Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausias mėnuo kūdikiui gimti

Sakoma, kad vaikai patys pasirenka, kada ateiti į šį pasaulį. Tačiau mėgstantys planuoti tėveliai neretai suplanuoja ir mažylio gimimo mėnesį ar netgi dieną. Taigi, koks tas mėnuo ir metų laikas pats geriausias?
Kūdikėlis pintinėje
Mamos su vaikais / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Mėnuo Vaikai

 

Vienos mamos tikina, kad smagiausia vaikučio susilaukti pavasario pradžioje ir visą šiltąjį sezoną leisti lauke, kitos tvirtina, kad labai gerai ruduo ir žiema, mat vasaros sulaukęs kūdikėlis jau būna  prakutęs. Žodžiu, nuomonių daugybė ir vienos tiesos neatrasime, tik galime pasidalyti savo patirtimi ir mokslininkų tyrimais.

 

Ruduo

Tarkime, Karalienės Marijos universiteto Londone mokslininkai mano, kad lapkritis – tai labiausiai palankus mėnuo kūdikiui gimti. Pasak jų, būtent tuo metu gimę vaikai gali džiaugtis mažiausia imunopatologinių ligų rizika, stipresniu imunitetu, didesniu vitamino D organizme kiekiu.

 

Pavasaris

O štai pačiu pavojingiausiu mėnesiu tie patys mokslininkai pavadino gegužę. Šiuo metu gimę vaikai esą kenčia nuo vitamino D trūkumo, prie jų lengviau kimba įvairios ligos.

Vis dėlto apie pavasarį sklando įvairiausių nuomonių. Tarkime, balandis – idealus metas: peršalimo ir gripo sezonas jau pasibaigęs, visą vasarą vaikutis šildysis saulės spinduliuose, o žiemą galės lengviau iškęsti virusų antplūdį.

 

Vasara

Kai kurie specialistai sako, kad  gana sunkus metas yra vasara. Kodėl? Pavyzdžiui, rugpjūčio mėnuo, kad ir koks nuostabus būtų, reiškia, jog birželį ir liepą teks iškęsti pačius didžiausius karščius, tad nešioti mažylį gali būti tikrai nelengva. Kita vertus, vitaminas D garantuotas tiek mamai, tiek kūdikiui. Taip pat kai kurie specialistai pastebi, kad pavasario ir vasaros mėnesiais gimę kūdikiai gali dažniau kentėti nuo astmos ir alergijų.

 

Žiema

Tokiu metu nešiojančioms kūdikį mamoms gresia didesnė rizika susirgti sezoninėmis peršalimo ligomis, taip pat jos gauna mažiau saulės spindulių, o tai labai veikia imuninę sistemą ir nuotaiką. Gal todėl specialistai pastebi, kad šalčiausiais mėnesiais gimę mažyliai gali dažniau kentėti nuo jau išvardytų ligų, ir tai visai normalu, nes dauguma žmonių sunkiai atsispiria virusams.

 

Taip pat vyrauja ir visai kitokių teorijų, susijusių su gimimo mėnesiais. Sakykime, tikinama, kad vaikai, gimę spalio ir lapkričio mėnesiais, gyvena ilgiau, o rugsėjinukai esą bus labiau linkę mokytis nei tie, kurie pasaulį išvydo rugpjūtį. Kad ir kaip būtų, suplanuoti yra viena, bet įvykdyti – visai kas kita. O ir kiekvienas mėnuo turi savų privalumų, ir trūkumų. Tad svarbiausia mūsų užduotis – džiaugtis savo nuostabiais kūdikėliais. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius