Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Darjušas Lavrinovičius apie vaikų auklėjimą: „Nė karto nesu paėmęs diržo“

Krepšininkas Darjušas Lavrinovičius sako esąs griežtas tėvas, tačiau kaip jam sekasi auklėti savo atžalas, bus matyti ateityje. Darjušo ir Editos Lavrinovičių šeimoje auga 12 ir 14 metų berniukai, o šiemet šeimą pradžiugino ir trečioji poros atžala – dukra.
Darjušas Lavrinovičius
Darjušas Lavrinovičius / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Kaip sekasi auklėti, dar anksti kažką ir sakyti, nes jie dar paaugliai. Bet šiuo momentu aš labai patenkintas vaikais. Su žmona kiek skiriasi požiūris į gyvenimą, į vaikų auklėjimą.

Mama yra nuolaidesnė, rūpestingesnė, o aš noriu, kad jie užaugtų savarankiški.

Mama labai nori kontroliuoti, nori žinoti, ką, kaip, kur ir kada jie veikia. Aš pats augdamas jau nuo 14–15 metų buvau savarankiškas. Ir tas mano gyvenimas nebuvo iš blogiausių. Norėtųsi, kad ir vaikai tokie būtų“, – kalbėjo žinomas krepšininkas.

Prisimindamas savo vaikystę D.Lavrinovičius sako, kad pats nuo tėvo į kailį yra gavęs kelis kartus, tačiau augindamas savo vaikus fizinių bausmių jis vengia ir auklėja sūnus kitaip.

„Nė karto nesu paėmęs diržo, ir labai tuo džiaugiuosi. Užtenka žodžio, diržo nereikia“, – teigė žinomas krepšininkas.

Tiesa, pats D.Lavrinovičius save vadina griežtu tėvu. Kalbėdamas apie vaikų auklėjimo principus krepšininkas akcentuoja svarbiausius vertybinius dalykus.

„Šeimoje negali būti neatsakingumo, melavimo, apgavystės. Tai ir stengiuosi įskiepyti, perduoti vaikams.

Laimė nėra sėkmė, ji ateina per sunkų darbą. Noriu, kad jie suprastų, jog darbas puošia žmogų ir nereikia jo bijoti“, – sakė D.Lavrinovičius.

Taip pat šeima skatina vaikus pasitikėti tėvais ir, jei iškyla rūpesčių, apie tai kalbėtis.

„Kalbėjimas yra pagrindinis dalykas. Vaikas turi papasakoti net ir blogus dalykus, pasitikėti tėvais.

Kartą, kai mes dar gyvenome kitoje šalyje, sūnus man papasakojo, kad jo iš jo bendraamžis prašo pinigų, ir tai kartojasi. Tada jo klausiau: ar prašo paskolinti? Ne, pasirodo, kad tiesiog reikalauja duoti pinigų ir tai panašėja į reketą. Tada pats ėjau kalbėtis su tuo vaiku, vėliau su jo mama. Tuo problemos ir baigėsi֧“, – kalbėjo D.Lavrinovičius.

Buvo laikas, kai šeimos vyresnysis vengdavo pokalbių su tėvais. „Aš vis bandau prie arbatos kalbėtis. Prie kiekvieno vaiko yra skirtingas priėjimas. Vienas yra jautresnis, kitas – drąsesnis. Tad rasti bendrą kalbą yra labai didelis tėvų darbas“, – sakė pašnekovas.

Abu jo sūnūs, pasak krepšininko, yra skirtingi. Pavyzdžiui, vienas didžiuojasi esąs žinomo krepšininko sūnus, o kitas linkęs viešai apie tai nekalbėti.

„Aš manau, kad jiems augti, būti tarp bendraamžių yra sunkiau, nei tiems vaikams, kurių tėvai nėra gerai žinomi žmonės“, – svarstė krepšininkas.

Vis dėlto pašnekovas teigė, kad auginti ir auklėti sūnus jam atrodo lengviau nei dukrą: „Aš tiesiog nežinau, kaip auklėti mergaitę. Tad jos auklėjimą labiau patikėsiu mamai“, – juokavo D.Lavrinovičius.

Darbo dienomis nuo 11 iki 13 val. ir nuo 17 iki 21 val. galima paskambinti nemokamu anoniminiu numeriu 8 800 900 12 ir su Tėvų linijos“ profesionaliu psichologu pasikonsultuoti rūpimais vaikų auklėjimo klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius