Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 patarimų moteriai, pirmą kartą tapusiai močiute

Yra geros močiutės, yra nuostabios močiutės ir yra močiutės, kurios, kad ir kiek gero linkėtų, naujiems tėveliams apsunkina gyvenimą. Norite būti pačia geriausia pasaulyje močiute? Tai paprasta, tikrai, tikina scarymommy.com.
Močiutė
Močiutė / „Scanpix“ nuotr.
  1. Padėkite prižiūrėti vaikus. Naujai iškepta mamytė tikrai nenorės vakare su draugėmis išeiti į miestą, tačiau ji tikrai norės ilgo, karšto dušo, kai nereikia stebėti rėkiančio kūdikio, gulinčio vežimėlyje kitapus aprasojusio stiklo.
  2. Padėkite su namų ruoša. Sulankstykite skalbinius, sudėkite indus į indaplovę, išneškite šiukšles. Ne, jūs nesate tarnaitė. Tačiau kelias savaites tokia apsimesti tikrai neskaudės.
  3. Pavedžiokite šunį. Pakasykite šuniui pilvą. Nupirkite jam naują žaisliuką. Pasakykite augintiniui, koks jis geras berniukas arba gera mergaitė. Naujuosius tėvelius tikriausiai graužia sąžinė dėl namuose įsivyravusios naujos hierarchijos, ir jie tikrai bus jums dėkingi už meilę ir rūpestį jų pirmam kūdikiui (močiutėms veteranėms – tas pats galioja vyresniems vaikams. Kūdikiai pirmųjų savaičių neatsimins, tačiau vyresni vaikai – atsimins).
  4. Jei esate anyta, per daug nedžiūgaukite, kad kūdikis panašus į jūsų sūnų. Jūsų marti ką tik išnešiojo ir pagimdė tą vaikelį ir ji pakankamai susierzinusi, kad jūsų DNR genofonde nustelbė josios, tad geriau prikąskite liežuvį. Kalbant apie tai...
  5. Užsičiaupkite, dažnai. Jeigu jūsų neklausia jūsų nuomonės, nesiūlykite jos. Niekada. Neprisiminkite garsiai, kaip anuomet viską darydavote jūs, nesiūlykite išbandyti kažkokio „bobulės patarimo“ arba to, ką darydavo jūsų prosenelė. Ir niekada, niekada nesakykite, kad ji ką nors daro ne taip. Užčiaupkite burną ir užsiimkite kokia nors veikla, pavyzdžiui, sudėkite į vietas stalo įrankius.
    Scanpix/Panthermedia nuotr./Trys kartos.
    Scanpix/Panthermedia nuotr./Trys kartos.

  6. Paskambinkite, kai esate maisto prekių parduotuvėje. Pasisiūlykite parvežti pietus arba vakarienę, o dar geriau – prigriebkite mamos mėgstamiausius skanėstus.
  7. Nekalbėkite be sustojimo apie tai, kaip kūdikis jus myli. Nė viena mama nenori galvoti, kad jos vaikas su kažkuo turi didesnį ryšį nei su ja. Girkitės apie savo nepaprastą ryšį savo draugėms, jei taip norisi, tačiau niekada to nedarykite mamos akivaizdoje.
  8. Neskelbkite nuotraukų be leidimo. Kai jūs buvote ką tik pagimdžiusi, jums nereikėjo nerimauti, kad nuotraukos, kuriose esate su naujagimiu ir vis dar atrodote kaip penktą mėnesį nėščia, gyvuos internete visą amžinybę. Pasisekė.
  9. Oooo ir aaaaaa žiūrint į vaiką. Yra vos keli žmonės, su kuriais naujoji mamytė gali nesustodama kalbėti apie savo tobulą kūdikį, ir jūs esate vienas iš tų žmonių.
  10. Sakykite jai, kad ji puikiai susitvarko su mamos vaidmeniu. Nes taip ir yra. O taip jai sakydama, puikiai susitvarkote ir jūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius