supratinga partnere vyrui?

... ji žino, ko nori

O be to, nėra priklausoma nuo planų. Juk planai vieną dieną gali sugriūti, ir tada tenka taikytis prie situacijos. Galbūt kažkada ji norėjo mokytis ar keliauti, bet susilaukė kūdikio. Ir nieko – išgyveno, o savus tikslų pasiekė vėliau. Ji subrendo ir išsivadavo nuo rožinių vaikiškų iliuzijų, nors ir atrodo trapi ir pažeidžiama, besiilginti tvirto vyriško peties. Nejaugi ne tokių moterų ieško protingi vyrai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius