Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už širdies griebiantis jaunuolių sveikinimas Kaune: senjorams leido pasijusti karaliais

Šių metų kovą išradingai su bičiuliais pasveikinęs nepažįstamas moteris, pagyvenusiems žmonėms skirtą spalį geradarys Viktoras Jermolovas pradėjo dar viena gražia akcija: kvietė prisėsti pro šalį ėjusius senjorus ir skyrė jiems estradinių dainų popuri. „Ar reikės čia mokėti?“ – teiravosi prie tokio dėmesio nepratę senoliai. Jaunystės kūrinius jie palydėjo šypsenomis.

Jau tapo gražia tradicija antrąjį rudens mėnesį Kaune dedikuoti garbaus amžiaus žmonėms. Pagyvenusių žmonių mėnuo šiemet pristato itin plačią programą – nuo kultūrinių, edukacinių renginių iki sporto bei sveikatingumo užsiėmimų (daugiau informacijos apie spalio mėnesio veiklas ir išsamią renginių programą galima rasti interneto svetainėje). Prie programos kartu su bičiuliais nusprendė prisidėti ir geradario etiketę Kaune jau seniai užsitarnavęs jaunasis renginių vedėjas, vargonininkas Viktoras Jermolovas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Viktoras Jermolovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Viktoras Jermolovas

Spalio 1 dienos popietę Kauno širdyje – Vilniaus gatvėje, šalia Švč. Sakramento bažnyčios, jis patiesė raudoną kilimą, ant jo pastatė du karališkus krėslus ir kvietė ant jų trumpam prisėsti senjorus.

„Prisėdam ir pažiūrėsim, kas bus, gerai?“ – žilagalvių praeivių klausė Viktoras.

Garbaus amžiaus akcijos dalyviams vos tik prisėdus, užgrodavo jų jaunystės laikus menantys estradiniai kūriniai: „Mūsų dienos kaip šventė“, „Kaip gražu miške“, „O, saule mano!“, „Gera“. Dainuojantiems jaunuoliams akompanavo gyvai grojantys bičiuliai.

Pasibaigus trumpam koncertui, akcijos sumanytojai dovanojo ką tik užfiksuotą besišypsančių senjorų momentinę nuotrauką.

Prie dėmesio nepratę: „Kiek tai kainuos?“

Tik prasidėjus akcijai, praeiviai neslėpė šypsenų, visi domėjosi, kas čia vyksta, fiksavo akimirkas savo mobiliaisiais telefonais, dėkojo jaunimui už išmoningumą. „Ar kainuos čia mums?“ – baiminosi į krėslą sodinamas vyras su lazdele. Netrukus jis jau mušė ranka į taktą ir dainavo kartu su jaunimu. „Kokia čia firma organizuoja?“ – klausinėjo kita senjorė. „Geri žmonės pasaulyje“, – atsakydamas šmaikštavo V.Jermolovas.

„Negadinu tokio gražaus interjero savo krepšiu?“ – baiminosi kita į krėslą pasodinta senjorė.

Netrukus dainas jaunuoliai skyrė ir kriaušes iš savo namų sodo prie požeminės perėjos pardavinėjusiam 89-erių metų Jonui. Pakalbintas 15min jis prisiminė skaudžius tremties laikus, kai jaunystės metus teko praleisti Sibire.

„Štai jums kriaušyčių už tą gėrį. Išradingas jaunimas“, – atsidėkodamas akcijos sumanytojams sodo gėrybėmis pasidalijo Jonas.

Gėris gimdo gėrį. Paklaustas, ar užtenka senjorams pagarbos iš šių dienų jaunimo, jis teatsakė: „Manęs niekas neskriaudžia.“

Garbaus amžiaus pardavėjo „prekės“ greitai išgaravo nuo „prekystalio“ – praeiviai vienas po kito stojo pasišnekučiuoti su Jonu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Akcijos dalyvis Jonas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Akcijos dalyvis Jonas

Sukėlė nostalgiją

O dėmesio sulaukusios dvi 67-erių metų praeivės prisipažino draugaujančios nuo mokyklos laikų – buvo bendraklasės. Moterys tikino išėjusios į senjorams skirtą renginį ir pakeliui papuolusios į dar vieną.

„Abi, beje, taip ir neištekėjom. Vienodos“, – šyptelėjo senjorės, dėkodamos jaunuoliams už nostalgiją sukėlusias joms skirtas dainas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Akcijos dalyvės, pažįstamos nuo mokyklos laikų
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Akcijos dalyvės, pažįstamos nuo mokyklos laikų

Vienas į krėslą pasodintas vyras iš pradžių buvo kiek susikaustęs, tačiau išgirdęs linksmesnį kūrinį išsitiesė, susidėjo rankas ant kėdės atramų ir patogiai įsitaisęs ėmė mušti koja taktą.

„Norėjau savo senutę pasodinti, bet nenori, bijo, kad kas atpažins“, – šyptelėjo vienas pro šalį ėjęs vyriškis.

„Širdingai ačiū, jaunime“, – gražių žodžių negailėjo garbaus amžiaus sulaukusios akcijos dalyvės.

Viena moteris tik trumpam prisėdo į krėslą, kad vyras ją galėtų nufotografuoti, tačiau išklausyti dainų ji nesiryžo. Tiesa, nueidama ji akcijos vietoje paliko savo krepšį. Pasivijęs jaunuolis jai jį atidavė.

„Tai ženklas, kad reikia sugrįžti“, – tarsi pagaliau radusi priežastį prisėsti krėsle, apsidžiaugė moteris.

Grįžusi ji vėl atsisėdo į krėslą ir šįkart atsipalaidavusi išklausė akcijos sumanytojų jai skirtų dainų.

VIDEO: Kauno senamiestyje surengta staigmena senjorams

V.Jermolovas: „Norėjome senjorų šypsenų“

„Tokios akcijos, ko gero, prireikė dėl to, kad mes dažniau prisimintume tuos, kuriems jau jėgų ir sveikatos neužtenka pasiekti dar vieno karjeros laiptelio arba pastatyti dar vieno namo. Pastaruoju metu dedame viltis į jaunąją kartą, pamiršdami padėkoti, pagerbti, pasidžiaugti tais, kurie meile, tikėjimu ir viltimi sukūrė garbingą tautos istoriją.

Kiekvienas norime orios senatvės ir pasenę tikėsimės pagarbos iš jaunosios kartos. Tad mūsų tikslas – nudžiuginti senjorus savo kūrybiškumu ir ypač jaunatviškumu, prisimenant jų laikus, kai šokiuose grodavo tokia muzika, kurią atlikome.

Viliuosi, kad ši akcija užkrės kiekvieną sveikinti savo močiutę ar senelį taip, kaip sveikiname vieni kitus Šv. Kalėdų proga! Labiausiai norime senjorų šypsenų, džiugesio ir geros nuotaikos“, – 15min teigė akcijos sumanytojas V.Jermolovas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sveikinimas Kauno senjorams
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sveikinimas Kauno senjorams

Idėjos įgyvendintojai: Kauno jaunieji maltiečiai, fotografas Dovydas Beržinis, atlikėjai Gytis Murauskas, Povilas Strikaitis, Vytenis Danielius ir Aurimas Briža, garsistas Tomas Milkeraitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius