Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Diskusija: „Vaikas ir internetas: kada jau laikas ir kaip?“

Jau vasario 8 d. 18 val. kviečiame drauge minėti pasaulinę Saugesnio interneto dieną ir portale 15min stebėti nuotolinę diskusiją „Vaikas ir internetas: kada jau laikas ir kaip?“
Diskusija „Vaikas ir internetas“
Diskusija „Vaikas ir internetas“

Ryšių reguliavimo tarnybos bei projekto „Saugesnis internetas“ partnerių organizuojamos diskusijos metu bandysime išsiaiškinti, kada jau laikas vaikus supažindinti su internetu ir kaip tai padaryti.

Su specialistais ir žinomais visuomenės veikėjais:

  • Apžvelgsime, kiek laiko mūsų vaikai įprastai praleidžia internete ir kam skiria daugiausiai laiko jame bei padiskutuosime, kaip pandemija ir nuotolinis mokymasis pakeitė laiko leidimą virtualioje erdvėje.
  • Susipažinsime su pavojais, kurie vaikų tyko internete, o diskusijos dalyviai pateiks praktinių patarimų, kaip tėvai gali užtikrinti kuo saugesnį laiką prie ekranų bei kokių saugumo priemonių vertėtų imtis kiekvienam tėvui.
  • Padiskutuosime apie vaikų priklausomybę nuo interneto – kada ji atsiranda, kaip ją atpažinti ir ką daryti toliau.

Šiuos bei kitus klausimus aptarsime kartu su VšĮ „Vaikų linija“ psichologe Jurgita Smilte Jasiulione, laidų vedėja, socialinių tinklų žvaigžde, įvairių iniciatyvų autore bei dviejų vaikų mama Indrė Stonkuviene ir Ryšių reguliavimo tarnybos Skaitmeninių paslaugų departamento direktoriumi Vaidotu Ramonu.

Tėveliai, nepraleiskite progos ir vasario 8 dieną stebėkite portale 15min diskusiją „Vaikas ir internetas: kada jau laikas ir kaip?“.

Kurkime geresnį ir saugesnį internetą kartu!

123RF.com nuotr./Vaikas prie kompiuterio
123RF.com nuotr./Vaikas prie kompiuterio

Saugesnio interneto diena visame pasaulyje vasario mėnesį minima jau nuo 2004 metų. Beveik 200 šalių kasmet prisijungia prie šios Europos Komisijos iniciatyvos, kurios tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis.

Saugesnio interneto dienos diskusijos organizatoriai: Ryšių reguliavimo tarnyba. Diskusijos partneriai: Nacionalinė švietimo agentūra, asociacija „Langas į ateitį“, VšĮ „Vaikų linija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius