Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Imbieras norinčiosioms sulieknėti

Kai nenumaldomai artėja lengvų palaidinių, siaurų kelnių ir trumpesnių sijonų metas, moterys meta visas jėgas, kad atrodytų gražesnės ir lieknesnės. Būtent dabar mums gali padėti imbieras.
Imbieras
Imbieras / Fotolia nuotr.

Šio tropinio augalo šaknis buvo pirmasis prieskonis, kuris iš savo tėvynės Šiaurės Indijos buvo atvežtas į senovės Romą ir Graikiją ir kuris iškart išgarsėjo ne tik savo kulinarinėmis savybėmis. Buvo tikima, kad jis padeda apsisaugoti net nuo maro.

 

Dar mažai kas žino, kad imbieras – labai gera lieknėjimo priemonė. Ji degina tas nelemtas kalorijas ir spartina medžiagų apykaitą. Per dieną su maistu ar gėrimais užtenka suvartoti du arbatinius šaukštelius imbiero miltelių, kad iki vasaros numestume porą ar trejetą kilogramų. Imbierą verta vartoti profilaktiškai, jei dieną jaučiamės sudirgusios, jei kankina nerimas ar nepagrįstos baimės.

 

Ankstyvą pavasarį dažnai be priežasties būname pavargusios ir apsunkusios. Neguodžia ir regimas atspindys veidrodyje: veidas išbalęs, tarsi patinęs, o drabužiai šiek tiek siauroki... Nieko nuostabaus!  Juk žiemą dauguma mūsų tikrai nesimaitino pavyzdingai: kai norėdavosi sušilti,  rinkdavomės per daug kaloringą ir riebų maistą arba nejučia suvalgydavome daugiau nei derėdavo. Organizme prisikaupė per daug toksinų, kenkiančių ne tik sveikatai, bet ir grožiui. Juos puikiai šalina imbieras. Labai sveika gerti arbatą su imbieru. Klaidinga manyti, kad ji geriama tik žiemą ir tik nuo peršalimo. Imbiero miltelių neprošal įberti į sriubas, į troškinius, o jei kas mėgsta – valgyti marinuotą imbierą.

 

Įdomiausia, kad imbieras ne tik valo organizmą, bet labai teigiamai veikia mūsų smegenis. Kadaise stebuklinga šaknimi vadintas prieskonis veiksmingai valo kraują, tad smegenys gauna daugiau deguonies. Specialistai tikina, kad imbieras naudingas kūryba ir intelektualia veikla užsiimantiems žmonėms. Tad jeigu jūsų laukia įdomi kūrybinė veikla, egzaminas ar svarbus pokalbis, naudinga prieš pusvalandį iki jo suvartoti ketvirtadalį arbatinio šaukštelio imbiero miltelių...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius