Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 dalykų, kuriuos dukroms sakė mamos ir buvo teisios

Jos tikrai sakė, kad nepirktume tų dieviškai atrodančių, tačiau siaubingai nepatogių aukštakulnių, nes su jais bus sunku vaikščioti. Tik ar paklausėme? Ne! O vėliau teko stebėtis, kad jos taip puikiai numatė, kas mūsų laukia.
Mama ir dukra
Mama ir dukra / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Šeima Mama

Dėl ko dar mamos buvo visiškai teisios?

1. Mažiau kosmetikos, daugiau natūralumo. Ar teko girdėti iš savo mamos, kad dažotės per mažai? Greičiausiai kritikos sulaukdavote už vaivorykštės spalvomis išpieštą veidelį. Taip, daugeliui moterų buvo laikas, kai jos tepdavosi keletą kreminės pudros sluoksnių, ryškiai dažydavo blakstienas, o jau šešėlių atspalvių išbandyta nuo rožinių iki žydrų. Dabar greičiausiai kosmetikos naudojate kone dvigubai mažiau, nes mamos buvo teisios – gražiausias yra saikingai paryškintas natūralumas. Ir, žinoma, sveika oda. 

2. Bus dar tų „meilių“. Yra laikas, kai kiekviena meilė, kiekvienas sutiktas jaunuolis atrodo iki grabo lentos. Tačiau patikėti, kad išgysite nuo nelaimingų jausmų ir sutiksite dar ne vieną žmogų beveik neįmanoma, kai raudi į pagalvę ir nebetiki niekuo aplink. Visgi, jei pažvelgtumėte atgalios į savo patirtas meiles, ar kai kurios jų nėra juokingos?

Taip pat skaitykite: Norite užauginti savarankišką ir laimingą asmenybę? Nedrauskite vaikams šių 10 dalykų

3. Nereikia taip plonai pešioti antakių. Antakiai siūleliai jau seniai užleido pozicijas natūralumui. Argi dabar, kai natūralūs ir vešlūs antakiai madingi, nenorėtumėte padėkoti savo mamoms?

4. Ryte darykite mankštą. Anksčiau atsikeliate, daugiau suspėjate, o dar ir gražinate savo kūną. Puiku! Mamos patarimų tikrai reikia klausyti – juk daili laikysena, išlakus stotas moteris išties puošia kur kas labiau nei storas makiažo sluoksnis.

„Fotolia“ nuotr./Mama su dukra
„Fotolia“ nuotr./Mama su dukra

Taip pat skaitykite: Vaikų globėja Jurgita Grinkevičienė: „Vaikui reikia turėti žmogų, kurį jis galėtų vadinti mama“

Žinios ir išmintis – štai puikiausias siekių tandemas.

5. Blogas pažymys – dar ne pasaulio pabaiga. Taip, tuo metu atrodo kitaip. Pasaulis griūva, o su juo – ir mūsų svajonės. Tačiau pažymys yra tik skaičius – kur kas svarbiau logika, gebėjimas spręsti netikėtas situacijas, į viską pažvelgti plačiai, o ne galvoti, kad ištraukta kvadratinė šaknis padės jums rasti patį geriausią darbą. Žinios ir išmintis – štai puikiausias siekių tandemas.

6. Eksperimentai su išvaizda tau kada nors atsibos. Mėlyni plaukai, auskarai bamboje, nosyje ar lūpoje, tatuiruotės – visa tai dažniausiai šiurpina tėvus. Tačiau eksperimentai padeda atrasti save ir suprasti, kas tau tinka, o kas ne. Visgi gal dėl kai kurių dalykų ir verta paklausyti tėvų, kad vėliau netektų brangiai mokėti už norą ištrinti ant peties ištatuiruotą vardą vaikino, su kuriuo seniai niekas nebesieja.

7. Jeigu jam tikrai rūpi, jis parodys. Kartais mes pirmos žengiame žingsnį, manydamos, kad šiuolaikinei moteriai tai neturėtų būti problema. Ir tame tikrai nėra nieko blogo. Tačiau jeigu po to žingsnio jūs visą laiką rodote dėmesį, o jis – niekada, verta susimąstyti. Perleidusios iniciatyvą vyrams, galime išlošti kur kas daugiau.

8. Būtinai naudok kremą nuo saulės ir nešiok tamsius akinius. Oda – mūsų grožis ir nors taip norime įdegti, verčiau paklausyti mamos ir teptis saulės kremu, kad raukšlės mūsų neužpultų itin ankstyvame amžiuje.

9. Liaukis laikiusis dietų! Paauglystės metais mūsų kūnas tik formuojasi, tad tuo metu reikia lepinti organizmą, o ne kišti pagalius į ratus. Dietos tikrai pražūtis, verčiau mokykitės maitintis sveikai. Sveikos mitybos įpročiai užtikrina puikią savijautą ir pasitikėjimą savimi.

Taip pat skaitykite: Sveikos gyvensenos filosofija ir receptais Solamita Sabaliauskaitė sužavėjo 27 tūkst. „Instagram“ sekėjų

10. Tu esi mano dukra ir aš tave mylėsiu, už tai, kokia esi. Tai patys svarbiausi žodžiai. Mylima ne už kažką, o tiesiog už buvimą, kad esi apskritai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius