-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vyras per „Facebook“ bendrauja su kitomis“. Santykių ekspertų komentaras

Į portalo Ji24.lt skaitytojos klausimą atsako santykių ekspertai.
Facebook
Facebook / Scanpix / Postimees.ru

Sveiki,

norėjau paklausti, kaip man reaguoti, jei vyras labai daug laiko praleidžia socialiniame tinkle „Facebook“? Ten jis bendrauja su savo buvusiomis merginomis, ieško ir kviečia draugauti vis naujas merginas bei moteris. Mane tai žeidžia ir jis tai puikiai žino. Bet vis tiek tai tęsiasi. Vyrui atrodo, kad jis nieko blogo nedaro, tikina, kad tuo užsiima tik dėl įdomumo. Visa tai tęsiasi jau daugiau kaip metai, o aš nežinau, kaip man elgtis. Dėl to buvome stipriai susipykę, bandžiau nekreipti į tai dėmesio, bet negaliu. Praeina laikas ir vėl viskas iš naujo...


Atsako santykių ekspertai Silvija ir Šarūnas Mažuoliai.

Sveiki,

pykčiai, barniai ir skandalai yra labai neveiksminga taktika bendraujant su vyru. Kuriam laikui galima gauti rezultatų, tačiau tik kuriam laikui. Apkaltintas vyras, su kuriuo kalbama piktu tonu, nesupranta, kaip iš tikro jaučiasi moteris. Moters pyktį vyras priima kaip puolimą ir atitinkamai reaguoja – ginasi arba traukiasi (užsidaro, ignoruoja moterį). Jokia pykčio ir puolimo išraiška vyro atžvilgiu nepadės išspręsti jokios situacijos santykiuose.

Jūs norite, kad vyras pamatytų, kaip labai Jums dėl to, ką jis daro, skauda. Pykdama, reikšdama nepasitenkinimą Jūs siunčiate visai kitą žinutę, negu norėtumėte, kad vyras gautų. Yra taktikos, kurios, visgi, veikia su vyru, jei santykiai jam yra pakankamai brangūs. Turėkite galvoje vieną detalę – ilgai besipykstančios poros taip sugadina savo tarpusavio santykius, kad vyras tiesiog praranda motyvaciją juose būti. Moteris tikisi, kad vyras bus ištikimas ir atsidavęs iš pareigos, deja, taip nebūna. Jis gali būti šeimoje, gali neskubėti skirtis, tačiau atsidavimo santykiams iš jo pusės nebus. Vienintelis būdas gauti iš vyro atsidavimą (jei jis apskritai linkęs atsiduoti santykiams), yra nuolat motyvuoti jį tai daryti. Yra dvi motyvacijos kryptys:

  • malonus elgesys su vyru visą laiką visomis aplinkybėmis, dėkingumo reiškimas kiek galima dažniau (žodžiais, ne darbais), moters pasirūpinimas pačia savimi, kad ji būtų pailsėjusi, rami, šilta, maloni.
  • Davimas vyrui suprasti, kad jo netinkamas elgesys nebus toleruojamas. Tai daroma rodant savo skausmą – verkiant, liūdint, pasakant, kaip skaudu kuomet jis taip elgiasi, ne piktu tonu, o su ašaromis ar liūdesiu balse. Jei skausmo rodymas neveikia, vienintelis būdas atkreipti vyro dėmesį į tai, kad jis elgiasi netaktiškai, yra pasitraukti nuo jo. Galima išsikelti miegoti į kitą kambarį, o gali tekti kuriam laikui pagyventi kitur. Vyras, kuriam dėl ko nors negera, yra linkęs trauktis ir būti vienas. Kuomet moteris pasitraukia, jis labai gerai supranta signalą, kad jai yra tikrai negerai. Šalia to, suveikia jo instinktyvi baimė prarasti moterį. Deja, paskui moterį bėga ir keistis yra pasiruošę tie vyrai, kuriems gera santykiuose ir kurie nenori jų prarasti.

Jūsų atveju labai sunku rekomenduoti ką nors tikslesnio, kadangi labai mažai informacijos apie jūsų santykius apskritai. Ne retas atvejis, kuomet moteris ilgus metus elgiasi su vyru, santykiais ir savo gyvenimu labai netinkamai ir vyras netenka noro stengtis nei dėl moters, nei dėl poros. Toks vyras, jį palikus, gali ir nesiekti susigrąžinti moters ar neskubėti kažką keisti savo elgesyje, ypač, jei vyro elgesys yra bandymas patenkinti poreikius, kurie nėra patenkinami poroje. Taip jis bus priverstas ir vėl ieškoti, kaip gauti tai, ko jam labai trūksta. 

Įvertinkite savo santykius arba pakalbėkite su specialistu apie juos. Pačiai Jums gali atrodyti, kad elgiatės puikiai, daug dėl jo darėte ir stengiatės, o iš tikro vyrui reikėjo visai ne to. Žinoma, gali būti ir taip, kad vyras yra laimingas santykiuose ir paprasčiausiai atsipalaidavo, rado laimės skonį, kurio nenori paleisti ir nesupranta, kaip Jums iš tikro sunku. Supratęs, kaip Jums skauda – jei rodysite savo ašaras ir liūdesį arba, ramiai pasakiusi jam, kodėl Jums sunku, pasitrauksite nuo jo ir duosite keletą dienų pagalvoti – vyras gali nutraukti pažindinimąsi su kitomis moterimis.

Bandydama nuryti nuoskaudas tik sukaupsite jų tiek, kad viskas vėl prasiverš pykčiais ir skandalais. Vyras, tokiu atveju, tik tols nuo Jūsų ir vis intensyviau ieškos malonumo kažkur kitur. Paieškokite ir pastudijuokite santykių žinias. Įvertinkite, ar elgiatės su vyru taip, kad jis būtų suinteresuotas jumis. Tik atsargiai su patarimais suvilioti vyrą seksualiai – šitai niekada neišlaikė vyro šalia moters. Vyrą laiko malonus elgesys, šiltas, švelnus bendravimas, pagarba bei pasitikėjimas juo, taktiška sunkių emocijų išraiška nekaltinant ir nepuolant vyro bei aiškus parodymas, kad moteris su juo nebus, jei jis elgsis netinkamai ir skaudins moterį.

Paklauskite savęs arba pabandykite pakalbėti su vyru, ko jam trūksta iš Jūsų. Galbūt per daug dirbate ir būnate nuolat pavargusi. Galbūt įpratote bendrauti šaltai, kaip su savaime suprantamu žmogumi, pamiršote padėkoti, pamiršote pasakyti, kaip Jums gera su juo (jei negalite to pasakyti savo vyrui, nes jis to nevertas, jau senai turite gilią krizę poroje). Gal jis pasiilgo Jūsų dėmesio, prisiglaudimo, švelnumo. Tai nebūtinai jūsų istorija, tačiau tokios būna standartinės situacijos poroje – moteris pervargsta, tampa šalta, šiurkšti, iš žavingos būtybės, kurią veda vyras, lieka tik namų tvarkytoja, kuri pati užsikrauna visus darbus ant savo pečių nemokėdama tinkamai elgtis su vyru ir su savimi.

Jei visgi jaučiate, kad rodote jam švelnumą, dėmesį, išsakote dėkingumą, kad jis iš esmės yra laimingas su Jumis – išbandykite pasitraukimo taktiką. Vyrą labai gerai supurto pajautimas, kad jis gali netekti savo moters. Daug moterų padaro klaidą leisdamos vyrams pajausti, kad jos visada bus šalia, nepaisant to, kaip vyras elgiasi. Vyrui svarbu visada jausti lengvą įtampą žinant, kad klaida iš jo pusės reikš moters netektį. Aišku, nereikėtų grasinti skyrybomis po kiekvieno jo netaktiško poelgio, tiesiog pasitraukite nuo jo ir laukite, kol vyras padarys išvadas, kol priims sprendimą ir išsakys tai jums. Jei suteiksite jam kitą šansą, svarbiausia nesekite jo kaip kalėjimo prižiūrėtoja, laukdama, kol jis prasikals dar kartą, o stebėkite, kada jis elgiasi gerai. Sėkmės Jums.


DĖMESIO! Jums su partneriu kyla sunkumų, kurie kartina jūsų santykius? O gal neduoda ramybės kokie komplikuoti širdies reikalai (tarkime, nesiseka rasti antrosios pusės, užmegzti santykių ir pan.)? Drąsiai siųskite klausimą mums el. paštu ji24.lt@zlg.lt. Santykių ekspertai Šarūnas ir Silvija Mažuoliai mielai atsakys.

P. S. LABAI PRAŠOME KLAUSIMUS RAŠYTI TIK LIETUVIŠKOMIS RAIDĖMIS!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius