-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gabija Vitkevičiūtė. Kodėl priklausyti nuo kito yra... gerai?

Visame susivėlusiame priklausomybių gyvenime esama ir gerų dalykų. Yra. Yra. Yra. Atlikdami šią užduotį, atsakykime sau į klausimą: „Kodėl vadinamasis kopriklausomas žmogus yra geras žmogus?“
Gabija Vitkevičiūtė
Gabija Vitkevičiūtė / Olgos Posaškovos nuotr.

Kiekvieną savaitę portale 15min kviečiame skaityti žurnalistės, priklausomybių konsultantės Gabijos Vitkevičiūtės parengtas ištraukas iš jos knygos „Širdies tatuiruotės“, kurioje ji dalijasi asmenine patirtimi, kai gyvenimas su priklausomu žmogumi yra kaip kelias su bedugnėmis ir viršukalnėmis.


Susitarkime dėl sąvokų. Padėti galime tik tada, kai patys esame sklidini. Kai kopriklausomas žmogus pereina sveikimo programą, pats ne vieną valandą ir ne vienus metus dirba su savimi (lanko terapiją, lanko grupes, bendrauja su bendraminčiais ir domisi specifine lektūra), tada jis gali suprasti ir pamatyti, kaip jo vadinamosios toksiškos savybės pradeda tirpti ir gali netgi duoti naudos ir vertės.

Tada žmogus supranta, kad jis nebėra paguodos prizas.

Jis – pats tikriausias aukso, sidabro ar bronzos medalis.

Olgos Posaškovos nuotr. /Gabijos Vitkevičiūtės knygos „Širdies tatuiruotės“ viršelis
Olgos Posaškovos nuotr. /Gabijos Vitkevičiūtės knygos „Širdies tatuiruotės“ viršelis

10 kitų monetos pusių

Prisimink, ką daro kopriklausomas ir ką mes įvardijome kaip netinkamą, neauginantį, neveiksmingą elgesį. Tada apversk monetą kita puse. Pasižymėk, ką jau atpažįsti ir taikai sąmoningai (jei norėtum būtent šią temą pagvildenti giliau, kviečiu pasidomėti Olego Lapino siūlomomis programomis – su gydytojo leidimu šiame tekste remiuosi jo sisteminta medžiaga). Jei savybės, įgytos išgyvenant kopriklausomą santykį, yra perdirbtos, jos persikeičia.

Štai kaip tai atrodo:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius