Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vestuvės 2020-aisiais: dėl magiškos datos šventė jauniesiems gali kainuoti brangiau?

Nemažai vestuvėms beisruošiančių jaunavedžių akylai renkasi ne tik aprangą, vedėją ar šventės vietą, bet ir datą. Ypač šiemet, žengus į naująjį dešimtmetį ypač populiaru rinktis įspūdingai atrodančias datas. Tačiau kol jaunieji džiaugiasi išskirtinėmis skaičių kombinacijomis, verslininka trina rankomis – tai puiki proga jiems užsidirbti daugiau.
Vestuvės
Vestuvės / 123RF.com nuotr.

Nors vestuvės ir taip brangus malonumas, dėl magiškos datos jaunavedžiams gali tekti pakloti dar daugiau pinigų. O ypač šiemet, kai vien 2020 metai jau atrodo išskirtinai.

Vestuvių planuotoja: kainos gali kilti 30 proc.

„KM Vestuvės“ savininkė, vestuvių planuotoja Karolina Meginytė tikina kiekvienais metais sulaukianti porų, kurios savo vestuvių datą renkasi pagal gražų skaičių derinį. Šie metai – ne išimtis.

„Vienos poros nori gražių skaičių, kitos – atsižvelgia į astrologų pranašystes. Tačiau daugiausia yra tų, kurios renkasi jiems svarbią datą, kuri simbolizuoja santykių pradžią, susipažinimą, sužadėtuves“, – YPATINGOS sakė K.Meginytė.

Pasak vestuvių planuotojos, kasmet vis daugėja porų, kurios savo šventę nutaria kelti ir viduryje savaitės. „Aišku, visi nori šilto oro, bet visiems tenka rizikuoti. Vienais metais tą dieną saulė, kitais – audra“, – sako ji.

Kol kas Karolinai Meginytei savo šventę daugiausiai porų patikėjo rugpjūčio 1-ąją ir 15-ąją: „Šios datos visada karaliauja, jos visada buvo populiarios, o šiemet dar bus savaitgalį.“

Simonos Kuzminskaitės ir Svetlanos Baturos nuotr./Karolina Meginytė
Simonos Kuzminskaitės ir Svetlanos Baturos nuotr./Karolina Meginytė

K.Meginytė įspėja atidžiai rinktis datą ne tik dėl to, jog pati netiki skaičių magija, bet ir dėl to, jog verslininkai gali pasinaudoti ypatingai atrodančia vestuvių data.

„Žinau, kad yra tiekėjų, kurie naudojasi skaičiais ir savo kainas pakelia apie 30 proc. Pamenu, kad tai buvo 2007-07-07, 2008-08-08 – šios datos buvo graibstomos metams į priekį, o kainos buvo tikrai didesnės, nes visi žinojo, kad vis tiek kažkas nupirks“, – pripažįsta vestuvių planuotoja.

Karolinos nuomone, to neturėtų būti vestuvių versle. Tačiau visame pasaulyje vyksta tas pats - verslas ima viršų ir žmonės progai pasitaikius stengiasi užsidirbti daugiau pinigų.

Todėl K.Meginytė pataria nesivaikyti populiarių datų. Taip jaunavedžiai gali net išlošti.

„Mano nuomone, tikrai nereikėtų įsikabinti datos. Kartais kaip tik renkantis savaitės vidurį galima net sutaupyti. O jei biudžetas nėra guminis, rinkitės nepopuliarią datą, – pataria „KM vestuvės“ savininkė. – Be to, ir šurmulio mieste bus mažiau. Rugpjūtis – vestuvių mėnuo, visi pervargę, karščiai alina, kam rinktis šį mėnesį? Juk vestuvės ne nuo oro priklauso. Žiemą, beje, jos pavyksta ne ką mažiau smagios, nes visi būna pasiilgę švenčių.“

123RF.com nuotr./Vestuvės žiemą
123RF.com nuotr./Vestuvės žiemą

Santuokų rūmai: populiariausiose datose figūruoja 2 ir 0

Vilniaus Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Jolanta Kuzmienė teigia, kad daugelis jaunavedžių į vestuvių datą nespjauna, renkasi tokią, kuri jiems ką nors reiškia.

„Pastebime, kad jaunieji pateikdami prašymą įregistruoti santuoką, būna iš anksto nusprendę dėl norimos datos bei laiko. Kartais girdime iš jaunųjų, kad jie atsižvelgia į astrologų patarimus, taip pat svarbios ypatingų skaičių kombinacijos, tokios datos atrodo magiškai“, – pasakojo J.Kuzmienė.

Nors santuokų registravimo tendencijos kasmet būna panašios – populiariausias išlieka vasaros laikotarpis, Vilniaus Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja išskyrė ir vasario mėnesį, kada data atrodys išties išskirtinai. Taip pat populiari ir Valentino diena, kuri šiemet bus penktadienį.

„Šių metų populiarios datos yra 2020-02-14, 2020-02-20, 2020-02-22, 2020-09-05. Kartais prašymus susituokti gauname net prieš 1-1,5 metų. Jau dabar vasaros laikotarpyje yra savaitgalių, kai galime pasiūlyti tik rytinius laikus, nes kiti yra užimti“, – vardino J.Kuzmienė.

Remiantis Registrų centro administruojama Metrikacijos paslaugų informacine sistema, visoje Lietuvoje kol kas daugiausiai santuokų rezervuota 2020 08 08 ir 2020 08 22, taip pat 2020 06 20.

123RF.com nuotr./Vestuvės
123RF.com nuotr./Vestuvės

Šiuo metu Vilniaus santuokų rūmai yra gavę jau 700 prašymų santuokai įregistruoti. Nors metai dar tik prasidėjo, šis skaičius sudaro jau trečdalį prašymų, kiek paprastai metrikacijos skyrius sulaukia per visus metus.

„Taip pat esame gavę prašymų ir 2021-iems metams. Kasmet Vilniaus miesto civilinės metrikacijos skyriuje susituokia apie 2800 jaunavedžių porų“, – YPATINGOS tikino J.Kuzmienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius