Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valentino dovana: kaunietis per 5 dienas už 150 eurų visiškai pertvarkė mylimosios kambarį

Kaip įmanoma nustebinti merginą Įsimylėjėlių dienos proga? Kaunietis Matas Rinkevičius nusprendė, savo mylimai merginai Dainorai nieko nežinant, suremontuoti jos būstą. Dainorai išvykus į Norvegiją 5 dienoms, Matas pasitelkęs žinomus Kauno architektus ir būrį draugų, pradėjo darbus Kaune, V.Putvinskio gatvėje esančiame kultūros paveldo saugomam pastate.

150 eurų iššūkis

Ką galime pasakyti? Kaunietis su būriu draugų per penkias dienas, kol Dainora Jurginaitė buvo užsienyje, jos butą pavertė interjero dizaino šedevru.

Ribotas 150 eurų biudžetas ir penkių dienų limitas privertė smarkiai paplušėti kompaniją, kuri norėjo laiku ir kokybiškai įrengti būstą.

Dabar juokaujame, kad reikia atsargiai eiti gerti kavos, nes tai gali greitai peraugti į gyvenimą kartu.

„Susitarus su kaimynais dėl būsimų remontų, į pagalbą atskubėjo draugai architektai Gintarė Motūzaitė ir Mindaugas Puodžiukynas (CadMonkeys ir 2MM architektai) – be jų pagalbos butas neatrodytų taip, kaip atrodo dabar, – pradžią prisimena Matas. – Toliau viskas buvo vežama iš namų: projektorius, dažytos europaletės lovai, čiužinys. Pasiskolinti veidrodžiai, sudėliotas projekto planas ir pradėti darbai. Norinčių padėti buvo daugiau negu reikėjo – iš viso prie projekto prisidėjo per 20 žmonių! Esu iki šiol visiems beprotiškai dėkingas“, – sako projekto iniciatorius Matas.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Prieš“ ir „po“: interjero dizainerės pertvarkytas 3 kambarių butas virto šviesia oaze

Kas buvo nuveikta? Taigi:

  • iš senos batų dėžės padaryta klasiškai atrodanti komoda – prancūziškomis kojelėmis, mediniais apvadais bei perkeltomis į vidurį rankenėlėmis;
  • sena spinta atgaivinta perdažius ją baltai;
  • žurnalinis staliukas virto susukus tris sienines lentynas į žurnalinį staliuką, skirtą laikyti knygoms;
  • sukonstruotas lovos rėmas iš  europalečių;
  • vienodu apmušalu aptrauktos senovinės kėdutės, lovos rėmas bei pagalvėlės;
  • pakeistos užuolaidos; 
  • perdažytos sienos ir langai;
  • sukonstruotas įlipimas per palangę į balkoną + balkono erdvė;
  • pakabinti veidrodžiai, paveikslai;
  • sukonstruoti šviestuvai.
Asmeninio archyvo nuotr./Buto V.Putvinskio gatvėje Kaune pertvarkymas.
Asmeninio archyvo nuotr./Buto V.Putvinskio gatvėje Kaune pertvarkymas.

Projektui išleista 150 eurųlygiomis dalimis – 50 eurų dažams, 50 – užuolaidoms ir 50 eurų – visoms likusioms statybinėms medžiagoms. Daugiau viskuo padėjo geranoriškai nusiteikę Mato ir Dainoros draugai bei jau minėti architektai.

„Per 5 dienas netekau 5 kg svorio – kilogramo per dieną. Miegojome kai kuriomis dienomis apie 3–4 valandas per parą. Bet svarbu, kad būtent bendruomeniškumas sutvarkė šį kambarį – visi dirbo su meile, džiaugsmu ir noru padėti“, – džiaugiasi kaunietis, pateikęs mylimajai šį interjero siurprizą.

Netikros piršlybos

Matas ir Dainora susipažino studijuodami KTU: jis verslo administravimą, ji – viešąjį. Pora jie nebuvo, tačiau ir vien tik draugais nepavadinsi. Beje, Matas merginai netgi pasipiršo vieno socialinio eksperimento metu, stebint 200 žmonių.

„Pakviečiau Dainorą iš auditorijos, pasipiršau, o ji sutiko. Viskas buvo netikra, kaip ir juokais, netgi paskui visi bendrabutyje linksmai ir tas netikras vestuves draugiškai atšventėme“, – pasakoja Matas, kuris turi išsaugojęs ir tų netikrų piršlybų, įvykusių 2009 metais, vaizdo medžiagą, ir vestuvių nuotrauką.

Asmeninio archyvo nuotr./Suvaidintų Dainoros ir Mato vestuvių akimirka bendrabutyje.
Asmeninio archyvo nuotr./Suvaidintų Dainoros ir Mato vestuvių akimirka bendrabutyje.
VIDEO: Netikros kauniečio piršlybos prieš visą studentų auditoriją

Paskui jųdviejų keliai penkeriems metams išsiskyrė. Pernai Dainorai grįžus gyventi iš Prancūzijos ir Norvegijos į Lietuvą, pora susitiko puodelio kavos ir... jau nebenorėjo skirtis.

„Dabar juokaujame, kad reikia atsargiai eiti gerti kavos, nes tai gali greitai peraugti į gyvenimą kartu, – juokiasi Matas. – Staigiai nutarėme, kad pradėsime kraustytis, kai Dainora grįš iš Norvegijos, kur turėjo vykti užbaigti verslo reikalų.

Taigi nusprendžiau nedelsti ir tą norą gyventi drauge įrodyti praktiškai. Juolab, kad grįžusi iš užsienio į Lietuvą ji tik išsinuomojo tą butą ir nieko nespėjo susitvarkyti, gyveno jame tik kelias savaites.

Taigi kol Dainora buvo Norvegijoje, jai nežinant su draugais bei architektais įsikėlėme į jos butą pasidarbuoti“, – šypsosi Matas.

TAIP PAT SKAITYKITE: 5 būdai, kaip atšvęsti Valentino dieną, jei esi vienas

Be Valentino dienos – dar triguba proga

Atsinaujinęs kambarys Valentino dienai – tikrai puiki mylimojo staigmena. Tiesa, viskas vyko pernai, tačiau praėjus metams, Matas nusprendė šią istoriją paviešinti – juk per Valentino dieną sukanka lygiai vieneri metai, kai jie gyvena kartu atnaujintame būste!

Be to, pora turi ir dar kelias progas švęsti: vasario 7-ąją Dainorai suėjo 28-eri metai, o vasario 15-ąją gimtadienį švenčia ir bendraamžis jos mylimas vaikinas Matas.

– Tai dabar visi draugai ir artimieji laukia tikrų piršlybų? 

– (Tyla ir šypsena).

– Kokia buvo Dainoros reakcija, kai išvydo kambarį?

– Labai nustebo, o tuomet labai dėkingai ir šiltai priėmė siurprizą. Iki šiol namus laikome stebuklu, kuriame tvyro labai teigiama draugų palikta aura. Esame dėkingi visiems. Visi, kurie prisidėjo prie projekto, yra laukiami mūsų namuose.

– Kas sunkiausia buvo remontuojant šį būstą?

– Suspėti laiku užbaigti – per keletą valandų tapau 20 žmonių projekto vadovu, kuris tiek planavo darbus, tiek organizavo jų eigą ir atlikimą ir dar pats tuo metu su dažų voleliu po namus lakstė – buvo be proto linksma ir įsimintina.

– Ar architektų vizija prilipo jums, jaunai porai? Ko dar trūksta? Ar kažką keistumėte?

– Architektų darbui dedame riebų pliusą – pasiekti tokį rezultatą tokiomis sąlygomis būtų sunki užduotis net ir labiausiai patyrusiems interjero dizaineriams.

Namai iki šiol išlikę tokie patys, nes buvo teisingai suplanuota iš pat pradžių, kaip visa tai atlikti. Per tuos metus įsirengėme tik nedidelę stovimą darbo vietą prie palangės dirbti kompiuteriu ir sieninį projektorių filmams žiūrėti.

– Ir kaip atrodo tas gyvenimas kartu atnaujintame būste?

– Gyvename nuo pirmosios įkurtuvių dienos ir mėgaujamės gyvenimo Kauno centre privalumais. Per metus laiko mūsų namuose vykusių draugų susitikimų metu išsivystė Olgud projektas, kuris peraugo į naują pasaulinį startuolį ONBOtraining, ties kuriuo šiuo metu dirbame kartu su Dainora ir planuojame tolimesnę savo ateitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius