-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 patarimų renkantis žaislus savo vaikams

Kiekvieną mėnesį vaikų prekių parduotuvių lentynose galime matyti pasirodant vis naujus žaislus. Todėl daugeliui tėvelių tinkamiausių žaislų pasirinkimas tampa tikru iššūkiu, kuriam įveikti prireikia ne tik daug laiko, tačiau ir nemažų pastangų. Ir nors suprantama, kad skiriasi vaikų amžius ir vaikų įpročiai, skonis bei besiformuojantis charakteris, visuomet galima vadovautis tam tikrais bendrais principais, kurie palengvintų žaislų pasirinkimą ir jų įsigijimą.
Žaislai
Žaislai / 123rf.com nuotr.

Didelė dalis suaugusiųjų pamiršta, kam iš tiesų yra skirti žaislai. Vaikų prekės gali būti prilyginamos suaugusiųjų kasdieniam darbui, todėl labai svarbu, kad tėveliai daug dėmesio skirtų žaislų paieškai ir jų pasirinkimui. Žaislus būtina rinktis atsižvelgiant ne į savo asmeninę nuomonę ir įsitikinimus, o į savo vaiko amžių ir jo besikeičiantį skonį. Žaisdami vaikai įgyja naujų įgūdžių, tampa kūrybiškesni, formuoja savo asmenybę, mokosi bendrauti su kitais ir lengviau susipažįsta su juos supančiu pasauliu. Ir, žinoma, labai svarbu, kad žaislai vaikams būtų smagi ir maloni pramoga, suteikianti daug nepamirštamų akimirkų. Todėl jei savo vaikams išrinksite žaislus, kurie pasižymi minėtais privalumais, užtikrinsite sistemingą ir efektyvią vaikų raidą.

Svarbių žaislų sąrašas

1. Kaladėlės. Medinės ir plastmasinės skirtingų dydžių bei spalvų kaladėlės skatina vaikų kūrybiškumą ir fantaziją. Toks iš pirmo žvilgsnio paprastas žaidimas jūsų vaikus gali užimti ne vienai valandai.

2. Lėlės ir keičiami joms tinkantys rūbeliai. Šiuolaikinė žaislų rinka gali pasiūlyti platų skirtingų lėlių asortimentą, tačiau pasistenkite suprasti, ką iš tiesų mėgsta jūsų vaikai. Net jei jūsų dukrytei yra vos pusantrų metukų, parodykite jai keletą skirtingų lėlių ir paprašykite jos išsirinkti. Žinoma, prieš suteikdami galimybę pasirinkti, taip pat įvertinkite ir lėlės dydį, svorį, minkštumą ir atskiras jai skirtas detales. Be to, nepamirškite, kad laikui bėgant reikėtų nupirkti daugiau nei vieną lėlę, kurių kiekviena turėtų būti labai skirtinga. Kai vaikai pamilsta savo turimas lėles, jie taip pat ugdo savyje labai svarbų gebėjimą – mylėti ir priimti kitus, nors jie gali būti labai skirtingi.

3. Žaislinė virtuvėlė ir įrankių rinkinys. Vaikai mėgsta mėgdžioti savo tėvus, senelius ir kitus suaugusiuosius. Tokie žaislai ir žaidimai padeda jiems jaustis komfortiškiau ir drąsiau.

4. Iš tvirtos gumos ar plastiko pagamintų gyvūnų figūrėlės. Tarp jų neabejotinai turėtų būti kaime auginami gyvūnai, zoologijos sodo „gyventojai“ ir, žinoma, dinozaurai. Tokie žaislai padeda lengviau ir geriau pažinti gyvūnus, įsiminti jų pavadinimus ir lavinti vaizduotę.

5. Mašinėlės. Traktoriai, lenktyniniai automobiliai, sunkvežimiai ir kitokių modelių mašinėlės yra smagi pramoga kiekvienam vaikui. Tiek berniukai, tiek ir mergaitės mėgaujasi tokiais žaidimais, todėl nepamirškite reguliariai papildyti jų mašinėlių kolekciją.

6. Knygutės. Vos tik vaikai pradeda žengti pirmuosius žingsnius, juos ima dominti knygutės, todėl jūsų vaikai turėtų turėti savo nuosavą vaikiškų knygučių biblioteką. Nors pradžioje vaikams knygučių vartymas būna sudėtinga užduotis, laikui bėgant jie lavina savo motorinius įgūdžius, todėl ima gebėti knygeles vartyti ir be tėvelių pagalbos bei priežiūros. Žinoma, knygutes geriausia skaityti ir vartyti kartu su savo vaikais, tokiu atveju padedant jiems pažinti ir atpažinti skirtingus objektus.

7. Dažai, pieštukai ir kitos piešimo priemonės. Kiekvienas vaikas nusipelno bent akimirkos nevaržomos kūrybos. Ir nors suprantama, kad vienu atveju piešimas gali apversti jūsų namus aukštyn kojomis, nesudėtinga pasirūpinti pagalbinėmis priemonėmis, padedančiomis to išvengti. Piešimo erdvę galite apdengti nebrangia plastikine staltiese – tuomet jūsų vaikai galės nevaržomai mėgautis piešimo teikiamais malonumais.

8. Muzikiniai žaislai. Skirtingo amžiaus vaikai ima mėgti skirtingus muzikinius žaislus. Pirmaisiais metais galite naudoti raminančius garsus skleidžiančius žaisliukus. Kiek vėliau nupirkite žaislinį pianiną ir kitus panašaus pobūdžio muzikinius žaislus, kuriais žaisdami jūsų vaikai lavins savo klausą, vaizduotę ir šokio sugebėjimus.

9. Lėlių namas. Kiekvienas vaikas mėgsta žaisti „namus“, todėl kuomet jūsų vaikui sukaks pusantrų ar dveji metukai, galite pagalvoti apie lėlių namelį. Be abejo, atminkite, kad lėlių namelis turėtų būti pakankamai didelis – tuomet jūsų vaikas galės lengvai matyti ir apčiuopti namelyje esančias detales.

10. Stalo žaidimai. Nors nemaža dalis stalo žaidimų yra skirti vyresnio amžiaus vaikams, vis dėlto šiandieninėje rinkoje galima rasti begalę mažiesiems tinkančių stalo žaidimų, kurie padėtų ugdyti jų kūrybinį mąstymą, skatintų vaizduotę, mokytų spręsti iškylančias problemas ir lavintų bendravimo sugebėjimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius