Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 18

Urologas Marius Anglickis. Aš noriu mylėtis, o mano partneris ne. Ką daryti?

Lytinio gyvenimo nesuderinamumas yra viena dažniausių problemų, su kuria susiduria ilgus monogamiškus santykius palaikančios poros. Anksčiau ar vėliau baigiasi medaus mėnuo ir prasideda realus gyvenimas su kasdieniais rūpesčiais, barniais ir rutina. Vienas nori mylėtis, o kitas bando kuo greičiau užmigti ir galvoja: „O, Dieve, vėl jis.“ Lytinių santykių vengimas didina poros tarpusavio įtampą, sukelia barnius ar gali tapti net skyrybų priežastimi. Viso to galima išvengti.
Marius Anglickis
Marius Anglickis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Seksualinis nesuderinamumas – neišvengiama problema

Niekas neprieštaraus, kad seksualinis pasitenkinimas vaidina vieną pagrindinių vaidmenų sveikuose poros tarpusavio santykiuose. Yra daugybė veiksnių, galinčių turėti įtakos poros seksualiniam gyvenimui ir individualiam seksualiniam potraukiui. Kiekviena pora anksčiau ar vėliau susiduria su įvairiais sunkumais. Tarp jų – ir partnerio susidomėjimo seksu sumažėjimu.

Stresas, nuovargis ir įtampa gali išsekinti jūsų partnerį ir priversti nebesidomėti niekuo daugiau, išskyrus saldų miegą naktimis. Prasideda seksualinio gyvenimo „sausra“. Dažniausiai tai trumpalaikė problema, susijusi su stresu darbe ar kitomis problemomis, sumažinančiomis libido ir potraukį antrajai pusei. Tokie „priepuoliai“ pasitaiko kiekvienos poros tarpusavio santykiuose, tačiau dažniausiai praeina savaime, kai viskas grįžta į senas vėžes.

Dažniausiai tai trumpalaikė problema, susijusi su stresu darbe ar kitomis problemomis, sumažinančiomis libido ir potraukį antrajai pusei.

Užsitęsęs ir nepaaiškinamas nesidomėjimas seksu gali rimtai pakenkti poros tarpusavio santykiams ir abiejų partnerių gerovei. Tai ne tik gali sukelti nusivylimo ir nepasitikėjimo savimi jausmą, neviltį, bet ir priversti susimąstyti apie rimtus žingsnius, tokius kaip meilužių paieškos ar net skyrybos.

Nėra taisyklės, kada „sausasis“ periodas yra per ilgas. Tai priklauso nuo poros amžiaus, kiek jie laiko gyvena kartu ir kitų veiksnių, pavyzdžiui, koks buvo jų seksualinio gyvenimo modelis. Visiškai natūralu, kad sekso poreikis ir seksualinis potraukis bėgant laikui svyruoja. Svarbiausia tai, kad jūs ir jūsų partneris būtų patenkinti sekso kiekiu ir kiekybe.

Jei užsitęsęs „sausasis“ periodas sukelia apčiuopiamą įtampą santykiuose arba pakerta vieno ar abiejų partnerių pasitikėjimą – būtina imtis priemonių. Deja, dažnu atveju tai gali būti sudėtinga. Be to, diskusija apie sekso trūkumą ir to priežastis gali sukelti kaltės, pykčio ar net sumišimo jausmą.

Vida Press nuotr./Pora
Vida Press nuotr./Pora

Nesuderinamumas – dažnesnis, nei manote

Jei jūsų santykiai ilgalaikiai, puikiai prisimenate santykių pradžią ir medaus mėnesį, kai viskas labai jaudino, o per kraštus veržėsi aistra ir negalėjote paleisti vienas kito rankų. Deja, laikas daro savo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius