Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikai nelepina mamų – neskiria joms net 8 minučių per dieną

Prieš keletą metų Lietuvą sudrebino nerimą kelianti statistika apie tai, kad tėvai savo vaikams skiria tik 7 minutes per parą. Kiek laiko suaugusieji praleidžia su savo tėvais?
Mama ir dukra
Mama ir dukra / 123RF.com nuotr.

Portalas Beta.lt artėjant Motinos dienai atliko tyrimą, kuriame dalyvavo 3000 respondentų. Jų buvo klausiama, kiek laiko jie skiria savo mamoms. Rezultatai nustebino – lietuviai su savo mamomis vidutiniškai praleidžia 7,83 minutės per parą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Vilniečiai, kurių mamos taip pat gyvena sostinėje, dažniausiai su jomis susitinka kartą ar kelis kartus per savaitę, tačiau yra nemažai ir tokių Vilniaus gyventojų – maždaug 15 proc. dalyvavusių tyrime, – kurie leidžia laiką su mamomis tik du ar tris kartus per mėnesį, skirdami joms nuo dviejų iki trijų valandų.

Apie 60 proc. vilniečių, kurių mamos gyvena kitame mieste, susitinka nuo 1 iki 3 kartų per mėnesį, o kauniečiai ir klaipėdiečiai su mamomis matosi dažniau, tačiau kartu praleidžia mažiau laiko.

Įdomu ir tai, kad net 65 proc. kitame mieste nei jų tėvai gyvenančių lietuvių atvyksta pas savo mamas taip pat tik kelioms valandoms – nepasilieka nakvoti, pabendravę išvažiuoja į savo dabartinius namus. 35 proc. respondentų pabūna kiek ilgiau – nuo 2 iki 3 dienų.

Tyrimo sumanytojai, paklausti, kas lemia tokią statistiką, sako, jog intensyvus gyvenimo tempas priverčia sutrumpinti vizitą pas mamą – laiką pasiglemžia buitiniai rūpesčiai, įtemptas darbo krūvis, asmeniniai reikalai bei laisvalaikio iniciatyvos.

Net 65 proc. kitame mieste nei jų tėvai gyvenančių lietuvių atvyksta pas savo mamas taip pat tik kelioms valandoms – nepasilieka nakvoti.

„Atsižvelgdami į šiuos, daug pasakančius rezultatus, sugalvojome vykdyti socialinę akciją „Pasimatymas su mama“. Jos metu kviečiame žmones skirti daugiau laiko savo mamoms ne tik Mamos dienos proga, bet ir kitomis dienomis. Surenkite pasimatymą su mama, pakviesdami ją į restoraną, ekskursiją ar pasilepinti SPA procedūromis“, – socialinės akcijos idėją pristato „Beta Media“ vadovas Raimundas Adomaitis.

Jis ragina prie šios iniciatyvos jungtis ne tik Lietuvoje gyvenančius. „Visi galime skleisti žinią apie tai, kad geriausia dovana mamai – laikas skirtas jai, laikas skirtas mūsų artimiesiems.

Užsienyje gyvenantys lietuviai su savo mamomis matosi itin retai – 60 proc. tyrime dalyvavusių asmenų savo mamoms skiria savaitę per metus. Reiktų turėti omenyje, kad įprastai šį laiką mamoms tenka dalintis ir su kitais žmonėmis, nes į Lietuvą grįžę tautiečiai įprastai čia turi daug reikalų – apsilanko pas medikus, susitinka su draugais bei kitais giminaičiais“, – apžvelgia socialinės akcijos „Pasimatymas su mama“ organizatoriai.

Akcija „Pasimatymas su mama“ vyksta nuo gegužės 3 d. Jos metu dalyviai socialiniuose tinkluose raginami naudoti grotažymę #PasimatymasSuMama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius