Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Viena dukrą auginanti ir kartu su ja po pasaulį keliaujanti Gintarė: tik lietuviai pabrėžia Viltės odos spalvą

Buvęs modelis, socialinių medijų planuotoja Gintarė Vasyliūtė – mama, viena auginanti dukrytę Viltę ir kartu su ja keliaujanti po pasaulį. Užsienyje šis dukros ir mamos tandemas sulaukia palaikymo ir pagalbos, o štai Lietuvoje dažnai atkreipiamas dėmesys į mažosios Viltės išvaizdą. Tiesa, Gintarės manymu, ne visuomet tai daroma piktybiškai. Moteris nori įkvėpti kitas primindama, kad visos yra stiprios ir, net jei gyvenimas klostosi ne visada kaip norėtųsi, neverta prarasti savo magijos ir didžiausio ginklo prieš visas negandas – šypsenos.
Gintarė Vasyliūtė
Gintarė Vasyliūtė su dukrele Vilte / Asmeninio albumo nuotr.

Lietuvė modelio darbą neilgai dirbo. Kurį laiką padirbėjo prie projektų, į kuriuos buvo kviečiama, Lietuvoje, o tada sulaukė pasiūlymo vykti į Tailandą ir ten išbandyti save kaip modelį. Tai buvo vienintelis kartas, kai Gintarė modelio duonos ragavo svetur.

„Tuo metu man tai buvo svajonių šalis. Deja, modelio darbas manęs nesužavėjo. Kita vertus, gavau daug patirties ir naujų draugų. Po kiek laiko sugrįžau į Tailandą viena, dirbau jau ne modeliu, o tatuiruočių salone, po to įsidarbinau kelionių agentūros, kuri plukdo į saleles, biure. Po truputėlį ėmiau domėtis instagramo subtilybėmis ir iki pat šiol dirbu su instagramo profiliu bei padedu kitiems su socialiniais tinklais“, – apie karjeros vingius pasakoja jauna moteris.

Su dukters tėvu išsiskyrė

Toks darbas leidžia jai neprisirišti prie vietos ir daug keliauti. Iki pat septinto nėštumo mėnesio ji kartu su tuometiniu mylimuoju ir į pasaulį pasibelsiančios Viltės tėčiu gyveno Azijoje.

„Praleidome keletą mėnesių Tailande, Kambodžoje ir Malaizijoje. Tada grįžome į Jungtinę Karalystę. Su Vilte pirmasis skrydis buvo, kai jai suėjo keturi mėnesiai. Iš pradžių keliavome visi trys, aplankėme Ispaniją, Portugaliją, Prancūziją...“ – vardija pašnekovė. Tada Gintarė dar keliavo su dabar jau gimusios dukrytės Viltės tėčiu. Vis dėlto likimas taip sudėstė, kad jiedviem geriau atskirai.

Anot Gintarės, nesutarimų būta ir dėl kultūrinių skirtumų, nepaisant to, kad pora bandė vienas kitam būti išties tolerantiški. Gimus Viltei nesutarimai tik paaštrėjo, teko sukti skirtingais keliais. Tačiau Gintarė kaip vieniša mama neužsisuka namuose, prie puodų, neketina į pagalvę lieti gailių ašarų dėl nesusiklosčiusių santykių.

Tailandas – sielos namai

Ji drąsiai ir noriai dukrai rodo pasaulį – jos viena kitai draugiją palaiko kelionėse. Išsiskyrusi su Viltės tėčiu, Gintarė su dukra vėl grįžo į Ispaniją – ten viešėjo visą mėnesį. Nors vienai su dukra keliauti ne visada lengva, kartais norisi tiesiog pailsėti, o tai įmanoma nebent per pietų miegą, Gintarė sako, kad jei kas lieptų pasirinkti būti vienoje vietoje ir auginti vaiką, ar vis dėlto keliauti, vienareikšmiškai rinktųsi antrąjį variantą.

„Nuo Viltės gimimo žinojau, kad būtinai parodysiu jai Tailandą, nes ten yra mano sielos namai, mano ramybė. Praleidome ten du mėnesius. Viltei ten buvo labai gera. Mėgavomės kiekviena akimirka!“ – džiaugiasi moteris. Užsienyje vieniša keliaujanti mama su dukrele sulaukia tik didžiulio palaikymo ir pagalbos.

Gintarės teigimu, jos visada girdi labai daug širdį ir ausį glostančių žodžių, kurie motyvuoja ir priverčia šypsotis.

„Vienareikšmiškai tiek man, tiek dukrelei buvo geriausia Tailande – ten tokia ramybė, laisvė... Žmonės be galo draugiški ir laimingi. Mes visi turėtume išmokti šypsotis taip, kaip jie“, – negaili gerų žodžių savo svajonių krypčiai ji.

Lietuvoje žada pabūti ilgiau

Neseniai mama ir dukra grįžo į Lietuvą, kur planuoja užsibūti ilgiau, o kelionių tempus kiek pristabdyti. Žinoma, jei niekas nesumaišys kortų. „Žiūrėsime, kaip išeis. Šiuo metu kelionės dar neplanuojame, bet niekada negali žinoti, kaip bus rytoj! Viskas vyksta labai spontaniškai“, – šypteli kelionių aistra užsikrėtusi žemaitė iš Plungės.

Paklausta, ar Lietuva ir užsienio šalys vis dar skiriasi tolerancija kitos rasės žmonėms, kaip kad jos dukrytė Viltė, Gintarė pripažįsta, kad jai išties gaila, jog padėtis itin skiriasi, būnant gimtinėje ir svetur.

„Lietuvoje esu turėjusi situacijų, kai žmonės labai pabrėžia Viltės odos spalvą, bet tuo pačiu ir nemanau, kad piktybiškai“, – šypteli ji. Vis dėlto užsienyje, anot jos, to niekas neakcentuoja – panašių situacijų kaip Lietuvoje nėra buvę išvis. „Žinoma, Viltė visur ir visada susilaukia begalės komplimentų, net gatvėje žmonės stoja, kad ją pakalbintų“, –sako lietuvė.

Asmeninio archyvo nuotr. /Gintarė Vasyliūtė su dukrele Vilte
Asmeninio archyvo nuotr. /Gintarė Vasyliūtė su dukrele Vilte

Žinia moterims

Moterims, kurios, gimus vaikams, užsidaro namuose arba išsiskyrusios pamiršta tiesiog gyventi, Gintarė turi patarimą.

„Svarbiausia nepasiduoti savo negatyvioms mintims, juk visada viskas būna gerai ir taip, kaip turi būti“, – įsitikinusi ji.

Anot Gintarės, iš gyvenimo reikia imti viską, ką jis duoda. „Išnaudoti visas galimybes, nors galbūt iš pirmo žvilgsnio jos gali pasirodyti ir kvailos. Vien tai, kad mūsų, moterų, kūnai gali sukurti dar vieną gyvybę, įrodo, jog mes esame stiprios ir stebuklingos. Nepraraskime savo magijos ir šypsenų, juk visada yra dėl ko nusišypsoti“, – primena moterims Gintarė.

Daugiau mamos ir dukters kelionių nuotraukų rasite Gintarės instagramo profilyje.

Galite pasiūlyti kitą projekto „Mes lygūs“ pašnekovą, nepaklūstantį standartams? Rašykite el. paštu gyvenimas@15min.lt

Visus projekto tekstus rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius