Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotokonkursas #LietuviškiTėčiai. Dalyvaukite ir laimėkite solidžius prizus šeimai!

Dar vis pasitaiko moterų, kurios aikčioja iš nuostabos, jeigu vyras pakeičia kūdikiui sauskelnes, jei sugeba pašildyti mišinuką ir pamaitinti mažylį. O jau už tai, kad vaiką aprengia ir netgi (!) išveža į lauką, jau apskritai galvoja teikti tėvystės Oskarą.
Tėtis Johanas iš fotoprojekto „Swedish Dads“.
Tėtis Johanas iš fotoprojekto „Swedish Dads“. / Johano Bävmano nuotr.
Temos: 3 Vaikai Tėvai Tėtis

Taip, psichologai sako, kad moterų mastymo ir įgūdžių sistema labiau pritaikyta vaiko priežiūrai bei jo poreikių patenkinimui (ypač kai kūdikis dar žindomas), tačiau jei vyras ne toks įgudęs, tai visai nereiškia, kad jis nemoka, nesugeba ir vaiką prižiūrės prasčiau.

Nesvarbu, kad su tėčiais būdami vaikai labiau apverčia namus, o ir lėkštės pačios nesusiplauna... Tiesiog tėčiai, kurie leidžia laiką su vaikais, juos moko kitų dalykų: nesusitelkti į smulkmenas, džiaugtis akimirka, tėčiai gal labiau pasitiki vaikais ir jų nekontroliuoja, leidžia mėginti, klysti, kristi, keltis... Ir, kas svarbiausia, juk tie vaikai užauga!

Mes norime parodyti, kad mūsų tėčiai tai gali – leisti turiningai laiką su atžalomis, susitvarkyti buityje, padėti vaikams augti ir suprasti pasaulį.

Kviečiame dalyvauti Švedijos ambasados, Švedijos instituto ir 15min organizuojamame nuotraukų konkurse #LietuviškiTėčiai. Laukiame nuotraukų, kuriose tėčiai būtų įamžinti su savo vaikais kasdienybės akimirkose: gamina jiems valgį, maitina, sodina ant puoduko, stato palapinę kambaryje iš kėdžių ir paklodžių, pina dukrai kasas, žaidžia su vaikais persirengęs kokiu nors herojumi ir pan. Svarbu, kad būtų jaukios tėčio ir vaiko/-ų akimirkos namuose ar lauke! Svarbu emocija!

Idėja – po „Swedish Dads“ sėkmės

Ne paslaptis, jog Švedija garsėja savo modernia šeimos politika. Beje, ši šalis pirmoji pasaulyje 1974 metais pasiūlė motinystės vaiko priežiūros atostogas pervadinti tėvystės atostogomis. Ir dabar, praėjus daugiau nei 40 metų, tėčiai pasinaudoja 25 proc. iš visų porai suteiktų dienų vaiko priežiūros atostogoms.

„Swedish Dads“ yra fotoparoda, kurios esmė – portretai tėvų, kurie pasirinko likti namuose ir prižiūrėti vaikus mažiausiai 6 mėnesius.

Švedų fotografas Johanas Bävmanas klausinėjo tėvų, kodėl jie nusprendė išeiti tėvystės atostogų, ką ši patirtis jiems atnešė ir kaip pasikeitė santykiai su gyvenimo partneriu bei vaikais. Parodos tikslas buvo parodyti lyčių lygybę vaiko priežiūroje.

Taigi, kuo puikiausias įkvėpimas parodyti, pasigirti, pasididžiuoti ir rūpestingais, mylinčiais ir atsakingais bei išradingais Lietuvos tėčiais. Moterys, įamžinkite savo vyrus, kurie mielai dalijasi su jumis vaiko priežiūra!

Konkurso taisyklės

  • Konkursas vyksta iki 2017 metų balandžio 8 dienos (imtinai).
  • Nuotraukas pateikite kokybiškas ir tinkamo dydžio. Reikalavimai nuotraukai: ji turi būti kokybiška, geros rezoliucijos, t. y. rekomenduojama ne mažesnės raiškos nei 3000x2000 pikselių ir ne mažesnės nei 300 dpi rezoliucijos. Rekomenduojamas nuotraukos dydis turėtų būti ne mažesnis nei 3 Mb.
  • Autorius gali pateikti tik vieną nuotrauką. Nuotraukos autoriumi gali būti tėtis (pavyzdžiui, asmenukė) arba artimieji.
  • Nuotraukas siųskite el. paštu: lietuviskiteciai@15min.lt.
  • Laiške nurodykite: savo (tėčio) vardą ir pavardę, amžių, užsiėmimą, el.pašto adresą, telefono numerį.
  • Trumpai apibūdinkite, ką jums reiškia tėvystė ir būti tėčiu.
  • SVARBU. Nepageidautinos nuotraukos, darytos fotostudijoje! Norime kasdienybės akimirkų iš tėčio ir vaiko/-ų gyvenimo.
  • Atrinktos konkurso dalyvių nuotraukos bus skelbiamos 15min portale.
  • Konkurso nugalėtojai skelbiami 15min portalo rubrikoje GYVENIMAS 2017 metų balandžio 24 dieną (pirmadienį).
  • Atsiųsdami nuotrauką konkursui, dalyviai sutinka, kad nuotraukas 15min portalas, Švedijos ambasada ir Švedijos institutas publikuotų ir eksponuotų viešai.​
Johano Bävmano nuotr./Tėtis Muratas iš fotoprojekto „Swedish Dads“.
Johano Bävmano nuotr./Tėtis Muratas iš fotoprojekto „Swedish Dads“.

Nuotraukų vertinimas

Komisija, sudaryta iš Švedijos ambasados Lietuvoje, Švedijos instituto, „IKEA Lietuva“ ir 15min atstovų, išrinks 3 geriausias nuotraukas.

Nuotraukos-nugalėtojos ir dar kitos įamžintos tėvystės akimirkos, kurios sulauks komisijos dėmesio, bus atrinktos ir eksponuojamos kartu su Švedijos instituto paroda „Swedish Dads“.

Paroda bus surengta Vilniuje 2017 metų gegužę.

Konkurso prizai

Trijų konkurso nuotraukų, kurias komisija atrinks pagal emocinį, nuotaikos, natūralumo kriterijus, autoriams bus įteikti prizai – „IKEA Lietuva“ 500, 300 ir 100 eurų vertės dovanų kuponai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius