Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europinę iniciatyvą dėl šeimos apibrėžimo Lietuvoje parėmė beveik 39 tūkst. piliečių

Europinę iniciatyvą dėl šeimos apibrėžimo Lietuvoje parašais parėmė beveik 39 tūkst. piliečių, nustatė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).
Šeima.
Šeima. / 123RF.com nuotr.

Iš viso iniciatyvą „Mama, tėtis ir vaikai – Europos piliečių iniciatyva santuokai ir šeimai apsaugoti“ pasirašė per 39 tūkst. piliečių, dar per 6,8 tūkst. piliečių parėmė elektronine forma.

Po VRK patikros nustatyta, kad įstatymo reikalavimus atitinka 38 tūkst. 811 parašų, iniciatoriams bus išduotas sertifikatas, jog Lietuvoje surinkta tiek pritarimo pareiškimų šiai iniciatyvai.

VRK narė Svetlana Misevičienė sakė, kad pateiktų parašų skaičius po patikros sumažėjo dėl klaidingai nurodytų asmens kodų, išbraukti pasirašusių nepilnamečių parašai, surinkta ir ne ES piliečių parašų, taip pat kai kurie parašai dubliavosi – buvo pasirašyta ir popieriniame variante, ir elektroniniu būdu.

Pagal šį apibrėžimą šeima taip pat būtų laikoma, pavyzdžiui, vieniša mama ar tėtis ir jų vaikai, tačiau šeima nebūtų laikoma vienalytė partnerystė.

Europos piliečių iniciatyva „Mama, tėtis ir vaikai“ siekiama Europos Sąjungos teisėje nustatyti, kad santuoka yra nuolatinė ir ištikima vyro ir moters sąjunga, o šeima – pagrįsta santuoka ir (arba) giminyste. Pagal šį apibrėžimą šeima taip pat būtų laikoma, pavyzdžiui, vieniša mama ar tėtis ir jų vaikai, tačiau šeima nebūtų laikoma vienalytė partnerystė.

ES piliečių iniciatyva „Mama, tėtis ir vaikai“ ES komisijoje registruota 2015 metų gruodžio 11 dieną. Iniciatyvos organizatoriai – piliečių komitetas – turėjo vienus metus, per kuriuos galėjo rinkti būtinus parašus.

Tam, kad ES institucijos nagrinėtų iniciatyvą, būtina surinkti mažiausiai 1 mln. ES piliečių parašų iš ne mažiau kaip septynių valstybių narių. Kiekvienoje iš valstybių iniciatyvą pasirašyti turi tam tikras minimalus piliečių skaičius. Lietuvai nustatytas minimalus skaičius buvo 8250 balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius