Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Testas: kaip vyrai ir moterys supranta spalvas

Kartais atrodo, kad moterys tikrai kilusios iš Veneros, o vyrai iš Marso, ypač sprendžiant įvairias buitines dilemas. Tarkime, kad ir spalvos. Jeigu mylimajam pasakysite – „Paduok man tą garstyčių spalvos megztuką“, galime garantuoti, kad jis tikrai nesupras, ką turite omenyje... Juokas juokais, tačiau mes, moterys ir vyrai retai kada sutiksime spalvos klausimais, ar ne?
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Spalva

Stilistė, stiliaus ir įvaizdžio konsultantė Mingailė Skuodytė apie spalvas galėtų pasakyti ne vieną įdomybę. Jos atliekamas spalvų analizės testas, kuriuo žmonės siekia išsiaiškinti, tinka ar netinka viena ar kita spalva, tikrai įdomus eksperimentas. Taigi, pasidomėjome, ar vyrai ir moterys skirtingai suvokia juos supančias spalvas?

 

„Iš savo patirties galiu pasakyti, kad statistiškai vyrai iš tiesų kitaip reaguoja į spalvas ir taip kruopščiai nesigilina kaip moterys.

 

Pastebėjau, kad labiausiai jie mėgsta tamsesnes, klasikines spalvas – juodą, mėlyną, tamsiai žalią ir panašiai. Tarkime, atliekant spalvų analizę ir aiškinantis, kokia spalva labiausia tinka, vyrai taip stipriai nesistengia įžvelgti pokyčių veide, kaip, pavyzdžiui, moterys, trokštančios atrodyti tobulai, labai gražiai ir t.t.  Jiems kur kas svarbiau žinoti, kas tinka, kad atrodytų taisyklingai ir stilingai tam tikroje aplinkoje, sakykime, darbe. Ir jeigu stipriosios lyties atstovams pasakytume, kad tinka geltona ar rožinė, jiems nebus taip linksma, kaip kad pasakius, jog dailiausiai atrodo mėlyna spalva. Galėčiau pasakyti, kad vyrai atsargiau renkasi spalvų derinius, tačiau ir pačios moterys kartais prisibijo derinti skirtingus atspalvius. Gal todėl, kad tiesiog mato daugiau spalvų“, - sako Mingailė.

 

Siūlome žvilgterėti į šią smagią schemą: kaip spalvas suvokia skirtingos lyties atstovai. :)

 

Fotolia nuotr. / Spalvos pagal moteris ir vyrus
Fotolia nuotr. / Spalvos pagal moteris ir vyrus

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius