-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vyras apsileido ir fiziškai manęs netraukia. Kaip susigrąžinti aistrą?“. Santykių ekspertų komentaras

Ką daryti, kuomet sportuojančiai, patraukliai moteriai jos vyras pradeda atrodyti „apsileidęs“ ir fiziškai atgrasus? Ar tikrai verta žiūrėti tik į jo išorę? Ji24 skaitytojos atsiųstus klausimus gvildena santykių ekspertai.
Atletiška moteris
Atletiška moteris / „Fotolia“ nuotr.

Sveiki,

su vyru kartu esame 15 metų, dvejus iš jų – santuokoje. Vaikų dievulis kol kas neatsiunčia, nors mėginame jų susilaukti jau penkerius metus. Ieškojom pagalbos pas specialistus, atlikome visus tyrimus, bet rezultato nėra. Specialistų teigimu, esame abu sveiki, visi tyrimai rodo, kad galime turėti vaikų, tačiau jų kaip nėra, taip nėra.

Problema yra ta, kad jau kurį laiką nejaučiu fizinio potraukio savo vyrui. Aš pati labai mėgstu sportą, judėjimą ir dailų kūną. Stengiuosi atrodyti daili, moteriška ir pasitempusi. Nuolat sulaukiu komplimentų ne tik iš savo vyro, bet ir iš aplinkinių. Tačiau, kad patraukliai atrodyčiau ir pasitikėčiau savimi – įdedu darbo.

Mano vyras yra visiška priešingybė man. Jam nepatinka kartu su manim važinėti dviračiu, vaikščioti po mišką. Jis turi savo hobius, ir stengiasi visą laisvalaikį skirti jiems. Ir tai vyksta jau tikrai ne pirmus metus. Man nepatinka jo antsvoris, knarkimas ir t. t.

Vengiu fizinio kontakto. Matau, kaip jam to reikia, bet negaliu savęs prisiversti. Fizinės traukos nėra visiškai. Dažnai save nuolat pagaunu pasvajojančią apie atletišką, sportišką vyrą, su kuriuo mielai sportuočiau kartu.

Visada traukė sportuojantys vyrai ir sportas. Kai pradėjome draugystę prieš 15 metų – aš įsimylėjau savo vyrą sportuojantį. Bet jis tiesiog apsileido, nors aš esu atvira ir tiesiai sakau, kad man nepatinka jo pilvas, jo svoris ir t.t. Bet jis man atsako, kad jis myli savo kūną tokį, koks yra. Jis tiesiog nenori nieko keisti, nenori keisti mitybos, nenori mažinti saldumynų ir t.t. Žiemos sezonu šiek tiek pasportuoja, bet tai neduoda jokio rezultato.

Mūsų netrumpame draugystės kelyje buvo ne viena krizė, išlipom, rodos viskas susitvarkė, bet šįkart kaip niekada esu tikra, kad noriu keisti savo gyvenimą, nes pavargau tempti žmogų ir santykius.

Pavargau nuolat ieškoti receptų, kaip pagerinti santykius, kaip pagerinti reikalus intymioje sferoje ir t.t. Galbūt išsiskyrusi turėčiau galimybę sutikti žmogų, kuris bus panašaus požiūrio į sveiką mitybą, sportą, judėjimą, laisvalaikį kartu ir t. t.

Tik manęs neapleidžia mintis, kad aš galbūt per daug reikalauju, noriu pakeisti žmogų, bet kaip kitaip susigrąžinti fizinę aistrą, aš nežinau. Ir manau, kad įtaką mūsų santykiams daro tai, jog negalime susilaukti vaikų.

Labai norėčiau patarimo, ar aš elgiuosi teisingai, reikalaudama iš savo žmogaus to, kas jam pačiam ne prie širdies. Iš kitos pusės, juk jam patinka žiūrėti į mane liekną, sportišką, neapsileidusią. Galbūt aš per daug sureikšminu išorinį patrauklumą, bet man pačiai tai yra svarbu, lygiai tokį patį žmogų norėčiau turėti ir šalia savęs.

Iš anksto dėkoju už jūsų nuomonę.

Pagarbiai, Milda


Atsako santykių ekspertai Silvija ir Šarūnas Mažuoliai.

Sveiki,

kadangi aprašėte tik vieną savo santykių aspektą, ties juo ir apsistosime. Turėkite galvoje, kad tikroji jųdviejų santykių klibėjimo priežastis gali slypėti visiškai kitur, tačiau tam reikėtų daugiau pasigilinti į santykių dinamiką bei jūsų pačios ir vyro pasaulėžiūrą, ką galite padaryti tik gyvai kalbėdama su specialistu. Taigi apie jūsų klausimą:

Gedmanto Kropio/„Laimos“ nuotr./Silvija ir Šarūnas Mažuoliai
Gedmanto Kropio/„Laimos“ nuotr./Silvija ir Šarūnas Mažuoliai

Tiesa, kad reikalauti iš žmogaus to, ko jis nenori pats, nėra meilė ir kelia tik partnerio nepasitenkinimą. Teigimas, kad Jūs jam esate patraukli, taigi ir jis turėtų pasistengti, nėra iki galo sąžiningas – sportuojate ne dėl savo vyro, o dėl savęs ir savo noru, taigi viso labo tai atsitiktinumas, kad turite dailų kūną, kuris patinka Jūsų vyrui.

Vyras, kiek suprantame, nei priekaištauja, nei verčia Jus sportuoti. Jei pati nenorėtumėte to daryti, istorija greičiausiai būtų visai kita.

Gali būti, kad esate sureikšminusi kūno išvaizdą, kaip ir daugelis Vakarų visuomenėje. Kūno kultas yra itin stiprus ir neretai brangiai kainuoja, tačiau tai yra jūsų pasirinkimas ir jį galima tik gerbti. Juo labiau – Jūs pati geriausiai jaučiate, ar Jums sportas ir rūpestis kūnu teikia džiaugsmo, ar kelia įtampą. Jūsų vyras tuo tarpu turi kitą gyvenimo būdą ir kitą požiūrį.

Žinoma, šiuo metu negalime pasakyti, kas būtų, jei jūs pati priaugtumėte svorio ir liautumėtės sportuoti. Gali būti, kad iš jo sulauktumėte tokių pat komentarų, kokių jis sulaukia iš jūsų. Galite paklausti savo vyro, ar jam tiktų nesportuojanti, antsvorio turinti žmona. Tik nedarykite to piktai, su priekaištu.

Tiesa, kad reikalauti iš žmogaus to, ko jis nenori pats, nėra meilė ir kelia tik partnerio nepasitenkinimą.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Išsiskyrėme, jo nemyliu, bet bijau, kad geresnio nerasiu...“. Santykių ekspertų komentaras

Pasidomėkite nuoširdžiai norėdama iš tikrųjų sužinoti atsakymą. Jei vyras atsakys „taip“, gali būti, kad jūsų pasaulėžiūra ir poreikiai stipriai nesutampa ir tik varginate vienas kitą bandydami „pritempti“ prie savo pasaulio. Nenuostabu, kad jaučiatės išsekusi.

Šiek tiek mistikos. Sakoma, kad žmonės susitinka tam, kad kažko vienas iš kito išmoktų. Įvertinkite, ar jumyse nėra teisimo nesportuojančių žmonių atžvilgiu. Gali būti, kad ne tik savo vyrą, bet ir visus kitus žmones ar tik vyrus smerkiate už tai, ką laikote apsileidimu.

Ir štai įsimylite sportuojantį, dailiai nuaugusį vyrą, su kuriuo sukuriate santykius, ir jis po kurio laiko tampa tuo, ko labiausiai bijote ir nemėgstate – nesportuojančiu, jums nepatraukliu, antsvorio turinčiu vyru. Dabar kiekvieną dieną jums „akis bado“ tai, ką teisiate kituose žmonėse ir dėl ko galite slapčia jaustis geresne už juos.

Tai nereiškia, kad vien tik jūsų noras šalia savęs matyti dailaus kūno vyrą yra „kaltas“ dėl klibančių santykių. Visgi kategoriškumas yra įtampos šaltinis santykiuose, ir jei vyras jaučia jūsų griežtą nusistatymą prieš jo išvaizdą ir gyvenimo būdą, jis dar mažiau norės ką nors keisti. Negana to, spaudžiami ir kritikos sulaukiantys vyrai pradeda tolti nuo savo žmonų, pasineria į savus pomėgius ir stengiasi kuo mažiau laiko praleisti savo moters kompanijoje.

Juk žinutė, kurią jam nuolat siunčiate, kuomet būnate kartu, yra „aš nemyliu tavęs tokio, koks esi“. Spaudimas iš vieno partnerio pusės paprastai reiškia atitolimą ir visišką nenorą nieko daryti iš kito partnerio pusės. Įsivaizduokite save savo vyro vietoje. Vargu ar jaučiate tekančią meilę ir priėmimą iš žmogaus, kuris aiškiai duoda suprasti, kad Jūs jam atgrasi. Ar pačiai norėtųsi leisti laiką su tokiu žmogumi? Kiek motyvacijos stengtis jaučiate?

Spaudžiami ir kritikos sulaukiantys vyrai pradeda tolti nuo savo žmonų, pasineria į savus pomėgius ir stengiasi kuo mažiau laiko praleisti savo moters kompanijoje.

Gerai įvertinkite savo santykius – ar esate artimi, ar esate geriausi draugai vienas kitam, ar pasitikite vienas kitu labiau nei kuo nors kitu? Ar jūsų santykių neužgulusios nuoskaudos, kaltinimai, kaltės jausmas vienas kito atžvilgiu? Panašu, kad judu neturite pakankamai artimų santykių arba santykiai gerokai kliba seniau nei Jūs galvojate ir tokia atributika kaip išvaizda tapo pakankama priežastimi mintims apie galimas skyrybas. Tai nebūtinai yra tik Jūsų atsakomybė, santykius kuria du žmonės, ir labai sunku pasakyti, kodėl judu nesate laimingi ir nepriimate vienas kito tokių, kokie esate.

Viskas žmogaus gyvenime yra suskirstyta prioritetų tvarka, nesvarbu ar žmogus tą žino, ar ne, ar pats sau sako tiesą apie tai, kas jam iš tikro svarbu ar ne. Sprendžiant tik iš laiško, Jūsų prioritetas šiuo metu yra patraukliai atrodantis vyras, kurio gyvenimo būdas atitiktų jūsiškį. Pasitikrinkite, ar dėl to nesate pasiruošusi paaukoti santykių kokybės.

Žinoma, gali būti, kad santykių kokybė šiuo metu nėra Jūsų noras ir jums užtektų bendraminčio, kuris atitiktų Jūsų fizinio patrauklumo pageidavimus, ir artumas, emocinis intymumas nėra Jūsų poreikis santykiuose. Tai jokiu būdų nėra blogai. Svarbiausia, kad pati suprastumėte, ko iš tikro norite, kokie yra Jūsų prioritetai.

Galite padaryti tokį paprastą pratimą: paimkite popieriaus lapą ir išrašykite visus savo vyro ir jųdviejų santykių pliusus bei minusus nuo svarbiausių iki smulkmenų. Taip pamatysite, ką gero, malonaus turite santykiuose su vyru ir ar dėl to esate pasiruošusi nuleisti kartelę dėl fizinės išvaizdos, ar visgi suprasite, kad jums tai per daug svarbu, ir jųdviejų santykiuose nėra ir nebuvo nieko tokio, kas paskatintų jums keisti savo požiūrį.

Vėl – abu sprendimai yra vienodai teisingi, svarbiausia Jums yra suprasti savo norus ir eiti iki jų neprievartaujant savo vyro ir nebandant jo padaryti tokiu, kokio Jums norisi.

Padarykite kitą sąrašą: surašykite, kas Jums svarbu santykiuose prioritetų tvarka. Atminkite, kad vargiai galėsite gauti viską. Kažką vis tiek teks aukoti. Pabūkite ties savo sąrašu, keiskite prioritetus vietomis tol, kol nuspręsite, kad jis atrodo kaip tik taip, kaip norite. Tai, kas atsidūrė pirmoje vietoje, bus Jūsų švyturys, į ką taikotės žvalgydamasi į vyrus. Viskas, kas yra žemiau, gali būti paaukota, nebent tai yra glaudžiai susiję su pirmu punktu.

Kad ir kokį sąrašą sudarytumėte, tai yra Jūsų asmeninis sąrašas, asmeninis pasirinkimas. Jei jaučiate, kad tai yra tikrai tai, ko norite, Jūsų santuoka nei iš tolo nepanaši į tai, ką pasirašėte, ir žinote, kad nenurimsite, kol tai gausite, gali tekti gerai apgalvoti, ar verta toliau spausti vyrą ir nuolat jam priminti, kad jis Jums nepatinka taip sekinant ir save, ir jį.

Pagrindinis klausimas Jums atsakyti pačiai sau – ar galite priimti savo vyrą tokį, koks jis yra dabar? Jei negalite ir/ar nenorite, vyras tą jaus, ir santykiai vis prastės. Visas Jūsų elgesys su vyru, žodžiai, balso tonas bus nuspalvintas šios žinutės. Tik priimdama jį tokį, koks yra, turite šansą paskatinti teigiamiems pokyčiams, ir vyras gali netgi pradėti rimčiau sportuoti, tačiau tam teks iš tikro, giliai savyje susitaikyti, kad jis gali niekada to nedaryti.

Kol su tuo nesusitaikysite, tol su vyru elgsitės šiurkščiai arba kategoriškai ir nesulauksite jokios motyvacijos iš jo pusės. Peržvelkite savo elgesį su vyru visus 15 metų. Jei Jūsų bandymas „ištempti“ santykius buvo priekaištai ir kategoriškumas, tai galėjo stipriai neigiamai paveikti jųdviejų santykius ir jei nepaskatino jo apsileidimo, tikrai nesuteikė jokios teigiamos motyvacijos.

Sėkmės Jums!


DĖMESIO! Jums su partneriu kyla sunkumų, kurie kartina jūsų santykius? O gal neduoda ramybės kokie komplikuoti širdies reikalai (tarkime, nesiseka rasti antrosios pusės, užmegzti santykių, nesugebate atsikratyti pavydo ir pan.)? Drąsiai siųskite klausimą mums el. paštu ji24.lt@ji24.lt. Santykių ekspertai Šarūnas ir Silvija Mažuoliai mielai atsakys į įdomiausius laiškus.

P. S. LABAI PRAŠOME KLAUSIMUS RAŠYTI TIK LIETUVIŠKOMIS RAIDĖMIS!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius