-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 22

Urologas Marius Anglickis. Kuo svarbus testosteronas ir kaip padidinti jo koncentraciją?

„Depresija, nuovargis, nuolatinis išsekimas ir džiaugsmo gyvenimu praradimas buvo mano kasdieniai palydovai. Sulaukęs 30 nenorėjau nieko daryti, nes neturėjau tam jėgų ir tik galvojau apie mirtį“ – viename interviu yra sakęs vienas garsiausių dainininkų Robbie Williamsas. Tik vėliau paaiškėjo, kad minėtus skundus jam sukėlė kritiškai žema vyriško hormono testosterono koncentracija. „Ji buvo tokia žema – kaip 80-mečio. Kelios testosterono injekcijos kardinaliai pakeitė mano gyvenimą“, – teigė dainininkas. Kas yra tas paslaptingasis testosteronas ir kaip pakelti jo koncentraciją, kad jaustumėtės geriau?
Marius Anglickis
Marius Anglickis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sėklidžių transplantacija ir grąžinta jaunystė

Jau labai seniai žmonija suprato, kad vyrų elgesiui ir charakteriui įtakos turi sėklidės. Jie įtarė, kad sėklidėse gaminamos kažkokios medžiagos, lemiančios vyro agresyvumą, seksualinį apetitą ir jo elgesį. Pats didžiausias pažeminimas vyrui buvo kastracija – sėklidžių pašalinimas.

Tūkstančius metų kastracija buvo atliekama dėl religinių ar socialinių priežasčių. Pašalinant sėklides siekta pažeminti priešus ar sukurti mažiau pavojingus žmones – eunuchus. Graikiškas žodis „eunuchas“ reiškė guolio saugotojas. Eunuchai dažnai įgydavo valdovų palankumą, tapdavo jų patikėtiniais ir užimdavo aukštus postus valstybės valdyme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius