Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vengiate sekso? Sužinokite, kaip tai veikia jūsų santykius

Lytinių santykių gali būti vengiama ir dėl psichologinių, ir dėl fiziologinių problemų. Į opius klausimus atsako gydytoja akušerė ginekologė Violeta Jonaitienė.
Lytinių santykių vengimas gali būti poros atšalimo priežastis arba pasekmė. Advertorial nuotr.
Advertorial nuotr. Lytinių santykių vengimas gali būti poros atšalimo priežastis.

„Kalbant apie poros lytinius santykius, pirmiausia norisi paneigti įsitikinimą, kad tik moterys vengia lytinių santykių. Įprasta galvoti, kad vyrai nori visur ir visada, o moterys skundžiasi galvos skausmais, nuovargiu.

Priežastys, dėl kurių vengiama lytinių santykių, gali būti tiek fiziologinės, tiek psichologinės. Iš fiziologinių galima paminėti libido sumažėjimą, vyrų impotenciją, per ankstyvą ejakuliaciją, jos nebuvimą, o moterų – skausmą lytinių santykių metu“, – sako V. Jonaitienė.

– Kaip sekso vengimas gali turėti įtakos poros santykiams?

– Netenkinantis intymus gyvenimas griauna santykius, atitolina partnerius. Žmonės skirtingai interpretuoja lytinių santykių vengimą, todėl reikia kalbėtis. Svarbu nekaltinti, neįžeidinėti partnerio, neakcentuoti jo trūkumų, verčiau pastebėti teigiamas puses. Pasakykite, kaip jaučiatės, ko tikitės, įsiklausykite į partnerio poreikius ir lūkesčius.

– Ar reikia prisiversti mylėtis?

– Ne, prisiversti mylėtis tikrai nereikia. Jei vienas iš partnerių santykiuose jausis nepatogiai, jei intymus ryšys jam bus prievolė, vargu ar tai pagerins poros santykius. Verčiau problemas – psichologines ar fiziologines – spręsti.

– Viena skausmingų lytinių santykių priežasčių moterims – sausa makštis.

– Lytiniai santykiai sukelia skausmą, nes makštis nesudrėksta. Peršėjimas jaučiamas ir po sueities, dėl to moterys pradeda vengti sekso. Dažniausiai makštis išsausėja dėl sumažėjusios estrogenų gamybos kiaušidėse po gimdymo, žindymo laikotarpiu, kol nėra mėnesinių.

Neretai tai būna streso, kontraceptinių ar higienos priemonių naudojimo pasekmė. Sausa, suplonėjusi makšties ir vulvos oda būna labai jautri, todėl ir nedidelė trintis moterims sukelia skausmą.

Išsprendus problemas vėl pradedama mėgautis seksu ir buvimu kartu.  Advertorial nuotr.
Išsprendus problemas vėl pradedama mėgautis seksu ir buvimu kartu. Advertorial nuotr.

– Todėl makšties gleivinę greičiausia reikėtų drėkinti, tiesa?

– Taip. Tačiau makštį drėkinti rekomenduojama ne tik dėl nemalonių simptomų, bet ir dėl galinčių atsirasti rimtesnių sveikatos sutrikimų, tokių kaip: dirgli šlapimo pūslė, makšties sienelės išsausėjimas ir nusileidimas, makšties uždegimai. Aš visoms moterims, laikinai ar ilgą laiką susiduriančioms su šia problema, patariu ją spręsti ir būklės neužleisti.

– Ką jūs rekomenduojate pacientėms?

– Praktikoje esu išbandžiusi daugelį metodų, tačiau geriausių rezultatų moterys sulaukia naudodamos „Feminella® Hyalosoft“ makšties ovules, kuriose yra hialurono rūgšties ir vaistažolių.

Hialurono rūgštis išsiskiria gebėjimu pritraukti ir sulaikyti vandenį, todėl užtikrinamas ilgalaikis gleivinės drėkinimas. Vaistažolės skatina regeneraciją, natūralų gleivių išskyrimą bei apsaugo nuo infekcijų. 

Feminella® Hyalosoft makšties sausumui gydyti. Užsakovo nuotr.
Feminella® Hyalosoft makšties sausumui gydyti. Užsakovo nuotr.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius