TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žavitės žmogumi, bet jo negeidžiate? Ženklai, kad užmezgėte platonišką draugystę

Platoniškos draugystės sąvoka dažniausiai paminima neigiamame kontekste – kai vienas iš partnerių teisinasi kitam, esą jo(-s) užmegzta draugystė su kitu žmogumi – tik platoniška, ir nėra ko pavydėti. Arba frazę „deja, mūsų santykiai – tik platoniški“ ištaria kuris nors iš draugų, norėjęs iš tos draugystės romantinio ryšio. Ir vis dėlto, tikroji platoniška draugystė yra žavi ir praturtinanti jūsų vidinį pasaulį.
Pora
Bendravimas / 123RF.com nuotr.

Todėl panagrinėkime, kas tai yra, kuo platoniški santykiai skiriasi nuo romantinių, ir kokie ženklai rodo, kad užmezgėte kaip tik tokį ryšį.

Apie aistrą nefantazuojama

Platoniškos draugystės, arba platoniškos meilės, sąvoką pirmasis paminėjo Antikos filosofas Platonas. Tai reiškė kažką panašaus į brolišką meilę – draugystę, kuriai reikalingas stiprus tarpusavio ryšys ir kurioje nėra vietos seksui ir / ar romantikai. Ir šios sąvokos reikšmė nepasikeitė bėgant metams.

Nėra aiškių taisyklių, kaip tas ryšys atrodo ar turi atrodyti. Vieniems tai – nuolatinis laiko leidimas kartu, kitiems – gilūs pokalbiai telefonu, kad ir vidury nakties, o treti galbūt bendrauja gyvai, retai, tačiau labai kokybiškai, vienas kitą supranta iš pusės žodžio ir jaučiasi artimi.

Tokią platonišką meilę gali sieti intelektualinis, emocinis ar dvasinis, tačiau ne romantinis ryšys – ir apie tokį ryšį įprastai net ir nefantazuojama. O svarbiausia, kad tokia draugystė jus praturtina ir turi teigiamą poveikį emocinei sveikatai.

Platoniška draugystė gali sieti tiek skirtingas lytis, tiek ir tą pačią; ji gali būti tarp draugų, kolegų, bendrakursių, kaimynų etc. Ir vis dėlto, tai nėra tas pats, kas tiesiog būti geriausiais draugais ar geriausiomis draugėmis; platoniška draugystė nereikalauja apibrėžčių, taisyklių ar sąlygų, rašo womenshealthmag.com ir pateikia ženklus, kurie rodo, jog jus sieja platoniška draugystė.

Norite kartu leisti laiką

Šis žmogus jums yra svarbus, todėl norite leisti su juo laiką, bendrauti, jį išklausyti ir būti šalia, ir tas asmuo jaučiasi taip pat.

Palaikote ryšį ir pasitikite vienas kitu

Atpažinti, ar tai sveikas platoniškas santykis, galima atsakius į klausimą, ar tam asmeniui galėtumėte pasakyti, kad dėl kokių nors priežasčių jus įžeidė ar įskaudino, ir ar tam žmogui tai rūpėtų? Ar kažkaip bandytumėte tai spręsti ir kurti draugystę toliau? Priešingu atveju jūsų ryšys dar vis pažeidžiamoje stadijoje.

Jaučiatės emociškai artimi

Tokioje draugystėje labai svarbus tvirtas emocinis ryšys, ir tai padeda jaustis artimesniems, ypač turint omeny, kad platoniškoje draugystėje nėra sekso ir romantikos, kas įprastai suartina du žmones.

Stengiatės vienas kitą pažinti

Kaip ir kiekvienoje draugystėje, taip ir platoniškoje jūs nuoširdžiai domitės kitu žmogumi, stengiatės jį pažinti, sužinoti, ką ji(-s) mėgsta ir ko ne, kas išveda iš pusiausvyras, o kas – pakylėja iki debesų.

Jūsų meilė šiam asmeniui nevirsta aistra

Tokioje draugystėje jūs galite mylėti kitą asmenį tyra meile, tačiau nenorite su juo permiegoti. Jeigu yra atvirkščiai, tuomet tai ne – platoniška draugystė, o neišsipildęs romantinis ir / ar seksualinis lūkestis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius