Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visi galime būti inovatoriai – tereikia išsiugdyti keletą naudingų savybių šiuo neramiu metu

Ar jums yra tekę girdėti apie ponią C.J.Walker? Ji buvo pirmoji visko savo jėgomis pasiekusi Amerikos milijonierė – juodaodė, XIX amžiaus pabaigoje–XX pradžioje sėkmingai išplėtojusi grožio priemonių verslą. Apie ją „Netflix“ net sukūrė serialą „Self Made“. Mes visi galime šio to išmokti iš šios gabios, savo laiką pralenkusios inovatorės.
Sėkmė
Sėkmė / 123RF.com nuotr.

Siekiant savo tikslų, C.J.Walker teko susidurti su didžiuliu neapibrėžtumu. Kaip finansuoti savo verslą? Ar gali nutikti taip, kad jos partnerystės žlugs? Ar jos produktai sulauks pirkėjų dėmesio? Ar koją pakiš negailestinga konkurencija ir rasizmas? Madam Walker, kaip ji anuomet vadinta, toli gražu nebuvo tikra dėl savo ateities, tačiau tai jos nesustabdė.

Aš esu mokslininkas, nagrinėjantis verslo strategiją ir verslumo reiškinį. Aš taip pat esu verslininkas, investuotojas-angelas (angl. investment angel) ir keleto startuolių bei novatoriškų įmonių valdybos narys. Man labai įdomu nagrinėti, kas lemia vieno ar kito inovatoriaus sėkmę ir nesėkmę, ir šiame straipsnyje norėčiau pasidalinti su jumis keletu savo įžvalgų bei atradimų.

Pradėkime nuo to, kad, nors galbūt popkultūra gali sudaryti jums įspūdį, jog kiekvienas puikius inovatorius dievina riziką, taip nėra. Keli per keletą dešimtmečius atlikti tyrimai parodė, kad novatoriai ir verslininkai nėra labiau linkę rizikuoti nei eiliniai žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius