-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 10

Tėvų „nusikaltimai“: pasigailėti neįmanoma teisti. Kur dėsime kablelį?

Norime to ar ne, tėvai užpildo didelę mūsų esybės dalį, nulemia mūsų pasirinkimus suaugus, kad ir netiesiogiai, bet daro įtaką santykiams su partneriais ir savo vaikais. Kartais labai to nenorime, bet daug kuo esame panašūs į savo tėvus.
Moteris
Moteris / Shutterstock nuotr.

Suaugusiųjų santykiai su savo tėvais gali būti aptemdyti priešiškumo, pykčio, neišsakytų nuoskaudų. Dažnai bėgdami nuo tų nemalonių jausmų, nuo tėvų atsitraukiame, atsiribojame. Ir jei išvažiavome studijuoti toli, labai toli, verta pagalvoti – ar tikrai nebuvo universiteto arčiau namų? Ar tikrai traukė tokios studijos, ar tokiu būdu tiesiog bandėme išsivaduoti iš dusinančių, priklausomų santykių su savo tėvais?

Tėvų ir vaikų santykiai yra ir šeimų, bendruomenių, tautų ir valstybių judėjimo pirmyn variklis ir kiekvieno mūsų atramos bei atspirties taškas, įkūnijantis saugumą, pasitikėjimą, aiškias ribas ir tuo pačiu – savarankiškumą, laisvės ir augimo galimybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius