Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 03

Dirbate per dvi darbovietes ar daugiau nei etatu? Kiek tėvadienių / mamadienių priklauso

Vaikus auginantiems tėvams, norintiems skirti daugiau laiko atžaloms, o kartu – ir susitvarkyti svarbius reikalus, labai aktualus mamadienių ir tėvadienių klausimas. Štai 15min.lt skaitytojas, dirbantis dviejose darbovietėse, pasiteiravo, ar jam ir tėvadieniai priklauso kiekvienoje iš jų, ar teks rinktis, kurioje vienoje imti poilsio dieną. Šis klausimas aktualus ir asmenims, kurie dirba papildomai – daugiau nei etatu.
Brigida Bacienė ir asociatyvioji nuotr.
Brigida Bacienė ir asociatyvioji nuotr. / Shutterstock ir Nasicomyfoto.lt nuotr.

Į skaitytojo klausimą atsako advokato padėjėja, Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos narė Brigida Bacienė, kuri kartu aptaria, kiek apskritai tėvadienių bei mamadienių ir kam priklauso.

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite mums el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant savo problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nariai.

Kam priklauso mamadieniai bei tėvadieniai

Kaip teigia Brigida Bacienė, papildomų poilsio dienų – vadinamųjų tėvadienių ir mamadienių – suteikimo tvarką numato Darbo kodeksas. Jo 138 straipsnio 3 dalyje yra nurodyta, kad mamadieniai ir tėvadieniai priklauso tėvams keliais atvejais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius