Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Eksperimentas: vaikinas „Tinderyje“ apsimetė mergina ir be gailesčio pamokė nemandagius gerbėjus

Jaunas vyras, nusprendęs išsiaiškinti, kodėl jo pažįstamos merginos taip keiksnoja pažinčių svetainę „Tinder“, pats apsimetė mergina ir pradėjo laukti gerbėjų žinučių. Pasak jo, dėmesys buvo toks neadekvatus, kad jis nusprendė vyrukus gan ciniškai pamokyti.
Pasimatymas
Pasimatymas / „Shutterstock“ nuotr.

Suerzino banalumas

„Turbūt dažnas vyras turi draugę, kolegę ar sesę, kuri yra ištarus frazę: „Tinderis“ yra visiška tragedija. Paklausus, kas ten taip tragiška, dažniausias atsakymas būna, kad tai žodžiais sunkiai nupasakojama. Todėl nusprendžiau tai vieną kartą patirti pats.

Eksperimentui išsirinkau lietuviškų bruožų turinčios merginos nuotrauką (pasirinkau latvę). Mergina pasirinkta labai stilinga, su keliomis kokybiškomis fotosesijos nuotraukomis, kad vyrams kiltų stimulas tikrai pasistengti ir pakovoti dėl jos dėmesio“, – pasakojo jaunas vyras.

Taigi susikūręs anketą jis pradėjo laukti like'ų ir dėmesio perliukų iš „Tinderio princų“, kaip jis pavadino išgalvotos merginos gerbėjus.

„Neplanavau visiems atrašyti, neplanavau pradėti kiekvieno trolinti (apgaudinėti – 15min), bet kai prasidėjo žinutės su pasiūlymais „pas tave ar pas mane?“, „norėčiau atsisėsti tau ant veiduko“ arba visi, it sutarę, pradėjo rašinėti klišines žinutes „labas, ką tu?“, „turbūt tu modelis“, „ką, grožis?“ ir pan., supratau, jog galima leistis į didesnį nuotykį ir įjungti aukštesnę trolinimo pavarą“, – atviravo pašnekovas.

„Scanpix“ nuotr./Tinder programa
„Scanpix“ nuotr./Tinder programa

Pasirinko tris gerbėjų grupes

Jo paties žodžiais tariant, vyrukas nusprendė „nubausti“ trijų tipų „Tinderio princus“:

1. Tokius, kurie pirmąja žinute tesugeba parašyti „labas“ arba numesti šypsenėlę, o antrąja jau siūlo smagiai praleisti laiką geriant kavą („nes nėra čia ko laukti, laikas – pinigai, be to, visi geria ir mėgsta tą juodą gėrimą, besivadinantį kava“).

2. Visiškus beraščius („Ko čia jieškai?“).

3. Freakus (kvailius), creapus, pernelyg savo jėgomis pasitikinčius Alfa patinus ir kitus žiauriai įtartinus veikėjus, kurie visose nuotraukose yra apsinuoginę arba prie savo BMW vairo, demonstruodami per didelį jo riešui DIESEL laikrodį, ir pan.

Pasiūlė atvažiuoti tuoj pat

„Visiškai netikėtai, mano pirmąja auka tapo vaikinas, nufotografavęs savo apnuogintą kūną veidrodyje. Veido nė vienoje nuotraukoje slapukas nerodė. Jis tiesiog atsiuntė šypsenėlę ir gėlių puokštę, o man paklausus „o pasakyti kažko neišeina?“, atšovė, kad labai skubėjo ir, įmetęs piešinukus, išlėkė kažkur savais reikalais.

Tad šiam skubėtojui „reikalistui“, kuris stengiasi nepraleisti nė vienos progos ir net turėdamas svarbių reikalų siuntinėja damoms šypsenėles ir gėlių puokštes, sugalvojau klausimą – kaip jis įsivaizduoja tobulą pirmąjį pasimatymą. Ir jo paties atsakymas tapo jam pirmuoju trolinimu.

„Sakai – patinka spontaniškumas? Tai pabūk spontaniškas, atvažiuok čia ir dabar į Vilnių“. Jeigu jis būtų daug nesilaužęs, tiesiog pasiteiravęs, ką veiksime, ar man nereikia rytoj į darbą, nes susitiksime vėlai ir, tikėtina, susitikimas užtruks, nebūčiau bandęs jo išdurti ir nebūčiau kvietęs iš Panevėžio atvažiuoti į Vilnių susitikti su Agne, kurios nėra. Bet ką tik kalbėjęs, kaip jam patinka spontaniškumas, jis pradėjo mykti ir inkšti kaip ką tik į šį pasaulį atėjęs teliukas“, – pirmąją pažintį pristatė eksperimentatorius.

Vida Press nuotr./„Tinder“
Vida Press nuotr./„Tinder“

Vyrukas į pirmą pasimatymą pakvietė žiūrėti futbolo

Ilgai netrukus, pasak pašnekovo, atsirado dar vienas egzempliorius, kuriam iniciatyvos tikrai netrūko.

„Ir štai šis durnius su iniciatyva kviečia tokią damą pasėdėti tarp molinių uzbonų ant medinių suolų Viršuliškių „Katpėdėlėje“ ir pasižiūrėti futbolą. Futbolą! Nebuvo nei klausimo, ar man būtų patogu ten atvykti, nebuvo klausimo, ar apskritai aš žiūriu, suprantu ir ar man įdomus futbolas. Tiesiog tiesiai prie reikalo. Kaip savo vaizdo įraše mokė tokių didžiavyrių mesijas Airinas (dabar laiką už įtarimus dėl prievartavimo leidžiantis tardymo izoliatoriuje) – „aini keurai ir dominuoji“.

Kaip paaiškėjo vėliau, susitikimo vietą jis parinko tokią, nes visai šalia sportuoja ir jo soliariumas tame pačiame prekybos centre „Mada“. Na, pagalvojau sau – koks bičas džentelmentas, sau viską patogiai dėliojantis, o kaip jau ten damai viskas bus, jam dzin. Buvo įdomu patikrinti, kaip jis suksis iš padėties, kai aš pabandysiu pasiūlyti kitą susitikimo vietą“, – toliau pasakojo pašnekovas.

Vida Press nuotr./Pora kavinėje
Vida Press nuotr./Pora kavinėje

Galiausiai, nusprendęs kad nori pamokyti tą vaikiną, eksperimento sumanytojas sutiko su juo susitikti „Katpėdėlėje“ tarp molinių uzbonų ir medinių suolų. Pasakęs, kad atvyks taksi, paprašė pasitikti prie pagrindinio įėjimo.

Gaudynės prekybos centre

„Ir tada prasidėjo smagioji dalis. Jau prasidėjus futbolo rungtynėms, jis stovi prie „Mados“ pagrindinio įėjimo ir laukia manęs. Tiksliau, ne manęs, Agnės. Aš parašau, kad jau atvykau ir esu kažkur kitoje pusėje. Jis bėga į tą kitą pusę. Rašo man, kad jis jau čia, bet manęs nemato. Aš tuo metu namuose ramiai žiūriu futbolą, ir atrašau su 3–4 minučių intervalu. Tada parašau, kad aš jau vėl visai kitoje pusėje – prie „Amerigo“ boulingo. Bičas vėl bėga iki „Amerigo“.

Praėjus dar 3–4 minutėms, atrašau, kad aš jau antrame aukšte ir man pavyko rasti „Katpėdėlę“. Jis bėga ten. Jis jau ten. Aš paklausiu kur čia WC ir pasakau, kad einu ten. Jis vėl bėga iki WC. Turbūt šias gaudynes buvo galima tęsti iki begalybės ir pažiūrėti, po keliasdešimtos minutės jis būtų supratęs, kad yra maustomas, kad nėra jokios Agnės „Madoje“ ir kad apskritai nėra jokios Agnės.

Dar vyko labai įdomios futbolo rungtynės (kurių jis nepamatė, nes lakstė ieškodamas Agnės), todėl nusprendžiau, kad jau gana ir parašiau jam, kad kitą kartą elgtųsi vyriškiau, neversdamas moters derintis prie jo dienotvarkės ir galimybių, o gėles, kurių buvau prašęs, paliktų padavėjai. Taip galėtų pirmą kartą šiandien padaryti kažką vyriško“, – pasakojo 15min pašnekovas.

Kaip ir buvo galima tikėtis, išdurtas nelaimėlis net nesuprato, kad nėra jokios Agnės ir dar bandė ją moralizuoti ir mokyti. Dar sakė, kad tokio gero, kaip jis, Agnė neverta ir geresnio neras. Todėl nusiunčiau jam paklausyti „Benny Hillo“ garso takelį.

Vida Press nuotr./Susikrimtęs vyras
Vida Press nuotr./Susikrimtęs vyras

Nauja klasta

Po šių patirčių eksperimentatorius nusprendė pasielgti dar drąsiau – suorganizuoti „tinderinę vakarienę su 12 apaštalų“, kitaip tariant, surinkti į vieną vietą 12 vyrukų, atvykusių susitikti su ta pačia mergina, kurios realiai nėra.

„Reikėjo matyti, kokios aistros užvirdavo, kai sutarus dėl pasimatymo aš užsimindavau, kad „dievinu gvazdikus“. Tai nebuvo joks reikalavimas ar nurodymas, bet vieni reagavo panašiai, kaip tai būčiau padaręs aš, kiti labai stebėjosi, tarsi puokštė gvazdikų tolygi žiedui su briliantu. Na gerai, ne briliantu, o su Swarowskiais. Taigi mintyse pradėjau dėlioti planą, kur galėtų susirinkti 12 „Tinderio princų“ su vienodomis gėlių puokštėmis.

Reikėjo matyti, kokios aistros užvirdavo, kai sutarus dėl pasimatymo aš užsimindavau, kad „dievinu gvazdikus“.

Kelias minutes pagalvojus, toptelėjo puiki mintis – Vilniaus Vingio parkas yra būtent ta vieta, ko man reikia. Keli lauks prie Estrados. Keli „princai“ lauks prie Vingio parko istorijų ir jau turbūt tikėsis, kad pirmas pasimatymas bus tinderiškai sėkmingas ir bus ką papasakoti draugams. Dar keletas lauks prie parkingo ir prie Čiurlionio tilto. Žodžiu, visi, išsimėtę didelėje parko teritorijoje, paskutinę minutę gaus žinutę susitikti tiesiai prie „Vingio istorijų“, – dėstė pašnekovas.

Griežtas ultimatumas gerbėjams

Kadangi dauguma vyrukų, su kuriais teko bendrauti neegzistuojančiai Agnei, jau antru sakiniu kviečia kavos (arba tiesiog siunčia puodelio paveiksliuką su klaustuku) ir jiems nerūpi, ar Agnė apskritai geria kavą, eksperimentatorius nusprendė palengvinti „Tinderio princams“ naštą ir pareiškė, kad pats (tiksliau, pati) sugalvos, ką jie veiks, kur eisime ir pan.

„Jeigu „Tinderis“ skleistų garsus, turbūt būčiau girdėjęs ovacijas ir aplodismentus, kaip jiems patiko tokia moteriška iniciatyva. Nusprendžiau su visais „Tinderio princais“ būti nepajudinamai griežtas. Susitikimui man tinka tik viena diena – šeštadienis. Tik vienas laikas – 21 val. 30 min. Ir tik viena vieta – Vingio parkas. Taigi visiškai be skrupulų nesileidau į derybas su tais, kurie sakė, jog bus išvykę, tą dieną jau turi reikalų, siūlė kitas vietas ir pan. Atrašydavau: „Ok, atia. Kai būsi vyras ir galėsi nors kiek pasistengti dėl moters, parašyk“.

Mano galva, tai turėjo būti signalas jiems, kad kažkas negerai ir reikėtų gerai pagalvoti, ar verta susitikinėti su tokia mergina. Bet ne. Atsirado tokių, kurie pakeitė savo šeštadienio planus su draugais. Netgi atsirado toks veikėjas, kuris neišvažiavo į firmos balių. Man net kiek pagailo jų, nes kaip gi čia moterims apsiverčia liežuvis sakyti, kad vyrai dėl jų visiškai nesistengia. Stengiasi. Ir dar kaip stengiasi. Aukoja net firmos balius“, – tikino pašnekovas.

Shutterstock nuotr./Gvazdikai
Shutterstock nuotr./Gvazdikai

Masinis pasimatymas su 12 vyrų

Vaikinas prisipažino, kad bendravimas su „Tinderio princais“ jį taip išvargino, kad kelis kartus jau abejojo, ar užteks kantrybės užbaigti viską iki galo. Tačiau atėjus šeštadieniui po futbolo rungtynių transliacijos jis su draugais visgi išsiruošė į Vingio parką.

„Pats jaudinausi turbūt panašiai, kaip dauguma „Tinderio princų“, išsiruošę į pirmąjį pasimatymą su Agne. Ir štai, dar bevažiuodami į Vingio parką, pamatome pirmąjį veikėją, nešiną gvazdikų puokšte. Automobilių aikštelėje keli įtartini tipai sėdi savo automobiliuose.

Atsidarau žinutes ir matau, jog keli „Tinderio princai“ suprato klastą ir klausia, ar surengiau čia masinį pasimatymą?

Susiskirstome į dvi grupeles ir pasukame į skirtingas Vingio parko puses. Oras mano sumanymui – visai dėkingas: apsiniaukę, šaltoka, vėjuota. Taigi žmonių Vingio parke mažai. Ir ką mes matome? Aplink estradą nuo Žvėryno pusės stoviniuoja arba suka ratus keli vyručiai, veidus panardinę savo išmaniųjų telefonų ekranuose.

Einame toliau. Prie „Vingio istorijų“ matome dar kelis vyrukus su puokštėmis. Galvoju pirma dalis plano įgyvendinta, pats metas visiems parašyti, jog eitų į „Vingio istorijas“ ir visi vienoje vietoje susipažintų. Atsidarau žinutes ir matau, jog keli „Tinderio princai“ patys suprato klastą ir klausia WTF, ar aš čia surengiau masinį pasimatymą? Su draugais smagiai pasijuokėme, išgirdę dviejų „Tinderio princų“ pokalbį: „Ar ir tu jos lauki ? Ji čia kažkur prie estrados turėtų ateiti“, – dėstė pašnekovas.

Patarimai „Tinderio princams“

Taigi kokias išvadas jis padarė iš šio eksperimento?

„Jeigu viskas, ką sugebate parašyti, yra „labas, groži“, arba atsiųsti GIF’ą, žinokite, kad esate be proto „originalūs“. Preliminariais paskaičiavimais, tai daro apie 70–75 proc. vyrukų. Jeigu sakote, kad jums nesiseka susirašinėti, bet tikinate, kad susitikus esate iškalbus kaip poetas ir įdomus pašnekovas, bent jau man tai panašu į „Verslininko nuo nulio“ ar „Patrauklaus vyro“ pilstymus iš tuščio į kiaurą.

Visiems frykams, norintiems pasėdėti ant veiduko ar panašių dalykų, tinkamesnės svetainės su keletu X jų pavadinime. Mano draugių tokiais pasiūlymais negąsdinkite ir negaišinkite“, – pašnekovas pažėrė patarimų „Tinderyje“ bendraujantiems vyrams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius