-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svajonių gyvenimas, virtęs košmaru: nudegusi daugiau kaip pusę kūno moteris tapo įkvėpimu milijonams

Prieš 11 metų Turios (35 m.) gyvenimas kardinaliai pasikeitė. 2011-aisiais moteris, kuri turėjo daugybę svajonių ir planų, dalyvavo ultramaratone Australijoje. Patekusi į žolės gaisrą ji nudegė daugiau kaip 65 proc. kūno. Tačiau visa tai, ką Turiai teko patirti, ją dar labiau sustiprino – šiandien ji žinoma visame pasaulyje. Turia ne tik yra įkvepianti asmenybė, bet ir knygų autorė, atletė, verslininkė, dažnai atsidurianti ant žurnalų viršelių.
Turia Pitt
Turia Pitt / Vida Press nuotr.

Kaip moteris rašo savo puslapyje turiapitt.com, gaisre ji neteko septynių pirštų, o iš atokios dykumos buvo išgabenta vos gyva. Turiai teko iškęsti net 200 įvairių medicinos procedūrų bei operacijų ir dvejus metus gydytis. Ji iš naujo sukūrė savo gyvenimą ir paneigė visa tai, kas jai buvo žadama.

Meilė, kuri nesibaigia

Turia gimė Taityje, o būdama trejų metų su šeima persikėlė į Australiją. Užaugusi Naujojo Pietų Velso pakrantės mieste Ulladulloje, Turia mokykloje susipažino su savo mylimuoju Michaelu Hoskinu, rašoma Now to Love.

Prieš 2011 m. įvykusią nelaimę, pakeitusią jos gyvenimą, Turia gavo savo svajonių darbą ir pradėjo naują gyvenimą su Michaelu. Tačiau jų pasaulis apsivertė aukštyn kojomis.

Nepaisant tragiško nutikimo, šiandien Turia Pitt yra ištekėjusi už Michaelo ir augina du sūnus – Hakavai ir Rahiti. Jos ir Michaelo meilės istorija buvo ne kartą aprašyta ir, kaip teigiaThe Australian Women's Weekly Online, yra viena įspūdingiausių meilės istorijų per amžius.

Michaelas su Turia buvo pačiu sudėtingiausiu metu – kai ji pakliuvo į gaisrą ir turėjo išgyventi tikrą pragarą, kad susigrąžintų norimą gyvenimą. Neretai, kai antrąją pusę arba visą šeimą ištinka krizė, sveikatos bėdos ar kiti nesklandumai, atrodo, lengviausia pasukti skirtingais keliais, tačiau tik ne šiuo atveju – policijos pareigūnas Michaelas kaip tik metė darbą tam, kad galėtų rūpintis savo sunkiai nukentėjusia mylimąja.

„Dar tada, kai Turia buvo intensyviai slaugoma, aš nupirkau jai žiedą su deimantu“, – prisimena Michaelas. 2012-aisiais metais vyras teigė, kad jo mylimoji nenori būti ta, kurios gaili visas pasaulis: „Ji trokšta susigrąžinti savo gyvenimą. Ji graži, nuostabi, ji trykšta energija, dievina gamtą, vandenyną, ir mes toliau gyvenime itin aktyviai.“

Pati Turia dažnai mini Maiklo meilę kaip tai, kas jai padėjo ištverti siaubingą išbandymą, ir atskleidžia, kad dėl jo ji jaučiasi „laimingiausia mergina pasaulyje“.

Visgi, jai teko patirti dvejopų jausmų. 2022 m. gegužę kalbėdama su Laura Byrne ir Brittany Hockley jų tinklalaidėje „Life Uncut“, Turia prisipažino, kad po gaisro katastrofos jautėsi labai kalta, nes tai „sugriovė ir Michaelo gyvenimą“, todėl bandė jį atstumti.

„Maiklas yra pats ramiausias ir kukliausias vyrukas, koks tik gali būti. Jis ateidavo kiekvieną dieną ryte 7.30 val. ir kartais aš klausdavau: „Ką tu čia darai? Aš nenoriu, kad tu čia būtum!“, nes tiesiog jaučiausi tokia kalta ir man atrodė, kad man bus lengviau, jei neturėsiu nieko, kas mane mylėtų.“

Vida Press nuotr./Turia Pitt
Vida Press nuotr./Turia Pitt

Įkvepianti nudegimus išgyvenusi moteris „The Australian Women's Weekly“ teigė, kad „Mes visi turime vidinės stiprybės, tačiau retai kada turime progą įsitikinti, kokie neįtikėtini iš tiesų esame. Turėjau nagais grįžti į gyvenimą – išmokti vaikščioti, kalbėti. Visi dalykai, kuriuos anksčiau laikiau savaime suprantamais, tapo, atrodytų, neįmanomomis užduotimis.“

Pasitikėjimas savimi įkvepia milijonus

Kur slypi moters stiprybė ir pasitikėjimas savimi? Kelias į tai nebuvo lengvas. Kaip rašoma Daily Mail, moteris buvo atleista iš darbo ir socialiai izoliuota: „Visi mano draugai dirbo ir keliavo po pasaulį, o aš buvau įstrigusi reabilitacijoje) ir buvau priversta nešioti kompresinę kaukę. Vietoj to, kad savaitgaliais su Michaelu laipiotume uolomis po tarpeklius, savaites praleisdavau reabilitacijos centruose ir nuolat būdavau operacinėse“, – rašė ji.

Vida Press nuotr./Turia Pitt
Vida Press nuotr./Turia Pitt

Turiai teko grįžti prie braižybos lentos (jos specialybė - inžinierė) ir iš naujo atrasti tai, ką ji mėgo prieš gaisrą krūmynuose. „Turėjau pamažu atkurti savo gebėjimą daryti dalykus, kurie leido man jaustis užtikrintai, – sakė ji. – Bėgioti, plaukioti banglente, mesti sau fizinį iššūkį, rinkti pinigus labdaros organizacijoms, mokytis, skaityti ir tapti protingesne.“

Turia pradėjo didžiuotis ir savo išvaizda: „Pradėjau šukuotis plaukus, dėvėti šaunią sportinę aprangą ir lakuoti kojų nagus, – sakė ji. – Visos šios smulkmenos susiliejo ir pamažu mano pasitikėjimas savimi augo ir augo. Per tą laiką tiek daug išmokau“.

Taip pat rnz.co ji teigė, kad „Mūsų išvaizda tikrai padeda mums pasitikėti savimi, bet tai tik viena pyrago dalis, tik vienas aspektas. Yra daug kitų sričių, kuriose taip pat įgyjame pasitikėjimo savimi.“

Turia jaučiasi laiminga, kad socialinės žiniasklaidos nebuvo, kai ji buvo paauglė. Ji rekomenduoja žmonėms pasitikrinti, kaip jie jaučiasi prieš ir po to, kai peržvelgia savo „Instagram“ kanalą.

„Jei po to jaučiatės blogiau, nebesekite žmonių, dėl kurių įrašų taip jaučiatės. Man visada sako, kad esu labai pozityvi ir optimistiškai nusiteikusi, ir tai tiesa, bet taip pat manau, kad kai jautiesi nekaip, gali būti labai naudinga tai pripažinti. Kai jaučiamės labai blogai arba esame prislėgti, kartais gali būti nenuoširdu sakyti sau: „Nusiramink, pralinksmink, išlik pozityvus, sutelk dėmesį į sprendimus“. Visuomenė tikisi, kad mes turime būti nuolat laimingi, o kai taip nėra, jaučiamės taip, tarsi su mumis kažkas iš prigimties negerai. Tai nesąmonė... Mes nesukurti tam, kad visą laiką būtume laimingi, mes sukurti tam, kad išgyventume. Gyvenime patiriame įvairių emocijų ir visas jas jausti yra gerai. Sakau sau: „Šiandien bloga diena, rytoj tikriausiai bus geriau“.

Išskirtiniame pokalbyje su „The Australian Women's Weekly Online“, Turia atskleidė du labai konkrečius patarimus. „Pirmiausia reikia pripažinti, kad tai, ką išgyvenate, yra sunku. Tai padaryti taip pat sunku – bet tai labai svarbu, – sako ji. – Antrasis patarimas – pabandykite gauti paramą – iš draugo ar psichologo. Tai lygiai tas pats, jeigu mes nuvežtume savo sugedusį automobilį pas mechaniką. Mes turime parodyti rūpestį sau. Mūsų širdis ir galva nusipelno paties geriausio.“

Ji priduria, kad jai patinka, jog jos istorija sulaukė atgarsio milijonuose žmonių visame pasaulyje: „Džiaugiuosi, kad galiu padėti žmonėms tapti laimingesniems, labiau pasitikintiems savimi, tokiais, kokiais tik norite būti!“, – teigė Turia, tapusi įkvepiančiu pavyzdžiu nepasiduoti ir siekti savo svajonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius