Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Interviu su Ukrainos surogatinės motinystės agentūros atstove: kaip vyksta, kiek kainuoja ir klausimai apie etiką

Šeimoms, negalinčioms susilaukti vaikų ir išbandžiusioms pačius įvairiausius būdus pastoti, kartais vienintele išeitimi tampa surogatinė motinystė. Prieštaringai vertinama paslauga kainuoja itin brangiai ir yra draudžiama ne vienoje pasaulio šalyje, įskaitant ir Lietuvą.
Nėštumas
Nėštumas / Camylla Battani/ Unsplash

Tačiau visai netoli mūsų, Ukrainoje, surogatinės motinystės centrai – tokie populiarūs, kad jų paslaugomis naudojasi šeimos iš viso pasaulio. Dėl palyginus nedidelės kainos ir itin palankių įstatymų surogatinės motinystės verslui, į kaimyninę šalį žmonės vyksta iš tolimiausių pasaulio kampelių.

„World center of baby“ agentūros atstovė, numatomos tėvystės patarėja, Olga Pysana, teigia, kad tokiomis paslaugomis gali naudotis tik tos šeimos, kuriose vaikų nesusilaukiama dėl moters turimų problemų. Ukrainos surogatinės motinystės įstatyme nurodoma, kas gali dalyvauti programoje. Tai heteroseksualios susituokusios poros, kai moteris dėl medicininių priežasčių negali pastoti, pavyzdžiui, turi sveikatos būklę, dėl kurios natūralus nėštumas jai yra rizikingas arba jei ji daugiau nei 4 kartus bandė dirbtinį apvaisinimą, ir visi jie buvo nesėkmingi, jei ji sirgo vėžiu arba vartoja vaistus, kurių nėštumo metu vartoti negalima.

Agentūra paslaugas teikia ir Kolumbijoje bei Meksikoje, ir nors iki šiol neturėjo nei klientų, nei surogatinių motinų iš Lietuvos, klientų sulaukia iš Airijos, Danijos, Švedijos, Suomijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Brazilijos, JAV, Australijos, Kinijos ir kitų. Pasak pašnekovės, ilgai apie vaiką svajojusioms šeimoms geografinė klinikos lokacija visiškai nesvarbi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius