-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar žinote, kokio amžiaus pagaliau pradedate suprasti savo tėvus?

Labai dažnai įsivaizduojame esantys nepakeičiami, o savo gyvenimą mokame tvarkytis kur kas geriau nei kiti. Kam reikalingi tie įkyrūs tėvų patarimai!
Šeima
Šeima / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Vaikai Amžius

Sutikite, greičiausiai kiekvienam mūsų teko pagalvoti, kad gimdytojai visiškai nieko neišmano apie pasaulį, mus supančią aplinką, o ką jau kalbėti apie gyvenimo tiesas. Tačiau suvokimas, kad tėvai galbūt yra kur kas protingesni, nei galime pamanyti, vis dėlto kažkada ateina...

Neseniai publikuotame tyrime tikinama, jog pagarba ir požiūrio lūžis „pasirodo, tėvai buvo teisūs“ įvyksta sulaukus maždaug 27-erių metų.

Tyrimas, kuriame dalyvavo apie 2 000 britų šeimų, atskleidė, kad prireikia daugiau kaip dešimtmečio, jog suvoktumei, kokie yra tavo tėvai ir kiek jie įdėjo pastangų, norėdami pasielgti teisingai. O juk vaikams retai patinka gimdytojų požiūris ir patarimai.

Pasirodo, moterys kur kas greičiau pradeda suprasti tėvus, o suaugusios jos net du kartus dažniau nei vyrai kreipiasi į juos pagalbos dėl finansinių ar buities rūpesčių. Vyrams prašyti mamos ar tėčio patarimo – kur kas sunkiau. Tačiau jie, pirmą kartą palikę namus ar radę darbą, tuo pačiu pakeičia ir požiūrį į gimdytojus. Tiksliau tariant, pagaliau pradeda suprasti.

Taip pat atskleidžiama, kad tiriamieji (net trys ketvirtadaliai) mano, jog dabar turėtų rodyti kur kas daugiau pagarbos nei tai darė dar paauglystėje. Pasirodo, tik vienas žmogus iš keturių sunkiuoju laikotarpiu gebėjo priimti tėvų teikiamą pagalbą ir atsižvelgti į jų patarimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius