Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ar aš mirsiu, mamyte?“ COVID-19 sergančio 5-mečio mama iš Anglijos ragina: žmonės, likite namuose

Daugiau nei 53 tūkstančių pasidalijimų sulaukė 30-metės Lauren Fulbrook, gyvenančios Vorčesteršyre (JK), istorija. Dviejų vaikų mama feisbuke papasakojo, ką išgyvena, penkiamečiam sūnui užsikrėtus koronavirusu ir susirgus su komplikacijomis. Lauren perspėja tėvus – net ir mažus vaikus COVID-19 liga gali labai paveikti. Moteris aprašė sūnaus Alfie ligos simptomus: karščiavimas iki 42 laipsnių, haliucinacijos ir vėmimas.
Vaikas
Vaikas / 123RF.com nuotr.

Kaip rašo metro.co.uk, kai Alfie buvo paguldytas į ligoninę, Lauren teko tik bejėgiškai stebėti jį gulintį ir klausinėjantį: „Ar aš mirsiu, mamyte?“ Savo feisbuko paskyroje ji rašė:

„Koronavirusas NĖRA POKŠTAS. Liaukitės rizikavę savo gyvybėmis vien dėl to, kad norite nueiti į barą, restoraną ar nusipirkti 7 pakuotes tualetinio popieriaus. Kaip sergančiojo COVID-19 šeimos narė, aš iš arti mačiau, ką tai reiškia.

Turėjau žiūrėti, kaip mano penkerių metų vaikas, iki tol buvęs energingiausias pasaulyje, nebejuda, nevalgo, vos atsigeria vandens ir šlapinasi.

Jo temperatūra nekrito žemiau kaip 40 laipsnių, o daugiausia pakilusi buvo iki 42,3 laipsnių, vaikas vėmė. Stebėjau, kaip jis kleidi ir verkia nuo galvos skausmo, kaip greitoji pagalba paima tepinėlį ir patvirtina – testas teigiamas.“

Lauren rašė, jog „blogiausia patirtis jos gyvenime“ buvo, kada Alfie pasireiškė pirmieji simptomai kovo 16-ąją: „Jo (sūnaus – red.) cukraus lygis kraujyje nukrito iki 3,7, kvėpavimo lygis siekė 18–20, o pulsas – 180. Jis gausiai prakaitavo, drebėjo nuo šalčio, duso ir negalėjo žiūrėti į šviesą.“

Klaipėdos VSB iliustracija/COVID-19 ligos simptomai
Klaipėdos VSB iliustracija/COVID-19 ligos simptomai

Toliau ji prašė supratimo: „Prašau, likite namuose. Kuo greičiau visi izoliuosimės, laikysimės atstumo, tuo greičiau visa tai baigsis, – socialiniame tinkle rašė mama. – Nors COVID-19 protrūkio padariniai vaikams paprastai pasireiškia silpniau, čia dar yra daugybė nežinomųjų.

(...) net ir praėjus daugiau nei savaitei nuo susirgimo, Alfie vis dar nėra pasveikęs. Jis dar kosti ir turi temperatūros, bet pamažu sveiksta“, – metro.co.uk pasakojo britė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius