Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar išmanūs žaislai skirti tik vaikų pramogai?

Nemažai tėvelių vis dažniau dairosi išmaniojo žaislo, tikėdamiesi taip pradžiuginti atžalas ir bežaidžiant išmokyti juos elgtis su išmaniaisiais įrenginiais. Tačiau dažnai atsitinka, kad tėveliai yra girdėję tik apie kelias išmaniųjų žaislų galimybes, ir naujoviškus žaislus dažniausiai vertina tik kaip malonią pramogą. Pasikalbėjus su ekspertais išaiškėja daugybė kitų naudingų savybių, kurias gamintojai suteikė išmaniesiems žaislams.
Ar išmanūs žaislai skirti tik vaikų pramogai? Užsakovo nuotr.
Ar išmanūs žaislai skirti tik vaikų pramogai? Užsakovo nuotr.

Žaisdami vaikai gali mokytis užsienio kalbų, skatinami būti rūpestingi ir atsakingi, lavinti judesių koordinacija ir reakciją, taip pat įsitraukti į aktyvesnį sportavimą. Kokių naudingų dalykų gali išmokti vaikai su išmaniaisiais žaislais, sutiko papasakoti tėvelius konsultuojantis „Bitės“ Išmaniųjų mokyklos ekspertas Egidijus Adomkaitis

Bežaidžiant išmokstama greičiau ir linksmiau

Kaip pastebi E. Adomkaitis, šiais laikais vaikai nuo pat mažų dienų yra mokomi užsienio kalbų. Tam, kad būtų lengviau, į pagalbą skuba išmanieji žaislai, nes žaidžiant mokytis visada įdomiau.

Pavyzdžiui, didžiulio populiarumo Lietuvoje per praėjusias Kalėdas jau sulaukė vienas populiariausių pasaulyje išmaniųjų žaislų vaikams „Furby“. Kalbantis gyvūnėlis, kuriame užprogramuota šimtai jaustukų ir posakių anglų kalba, gali tapti linksmu mokytoju. Jo ištariamos frazės dažniausiai tiksliai atitinka tai, ką sako ar su plepiuoju padarėliu daro jo šeimininkas.

Bendraujant ir mokant žaislą kalbėti, vaikas lengvai įsimena tas frazes, kurias jis sako padarėliui, ir tas, kuriomis jam atsakinėja žaislas.

Telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ mobiliųjų technologijų ekspertas Egidijus Adomkaitis
Telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ mobiliųjų technologijų ekspertas Egidijus Adomkaitis

„Taip mažieji ne tik greičiau išmoksta anglų kalbos, bet ir įgyja nuolat lydintį draugą, nes vaikas mato, kada padarėlis liūdi, džiaugiasi, kada su juo reikia švelniai pabendrauti ar paguldyti pietų miego. Išmanusis žaislas suprogramuotas taip, kad žaidžiant reikėtų juo rūpintis, maitinti, būti draugiškam – jaunasis šeimininkas mokomas elgtis atsakingai“, – teigia E. Adomkaitis.

Kiekvienas vaikas gali pasirinkti būtent jam patinkančią žaislo kailiuko spalvą ir modelį, tad mergaitės ir berniukai jaučiasi turintys tik jiems skirtą gyvūnėlį.

Minkštas padarėlis išreiškia net 5 emocijas – visai kaip tikras gyvūnas, todėl tai gali tapti puikia išeitimi tiems, kurie namuose negali laikyti tikrų augintinių. Keičiantis nuotaikai žaislas rodo skirtingas mimikas, reaguoja į glostymą, papurtymą ar į uodegos timptelėjimą.

Pūkuotasis „Furby“ linksminasi, juokauja, žaidžia, dainuoja ir šoka. Taip pat jis reaguoja ir girdėdamas žmogaus balsą, geba šokti skambant muzikai: „Jei su žaislu elgiamasi švelniai – jis patenkintas, jei grubiai – pyksta ir niurzga. Taip žaislas pats moko savo mažąjį šeimininką malonaus ir draugiško elgesio.“

Ar išmanūs žaislai skirti tik vaikų pramogai? Užsakovo nuotr.
Ar išmanūs žaislai skirti tik vaikų pramogai? Užsakovo nuotr.

Paskatina vaikus daugiau judėti

Vienas aktualiausių šių laikų klausimų – kaip susitarti su vaiku, jog šis daugiau judėtų, tyrinėtų pasaulį ir neleistų dienų prie televizorių ar kompiuterių. Pasitelkus išmanius priedus, galima be vargo juos sudominti sportu, pakviesti pažaisti kartu futbolą ar krepšinį ir visa tai paversti linksmu žaidimu su užduotimis ir įvertinimais.

Kiekvienam vaikui tėveliai gali sukurti specialių dienos aktyvumo režimą, kuris yra vertinamas vaikams lengvai suprantama 100 balų skale.

Puikus pavyzdys – belaidė apyrankė „X-Doria KidFit“. Pastaroji 5–13 metų vaikams padeda džiaugtis judėjimu, sėdimus žaidimus keisti judriaisiais, o skaičiuojami balai azartiškai įtraukia į smagias rungtynes už kiekvieną tašką.

„Su išmaniąja apyranke tėveliams lengviau suprasti, ar vaikučiai juda pakankamai, ir pasiūlyti judresnių užsiėmimų, pavyzdžiui pažaisti gaudynių, lenktynių, futbolą ar bet kurį kitą judresnį žaidimą“, – teigia išmaniųjų įrenginių ekspertas. Kiekvienam vaikui tėveliai gali sukurti specialių dienos aktyvumo režimą, kuris yra vertinamas vaikams lengvai suprantama 100 balų skale.

Taip pat jis pastebi, kad išmanių automobilių modeliais ar skraidyklėmis mažieji gali gerinti savo judesių koordinaciją, reakciją ir atidumą, išmokti apskaičiuoti važiavimo kelią ir judėjimo greitį. O kad būtų įdomiau, visada galima sugalvoti ir papildomų užduočių, pavyzdžiui, įveikti kliūčių ruožą ar per trumpiausią laiką nuvykti į sutartą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius