TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

5 idėjos turiningam laisvalaikiui su vaikais

Vasara baigiasi, o drauge su ja ir vaikų laisvalaikio pramogos lauke. Tačiau užsidaryti namie visam vėsiajam sezonui – tikrai nebūtina! Juk įdomi, naudinga veikla ne tik gali padėti sustiprinti ryšį tarp tėvų ir vaikų, bet ir padidinti vaikų savivertę ar net daryti teigiamą įtaką jų raidai. Suprantame, kad net ir pačioms išradingiausioms šeimoms kartais gali pritrūkti idėjų ką drauge nuveikti, tad paruošėme keletą idėjų kur ir kaip galima turiningai, linksmai ir naudingai praleisti laiką su vaikais bet kokiu oru!
Kavinė „Nykštukas“
Kavinė „Nykštukas“ / Ogmios nuotr.

1. „Pasakų pasaulis“. Slėnis, kuriame gyvena fėjos, gnomai ir drakonai

Visiems, kas neabejingi pasakoms, būtina apsilankyti „Ogmios mieste“ įsikūrusiame „Pasakų pasaulyje“. Tai ištisas fantazijų pasaulis, materializavęsis iš vaikų autorės Editos Lei knygų. Šių knygų autorė, lėlininkė, pati, savo rankomis atkūrė tiek savo knygose gyvenančius personažus, tiek ir jų namus bei visą aplinką, kurioje tie namai įkurti. Čia, savo akimis galima pamatyti viską, apie ką kalbama Editos Lei „Fėjų slėnio“ knygose.

Keliaujant magiško miško labirintais, lankytojai gali stebėti savo nameliuose ir kiemuose bruzdančias fėjas, puotaujančius gnomus, urvuose besislepiančius drakonus ir dar daugybę kitų, stebuklingų, užburiančių dalykų.

Ogmios nuotr./Pasakų pasaulis
Ogmios nuotr./Pasakų pasaulis

Pasak „Pasakų pasaulio“ vadovės ir puoselėtojos Aurelijos Čižauskaitės-Butkaliuk, tai labai meditatyvi, lėta, fantazijų kupina aplinka, kuri pakeri ne tik vaikus, bet ir juos atlydėjusius suaugusiuosius... „Kiekviena, maždaug 250 kv. m plote, „Ogmios mieste“ įsikūrusio „Pasakų pasaulio“ detalė kruopščiai pagaminta nuostabiosios auksarankės Editos Lei rankomis. Visą tai tiesiog būtina pamatyti ir patirti, nes pojūčių, kurie užvaldo čia apsilankius, atpasakoti tiesiog neįmanoma“ – sako Aurelija.

Be to, „Pasakų pasaulyje“ vyksta ir įvairios vaikų stovyklos, fotosesijos, gimtadienio šventės, pasakų dirbtuvės, „fėjų grožio akademija“ ir daugybė kitų pramogų vaikams. Skamba išties įspūdingai, tiesa? Šį magišką pasakų pasaulį galite rasti Vilniuje, Ogmios mieste, Verkių g. 29.

2. „Zoopark“. Pažintis su gyvūnais... neišvykus iš miesto!

Dar viena, įdomi idėja – apsilankymas vieninteliame Vilniuje zoologijos sode – „Zoopark“. Tai „Ogmios mieste“ įsikūręs, uždaras (net 2500 kv. m. ploto) zoologijos sodas, kuriame gyvena net 60 skirtingų egzotinių gyvūnų rūšių! Pasak „Zoopark“ atstovės Ugnės, parke galima apsilankyti patiems savarankiškai arba drauge su gidu. „Tik nemanykite, kad gido vedama ekskursija bus panaši į biologijos pamoką. Tikrai ne! Tai ne tik informatyvus, bet ir interaktyvus, valandos laiko turas po zoologijos sodą, kurio metu vaikai galės ne tik pamatyti ir daugiau sužinoti apie gyvūnus, jų gyvenimo būdą, keistus ir neįprastus jų įpročius ar savybes, bet kai kuriuos iš jų pamaitinti ar net palaikyti!“ – šypsosi Ugnė.

„Zoopark“ galima iš arti pamatyti vieną mažiausių primatų pasaulyje – nykštukinę marmozetę, smalsuolius katinius lemūrus, surikatų šeimą, didžiausius vėžlius Lietuvoje, spalvotąsias papūgas loriketas ir daugybę kitų gyvūnų.

Ogmios nuotr./vienintelis Vilniuje zoologijos sodas – „Zoopark“
Ogmios nuotr./vienintelis Vilniuje zoologijos sodas – „Zoopark“

„Zoopark“ galima švęsti ir gimtadienius, turime net 6 erdvius gimtadienių kambarius. Maža to, organizuojame ir rudens, žiemos bei pavasario atostogų vaikų stovyklas, kurių metu vaikai tampa jaunaisiais zoologais ir daro daugybę dalykų kartu su zoologijos sode dirbančiais gyvūnų prižiūrėtojais: maudo vėžlius, valo smiltpelių narvelius, maitina beždžiones. Tokiu būdu vaikai ne tik turiningai leidžia laiką, bet ir susipažįsta su įsipareigojimais, kuriuos tenka prisiimti norint auginti naminį gyvūnėlį“ – apie „Ogmios mieste“ įsikūrusio zoologijos sodo pramogų ir paslaugų spektrą pasakoja jo atstovė Ugnė.

„Esate laukiami visada! Tačiau itin kviečiame pas mus apsilankyti rugsėjo 15 – 17 dienomis, kuomet švęsime 5-ąjį gimtadienį! Tomis dienomis, parko svečius džiugins animatoriai, vyks įvairios kūrybinės edukacijos, muilo burbulų fiesta. Svečius vaišinsime šventiniu tortu ir džiuginsime daugybe kitų staigmenų!“ – tobulą progą apsilankyti šiame zoologijos sode išduoda Ugnė.

3. „Nykštukas“. Vietelė, kurioje noriai valgo net ir patys nevalgiausi vaikai!

„Neptūno, Drakono arba Pelenės“ sriuba, „Meškino“ košė, akytes ir bulvių košės kepurę turintys „Nykštuko“ kotletukai ir, ko gero didžiausias skirtingų ledų skonių asortimentas – tik keletas labai gardžių ir išskirtinai patiektų vaikų kavinės „Nykštukas“ ruošiamų patiekalų.

Pasak šios kavinukės atstovės Milanos, „Ogmios mieste“ įsikūrusioje vaikų kavinėje „Nykštukas“ – valgo net ir patys nevalgiausi vaikai. „Viena iš to priežasčių – išskirtinis patiekalų patiekimas. Mudu su vyru, esame kavinukės savininkai; aš pati, dar ir interjero dizainerė, o mano vyras – fotografas, tad estetika mums itin svarbi. Štai kodėl daug dėmesio skiriame ne tik kavinukės interjerui, patiekalų ingredientų ir paruošimo kokybei, bet ir jų patiekimui. Ir pastebėjome, kad tai tikrai veikia! Dažnu atveju vaikai ima valgyti, nes jiems gražu! O paragavę supranta, kad dar ir skanu!“ – džiaugiasi Milana.

Ogmios nuotr./Kavinė „Nykštukas“
Ogmios nuotr./Kavinė „Nykštukas“

Kavinė „Nykštukas“ – tai atgaivinta legendinė, kadaise populiariausia vaikų kavinė Vilniuje. Jos sienas puošia menininko Mariaus Jonučio tapytos pasakos, per stiklą galima stebėti kaimynystėje įsikūrusiame zoologijos sode gyvenančias beždžionėles, pažaisti didelėje kavinukės žaidimų erdvėje bei žinoma pavalgyti gardžių patiekalų. Planuojama organizuoti meninius ir edukacinius užsiėmimus mažiems virėjams ir kepėjams.

Dažnu atveju vaikai ima valgyti, nes jiems gražu! O paragavę supranta, kad dar ir skanu!

„Patys esame dar visai nedidelių vaikų tėvai, todėl puikiai suprantame kokia nelengva užduotis įkalbėti vaikus valgyti sveiką maistą, sriubas, arba bulvių košę vietoj bulvyčių „fri“. Tad nors „Nykštuko“ virtuvėje ką tik įmanoma gaminame be aliejaus, garuose, iš kruopščiai atrinktų, kokybiškų ingredientų, bet yra ir standartinių vaikų mėgstamų patiekalų, tokių kaip picos arba vištienos kepsneliai su bulvytėmis „fri“. Didelį dėmesį skiriame ne tik maisto kokybei, bet ir patiekalų pavadinimams bei patiekimui. Na, pavyzdžiui, valgydami „Neptūno sriubą“, vaikai dažniausiai net nepastebi, kad valgo žuvienę, ir suvalgo ją pasigardžiuodami. Arba taip vaikų mėgstamus mėsainius gaminame kiek kitaip nei įprasta: standartinį mėsainio paplotėlį pakeičiame sveikuolišku kalakutienos maltinuku, įprastus padažus kokybiškais, naminiais padažais be nereikalingų priedų – ir visi laimingi: tėvai, kad vaikai valgo sveikai, o vaikai – kad gali valgyti skaniai ir būtent tai, ką mėgsta“ – triukais dalinasi Milana.

Tad jei pramogaudami su vaikais praalksite – „Ogmios mieste“ įsikūręs „Nykštukas“ – vieta, kuri pradžiugins visus šeimos narius!

4. „Skypark Vilnius“. Saugi erdvė ekstremalių pojūčių ir aktyvaus laisvalaikio gerbėjams

Jei su vaikais laiką mėgstate leisti dar aktyviau ir ieškote kiek ekstremalesnių pramogų, tikrai nenusivilsite užsukę į „Skypark Vilnius“. Šioje, „Ogmios mieste“, 1600 kv. m. plote įsikūrusioje erdvėje, galėsite išbandyti didžiausias batutų platformas Europoje, kempinių baseinus, individualias batutų fitneso treniruotes su patyrusiais treneriais, o prireikus, ir atšvęsti gimtadienį viename iš 13-kos, skirtingų tematikų, gimtadieniams skirtų kambarių.

Ogmios nuotr./„Skypark Vilnius“
Ogmios nuotr./„Skypark Vilnius“

„Skypark Vilnius“ – patiks ne tik mažiesiems, bet ir visiems ekstremalių pojūčių mėgėjams, ar tiems, kam norisi saugioje aplinkoje pasimokyti naujų triukų.

5. „Druakos Pasakos“. Ieškantiems sveikuoliškų pramogų

Druskų kambarys „Druskos pasakos“ – tai „Ogmios mieste“ įsikūręs kambarys, kuriame sienos, lubos ir grindys padengtos storu druskos sluoksniu. Dėl išskirtinės išvaizdos, jame pabūti labai patinka ir vaikams. O nuostabiausia tai, kad jame būti – labai sveika, mat druskų kambaryje teikiama haloterapijos paslauga, kuomet į jį, per specialias angas purškiamas sausas druskos aerozolis, kuris pasižymi priešuždegiminiu, bronchus atpalaiduojančiu, gleives skystinančiu, uždegimą mažinančiu poveikiu.

Ogmios nuotr./Druskų kambarys „Druskos pasakos“
Ogmios nuotr./Druskų kambarys „Druskos pasakos“

Buvimas druskingoje aplinkoje teigiamai veikia bendrą žmogaus savijautą. Šios procedūros ramina nervų sistemą, stiprina imunitetą. Tad druskų kambarys – ne tik įdomi, bet ir sveika pramoga, puikiai tiksianti šiuo metu, kai orai keičiasi ir tiek vaikų, tiek suaugusių imunitetą pastiprinti tikrai neprošal.

„Ogmios miesto vaikystės autobusas“ – pramogos vilniečiams ir miesto svečiams

„Ogmios mieste“ vykstanti vaikų ir suaugusiųjų grupėms skirta ekskursija „Vaikystės autobusas“ – tai unikalus „Pasakų pasaulio“ vadovės Aurelijos inicijuotas projektas, skirtas ne tik vilniečiams, bet ir kituose Lietuvos miestuose gyvenantiems vaikams ir jų tėvams.

„Vaikystės autobusas, vaikus iš bet kokio Lietuvos miesto ar miestelio, atveža įspūdžių ir stebuklų kupinam laisvalaikiui „Ogmios mieste“, Vilniuje. Ekskursijos dalyviai lankosi „Pasakų pasaulio fėjų slėnyje“, kur turi galimybę savo akimis pamatyti magišką mišką, kuriame gyvena fėjos, gnomai, drakonai ir kiti mistiniai personažai, o viską ten apžiūrėję traukia į valandos laiko interaktyvią ekskursiją su gidu zoologijos sode „Zoopark“. Ten vaikai maitina triušius, papūgas, šikšnosparnius ar žuvis, sužino daugybę įdomių dalykų apie gyvūnus, gamtą bei turi galimybę iš arti pamatyti įvarius egzotinius gyvūnus. Po gausybės įspūdžių sukilusį alkį, malšina nuostabioje vaikų kavinėje „Nykštukas“.

Ogmios nuotr./Popietė Ogmios mieste
Ogmios nuotr./Popietė Ogmios mieste

Šis „Vaikystės autobuso“ pramogų paketas – išskirtinė galimybė visose trijose vietose papramogauti pigiau, mat tokia ekskursija vienam asmeniui kainuoja 17 Eur. Na, o po visų šių pramogų, vaikams nepaprastai patinka pažaisti bendrose „Ogmios miesto“ erdvėse – padūkti prie fontanų, pasigardžiuoti ledais, pažaisti vaikams skirtose erdvėse ir t.t.

Viena vieta, daugybė pramogų

Taigi, jei tik pritrūkote idėjų ką nuveikti su vaikais, keliaukite į „Ogmios miestą“, Verkių g. 29, Vilnius. Visos penkios išvardintos pramogos Jūsų laukia būtent ten, tad kad ir koks bebūtų oras, tikrai atrasite ką įdomaus ir naudingo nuveikti!

„Ogmios miestas“ – viena vieta, daugybė pramogų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius