Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„24 val. plaukime už vaikystę“: plaukikas Martin Košel be pertraukos plaukė beveik 16 valandų

Daugiau kaip pusę paros arba 15 valandų 55 minučių 27 sekundes – tiek be pertraukos uždarame baseine nuplaukė plaukikas Martin Košel, dar kartą įrodydamas, kad tikėjimas savimi ir kilnus tikslas gali kurti stebuklus, rašoma pranešime spaudai.
Martin Košel
Martin Košel / P.Stasiūnaitės nuotr.

Socialinės iniciatyvos „24-VAL PLAUKIMAS UŽ VAIKYSTĘ“ idėjos autorius rugsėjo 14 dienos vakare prasidėjusiame plaukime sustojo tik vėlyvą rugsėjo 15 dienos rytą, pasiekęs, kaip jis pats sako, šiuo metu esančią savo galimybių ribą.

Plaukikas neslepia, jog nors savo tikslo – 24 valandų – ir nepasiekė, šiuo rezultatu yra patenkintas, o dar labiau apsidžiaugė sužinojęs, kad jo plaukimo metu buvo surinkta 4952 Eur, kurie bus skirti „SOS vaikų kaimų“ vaikų papildomam ugdymui ir tobulėjimui.

„Visiems vaikams noriu pasakyti: mums pavyko.“

„Visiems vaikams noriu pasakyti: mums pavyko“, – praėjus kelioms minutėms po sudėtingo plaukimo sakė M.Košel. – Ir nors ne viskas klostėsi taip, kaip norėjau ar tikėjausi, sunkiausiomis akimirkomis žinojau, kad turiu nepasiduoti ne vien tik dėl finansinės paramos, bet ir dėl pavyzdžio, kad vienas užsispyręs ir ryžtingas žmogus gali kurti pokytį.

Ir nors dabar sunku kalbėti ir objektyviai vertinti, tikiu, kad pasiektas rezultatas yra vertinga pamoka, kurią reikia prisiminti – kartais svarbiau ne galutinis tikslas, bet artėjimas prie jo. Labai noriu padėkoti savo kolegoms iš „Yara European Business Services“ ir visiems, tikėjusiems, palaikiusiems ir plaukusiems kartu.“

Visi iniciatyvos „24-VAL PLAUKIMAS UŽ VAIKYSTĘ“ metu surinkti pinigai bus skirti „SOS vaikų kaimams“, besirūpinantiems daugiau nei 1000 vaikų ne tik iš Lietuvos, bet ir Ukrainos. „Didžiuojamės Martin Košel už tokį atsidavimą ir tiek ištvermės reikalaujantį plaukimą. Toks tikslo siekimas yra puikus pavyzdys, kuris padrąsina ir paskatina vaikus užsibrėžti bei siekti savo tikslo.

Dabar galime drąsiai sakyti, kad Martin Košel yra visos „SOS vaikų kaimų“ šeimos HEROJUS, kuris uždegė viltį ir tikėjimą vaikų širdyse. Mes visi kartu susivieniję, kartu su visa Lietuva, palaikėme kiekvieną plaukimo minutę ir dėkojome už siekiamą tikslą, svarbiausią norą kartu kurti saugesnę mūsų visų ateitį.“ – pasakoja „SOS vaikų kaimai“ projektų vadovė Justina Kirdeikė.

„Projektas rodo, kad sutelkę jėgas kartu mes galime nuveikti kur kas daugiau, o darbovietė jau yra seniai išėjusi iš įprastinių darbdavio rėmų – tai ir palanki aplinka augti, ir palaikymas, ir tikėjimas vienas kitu ne tik profesiniame, bet ir gyvenimo kelyje“, – sako Martin vadovė Liana Kazimierėnienė iš „Yara European Business Services“. – Prisidėdami prie šios iniciatyvos labai tikėjome Martin ir didžiuojamės ne tik jo pasiektais rezultatais, bet ir parodyta branda bei stiprybe nusprendus nutraukti plaukimą.

„Yaroje“ saugumas visada užima pirmą vietą, o gebėjimas pajausti savo galimybių ribas tik išryškina charakterio tvirtumą ir kelia dar didesnį pagarbos jausmą. Kartais pati kelionė ir joje sutikti žmonės gali nuvesti dar didesnių tikslų bei projektų link, o mes neabejojame, kad Martin savo ryžtu mus nustebins dar ne kartą.“

Daugiau apie projektą – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius