-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyrai, seksas ir bėgantys metai

Amžius... Na ir keblus tai reikalas! Kai vyras jaunas, kupinas jėgų ir per kraštus trykštančios energijos, jam atrodo, kad 40–50 metų yra tiek daug ir dar taip toli... Kai peržengiamas trisdešimtmečio slenkstis ir keturiasdešimtmetis jau ne už kalnų, jis ir vėl nepuola nerimauti – juk iki 50–60 metų laiko dar iki soties. Nors laikas tiksi nenumaldomai greitai, stipriosios lyties atstovams, kaip ir anksčiau, tebesinori aistringo sekso.
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Amžius Santykiai

Liūdna žinia vyrams

Su dideliu ir giliu liūdesiu mokslininkams tenka pranešti, kad nemažai vyrų yra užvaldžiusi seksualinė apatija. Lytinių aktų skaičius gerokai smuktelėjęs žemyn yra ne tik tarp daugelį metų drauge gyvenančių porų, bet ir tarp jaunų sutuoktinių. Kas nutiko? Šį teiginį mokslininkai bando pagrįsti keliais argumentais. Pirma – tai seksualinės revoliucijos, vykusios XX a. 7-ajame dešimtmetyje, ir įsismaginusio feminizmo, kai vyrai net baimindavosi pažvelgti moterims į akis, kad nebūtų apkaltinti seksualiniu priekabiavimu, pasekmės. Antra – gali būti, kad dėl ramaus ir patogaus gyvenimo vyrai pamažu tapo nebe tokie vyriški, nes organizmui tiesiog nebereikia tokiais dideliais kiekiais gaminti vyriškojo hormono testosterono.

Beje, kai kurie specialistai mano, kad jei vyrų seksualumas nėra susijęs su jokiomis fiziologinėmis bėdomis, vadinasi, reikėtų ieškoti psichologinių problemų sprendimų.

Seksas be meilės. Ką pataria psichologai?

Psichologų teigimu, seksas be meilės, t. y. kai mylimasi tik nori patenkinti fiziologinius poreikius, ne tik nesuteikia tokių potyrių ir džiaugsmo kaip mylintis iš meilės, bet ir morališkai skurdina vyrą. Aišku, kartais pasitaiko atvejų, kai sekso reikia „profilaktiškai“, tačiau tai neturėtų virsti tendencija. Todėl, pasak psichologų, vyrams nepatariama su atsitiktinėmis partnerėmis mėgautis seksualiniais santykiais be emocinio ryšio.

Be abejo, kiekvienas stipriosios lyties atstovas jaučia poreikį mylėti ir privalo išmokti tuo poreikiu mėgautis. Tačiau, jam tai jaučiant, jis turėtų kalbėti apie jausmus ir nė kruopelės to nesigėdyti. Vėl paklausite, kodėl?  Nes nesugebėjimas išreikšti savo jausmų ilgainiui ir sukelia vienokių ar kitokių psichikos problemų.

Apie moterį

Gera seksologų pranešama naujiena yra ta, kad poroje nugyventas metų skaičius neturi nieko bendra su seksualumu. Moteris, kuri su sutuoktiniu nugyveno daugybę metų, gali sužadinti jam lygiai tokį patį seksualinį geidulį, kaip ir jaunystėje, jei... tik pati nuoširdžiai to panorės. Kad jos pastangos nesubliūkštų lyg muilo burbulas, moteris privalo pamiršti visus su jos amžiumi susijusius kompleksus (aišku, jei tokių turi), pamiršti kone nuolatinį savo palydovą niurzgėjimą, buities rūpesčius ir atsiduoti meilei, švelnumui, trokšti suteikti malonumo ir pajusti fizinį ir dvasinį artumą su mylimuoju.

Vyriškas pasitikėjimas savimi

Vyrui be galo svarbu pasitikėti savimi bet kurioje srityje, ypač seksualinėje. Todėl visuomet teisingai elgiasi ta moteris, kuri mylimajame nuolat pakursto šią pasitikėjimo ugnelę. Juk sutikite, niekas taip neslopina geismo, kaip abejonės vyro galimybėmis ir sugebėjimais.

Taigi geras aistringas seksas, nugyvenus drauge keliolika ar keliasdešimt metų, – visai ne utopija. Tereikia į tai įdėti šiek tiek jausmų ir nuoširdžios meilės. Kaip sakoma, gerai kurstomas laužas gali liepsnoti amžinai...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius