Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Unikali apklausa: koks seksas patinka šiuolaikinėms moterims ir kokius lūkesčius jos turi

Ko moterys tikisi iš seksualinių santykių? Kokie šiandieniniai jų troškimai ir fantazijos? Ką jos sau leidžia ir ką draudžia? Žurnalas „Psychologies“ su šiuo klausimu nusprendė kreiptis ne į ekspertus, bet apklausti pačias moteris.
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Apie seksą jos kalba nesivaržydamos

Absoliuti dauguma (97 proc.) respondenčių įsitikinusios, kad turi teisę išsakyti savo seksualinius troškimus ir juos išsako. Ir tai nepriklauso nuo amžiaus, išsilavinimo ir šeimyninės padėties. Dauguma moterų nesigėdydamos kalba su partneriu apie pozas, kurios joms labiausiai patinka (70 proc.), sekso pobūdį (66 proc.) ir kokios glamonės joms maloniausios (64 proc.), rašoma portale www.psychologies.ru.

Tiesa, maždaug pusė iš jų savo seksualines fantazijas nuo partnerio slepia. Seksologai dėl to nesistebi – esą moterų pasąmonėje glūdi nuostata, kad seksualinės fantazijos – vyrų sritis. Todėl pačios moterys dažnai įsitikinusios, kad tokių fantazijų tiesiog neturi ir slepia jas net nuo pačių savęs.

Savo seksualinį pasitenkinimą moterys vertina ne pačiu aukščiausiu balu – 7 iš 10.

Visgi seksologai įsitikinę, kad fantazijos apie seksą su kitu vyru arba laukinio, grubaus sekso idėjos nesvetimos daugeliui moterų, tačiau moterys jų neįgarsina, nes bijo, kad partneris ne taip jas supras. Vyras gali pamanyti, kad privalo šias moters fantazijas įgyvendinti, tuo tarpu moteriai to visai nereikia. Reta kuri iš tiesų nori realybėje patirti tai, apie ką fantazuoja.

Jos nori užsiimti seksu dažniau ir kokybiškiau

Savo seksualinį pasitenkinimą moterys vertina ne pačiu aukščiausiu balu – 7 iš 10. Tik 19 proc. moterų savo potyrius įvertino 9 arba 10 balų. Įdomiausia, kad šis vertinimas nepriklauso nuo to, ar moteris gyvena viena ar su partneriu. Panašu, kad laikas ne visada padeda partneriams suprasti vienas kito troškimus, kūno pojūčius ir skonį.

Tik Rusijoje, skirtingai nei Vakarų Europoje, net 69 proc. ištekėjusių moterų patenkintos savo seksualiniu gyvenimu. Tai siejama su faktu, kad Rusijos visuomenė vis dar patriarchalinė ir santuokoje moteris tradiciškai jaučiasi saugesnė, tvirtesnė ir ramesnė, todėl patiria daugiau malonumo sekso metu.

Apklausa taip pat parodė, kad kas antra moteris užsiima seksu bent kartą per savaitę. Rečiau jo norėtų tik 6 proc. respondenčių, 46 proc. patenkintos šiuo periodiškumu ir nenorėtų nieko keisti, o likusios norėtų dažnesnio sekso.

30–40 metų amžiaus tarpsnyje, norint atitikti natūralų prigimtinį ritmą, reikėtų mylėtis 2–3 kartus per savaitę.

Pasak seksologų, seksualumas tai dviejų jėgų – noro ir valios – susijungimas. Mes susijaudiname, tačiau patys sprendžiame, ką su tuo daryti: galime šį susijaudinimą nuslopinti arba jam pasiduoti. Sprendimas priklauso nuo asmenybės, amžiaus, nuo to, kuo šiuo metu esame užsiėmę ir kas mums neduoda ramybės.

Tarp seksologų yra nuomonių, kad 30–40 metų amžiaus tarpsnyje, norint atitikti natūralų prigimtinį ritmą, susijusį su spermatozoidų subrendimu, reikėtų mylėtis 2–3 kartus per savaitę. Kita vertus, visai gali būti, kad moterys tiesiog sau įsikalusios į galvą, kad sekso turėtų būti daugiau. Tai patvirtina faktas, kad 53 proc. šiuolaikinių moterų prisipažįsta, kad dažnai pačios rodo iniciatyvą seksui.

Jos mėgsta keistis vaidmenimis

Panašu, kad vyrų dominavimas sekse baigiasi. Moterims vis dažniau norisi keistis vaidmenimis ir 81 proc. iš jų dėl to nejaučia jokios gėdos. Tik trečdalis respondenčių seksualiniuose santykiuose vis dar mėgsta paklusti vyrui, o kiekviena ketvirta, atvirkščiai, nori dominuoti.

Nors vis dar daugumai moterų priimtina tradicinė pora, kai ji apačioje (76 proc.), visgi nemažai jų (68 proc.) norėtų atsidurti viršuje. Nedidelis 8 proc. skirtumas susijęs su amžiumi. Vyresnės nei 60 metų moterys pirmenybę teikia tradicinei pozai, tuo tarpu jaunos merginos nesunkiai kaitalioja vaidmenis.

Tik trečdalis respondenčių seksualiniuose santykiuose vis dar mėgsta paklusti vyrui, o kiekviena ketvirta, atvirkščiai, nori dominuoti.

Pasak seksologų, šiuolaikinė moteris – ir objektas, ir subjektas vienu metu. Varžymasis, kas turi daugiau jėgos, išnyko, santykiuose atsirado pusiausvyra.

Vis dėlto kraštutinumus sekse moterys vertina atsargiai. 40 proc. respondenčių teigė niekada nebuvo surištos ir nieko niekada nerišo, 48 proc sakė, kad jų niekas niekada neplakė rimbu ir jos to nedarė. Įvairūs sekso žaisliukai taip pat nėra paplitę – juos naudojo tik 27 proc. moterų.

Ekspertai aiškina, kad naujovės sekse ne visada reikalingos. Santykių pradžioje, kol partneriai vienas su kitu susipažįsta, išmonė naudinga. Reikia daug ką išbandyti ir pasirinkti, kas abiem patinka. Tačiau atradus tai ir nusistovėjus tarpusavio sąveikai, naujovės poroje atsiranda tik retsykiais. Jeigu jų yra labai daug, galima įtarti, kad poroje santykiai vis dar nėra nusistovėję ir partneriai vienas kito vis dar nesugeba sujaudinti.

Taigi apklausos rezultatai paneigia mitą, kad geram seksui ir pasitenkinimui reikia nežabotos vaizduotės, supersugebėjimų ir šiurkščios aistros.

Jos tikisi suaugti

Tarp jaunų merginų (18–24 metų) beveik kas antra prisipažįsta, kad jai patinka, kai ją partneris suriša arba atvirkščiai (atitinkamai 44 ir 43 proc.), perti partnerį ar kai jis peria ją (31 ir 36 proc.). Gali susidaryti įspūdis, kad jaunos moterys laisvesnės, tačiau taip nėra.

Dvidešimtmetės nori būti vyresnės, išsivaduoti iš mažos mergaitės įvaizdžio, kurį jos vis dar nešioja savyje. Jaunos moterys apie seksualumą kalba todėl, kad gautų pasitenkinimą vien kalbėdamos šia tema. Kartais jos planuoja intymius santykius taip, tarsi planuotų eiti į sporto klubą, tačiau iš tiesų tai tik poza. Jos tiesiog ieško savęs ir maskuoja nepasitikėjimą savimi.

Jos norėtų labiau pasitikėti savimi

31 proc. respondenčių (iš jų 41 proc. – 18–24 metų amžiaus) teigia, kad norėdamos patirti daugiau malonumo jos turėtų labiau pasitikėti savimi. Pasitikėjimo savimi joms reikia labiau nei švelnumo (28 proc.), preliudijos (28 proc.), jausmingumo (25 proc.) ir subtilumo (17 proc.).

Kita vertus, seksologai sako, kad visiškai nebūtina kovoti su nepasitikėjimu lovoje. Jo nebuvimas – pats įdomiausias sekso aspektas. Seksualumas pražysta tik tuomet, kai mes atsisakome absoliutaus pasitikėjimo savimi. Kuo labiau mes stengiamės pagerinti savo seksualumą, pasiekti įsivaizduojamą kartelę, viską kontroliuoti, tuo iš tiesų mums sunkiau patirti malonumą.

Moterys vis dar priklausomos nuo stereotipų ir įsivaizdavimo, kaip turėtų būti. Jos elgiasi neryžtingai, bet šis neryžtingumas iš tiesų yra visai naudingas: dėl to santykiai su partneriu tampa labiau subalansuoti ir lygiaverčiai. Moterys tapo laisvesnės, jos atviresnės ir sąžiningesnės sekse, o tai suteikia partneriams šansą girdėti ir suprasti vienas kitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius