Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su dviem vaikinais santykius kuriantis Kirilas: „Esu laisvas rinktis“

Dar ankstyvoje paauglystėje Kirilas Oeno suprato, kad jį traukia vaikinai. Vis dėlto šis faktas dėl tuo metu vyravusio aplinkinių požiūrio jį taip slėgė, kad kelerius metus apie tai niekam nepasakojo. Šiandien Kirilas aktyviai dalyvauja LGBT bendruomenėje, džiaugiasi, kad gali jaustis laisvai, o pats kuria santykius su dviem vaikinais. „Santykiai turi atrodyti taip, kaip tu myli“, – įsitikinęs K.Oeno.
Kirilas Oeno
Kirilas Oeno / Asmeninio albumo nuotr.

6 metus niekam nesakė, kad yra gėjus

Darbo metu Kirilą įprastai galima rasti jūroje – ofšoriniame laivyne jis yra trečias kapitono padėjėjas. Vis dėlto vaikino laisvalaikis kitoks – būdamas gimtojoje Klaipėdoje jis užsiima LGBT aktyvizmu.

„Esu gėjus. Su merginomis kažkada turėjau santykių, bet jie truko labai trumpai, – apie save kalba K.Oeno. – Kai buvau 13-os, supratau, kad mane traukia vaikinai. Bet dėl tuomečio aplinkinių požiūrio atrodė, kad tai yra blogai, tad nusprendžiau tylėti, niekam to nesakyti. Kaip tokio amžiaus vyrukui, buvo pakankamai sunku įsisąmoninti, ką reiškia būti gėjumi.“

Asmeninio albumo nuotr./Du vaikinus turintis Kirilas Oeno
Asmeninio albumo nuotr./Du vaikinus turintis Kirilas Oeno

Papildomų sunkumų Kirilui kėlė ir tai, kad tuo laiku apie LGBT bendruomenę buvo itin mažai informacijos. Kaip pats sako, niekas dar apie tai nekalbėjo, todėl buvo sudėtinga suprasti, kodėl būti gėjumi atrodo blogai.

„Viską laikiau giliai savyje. Su niekuo nebandžiau apie tai kalbėti – tik su savimi, kai galvodavau, kas aš esu ir ką man daryti toliau. Būdamas 16-os, rytais išeidavau į lauką labai toli už Klaipėdos, kur mąstydavau, kas man yra“, – prisimena K.Oeno.

Viską laikiau giliai savyje.

Tik būdamas 19-os Kirilas pirmą kartą ryžosi apie save papasakoti kitam žmogui. Juo tapo mergina, kurią jis pažinojo vos kelias valandas, tačiau atsiverti tapo lengviau todėl, kad ji buvo lesbietė.

„Vėliau papasakojau draugams – iš pradžių merginoms, o vėliau – ir vaikinams. Jie nepriėmė žinios taip baisiai, kaip tikėjausi. Visi sureagavo gana gerai, – pasakoja K.Oeno. – Kai man buvo 22-eji, papasakojau šeimai. Tuo metu pradėjau užsiimti LGBT aktyvizmu, todėl supratau, kad reikia pasakyti artimiesiems, ką veikiu, jog paskui nebūtų staigmenų.“

Kuria laisvus santykius su dviem vaikinais

Kai Kirilas ėmė pasakoti, kad yra gėjus, vienas iš jo pažįstamų žmonių sureagavo ir pasakė, jog žino vaikiną, kurį taip pat traukia tos pačios lyties asmenys. Po kurio laiko K.Oeno ėmė su juo bendrauti, o dabar kartu juodu yra jau kiek daugiau kaip 5 metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius